به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد مقیمی در هفتادو پنجمین نشست معاونان دانشجویی به سه مولفه حکمرانی اشاره کرد و گفت: فرمان، فرمانده و فرمان این مولفه هاست که ما در حوزه مدیریت دانشجویی نمیتوانیم صحبت از فرمان و دستور کنیم، آگاهی باید جایگزین فرمان شود. اگر در مخاطب ما آگاهی نباشد باید آن را ارتقا دهیم باید فرمان بردار را حذف کرده و اقناع را جایگزین کنیم. ماهیت ارتباط اقناع کننده و اقناع شونده بر مبنای معرفت است.
وی ادامه داد: رییسجمهور در یکی دوماه اخیر در خصوص دانشگاهها فرمایشاتی داشتند؛ از این رو باید به دانشجو توجه شود.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: در حوزه معاونت دانشجویی، آییننامه انضباطی دانشجویی دارد که چارچوب اصلی آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است و ضوابط اجرایی آن را دو وزارتخانه علوم و بهداشت نوشتهاند. این مجموعه نصب العین ما در حوزه دانشجویی است.
به گفته مقیمی، ما در دانشگاه تهران در بحث حاکمیت قانون، حراست و انتظامات یک شعار داشتیم که تجسس و پیگیری در حوزه مسایل شخصی و همچنین نگاه فراقانونی ممنوع است. کسی حق حرکت فراتر از قانون را ندارد. همچنین در حوزه انضباطی دانشجویی، نامهای به معاون دانشجویی دانشگاه پیروی فرمایشات رئیسجمهور نوشتیم که ظرف یک هفته یک کمیتهای شکل گیرد و تمام پروندههای دانشجویی که ظرف سه سال گذشته مطرح بوده و برای موارد معدودی دانشجو احکام انضباطی صادر شده بررسی شود. ضمن اینکه ما دانشجوی اخراجی نداریم.
وی ادامه داد: ما همیشه دنبال یک ماده میگردیم که کمترین بار انضباطی برای دانشجو را داشته باشد نگاه ما پدرانه بوده و این ایام نگاه ویژهتر داشتیم. ما حتی مواردی داشتیم که حتی دانشجو به کمیته هم فراخوانده نشود و با قول و وساطت مشکل وی رفع میشد.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: آییننامه انظباطی از ماده ۲۴ تا ۵۷ موارد تخلف انضباطی است من به دکتر وجهی پیشنهاد دادم کمیته تجدیدنظری تشکیل شود، همه پروندهها با نگاه پدرانه و رفعت اسلامی بررسی شود تفسیر به نفع فرد متخلف باشد تا جایی که ممکن است مساعدت کنیم در تنبیهات هم پایینترین تنبیه که در قانون بوده اجرا کردیم.
وی ادامه داد: من به رییس سازمان امور دانشجویان پیشنهاد میدهم که یک کمیته دانشجویی مشخص کنند که آییننامه انضباطی براساس منویات رییسجمهور و وزیر علوم بازنگری و دستورات اجرایی شود.
مقیمی با بیا اینکه اگر قانون مشکلاتی دارد باید رفع شود، افزود: در دوره مدیریت من گرنت ویژه برای تشکلهای علمی ایجاد کردیم مطلوب ما این است که بحث امنیت و انتظامی نداشته باشیم ولی چارهای نیست.
وی با بیان اینکه تلاش ما این است که بحث وفاق را دنبال کنیم، گفت: هیچ نهاد بیرونی حق ورود در داخل دانشگاه را ندارد.
رئیس دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: تلاش ما این است در حوزه خدمات دانشجویی کلنگ بزرگترین مجموعه فرهنگی و رفاهی کشور را بزنیم، برای این پروژه از طریق یک خیر سه هزار میلیارد تومان به دانشگاه اختصاص داده شده است. همچنین در زمینه خوابگاه متاهلی هم ۱۲۰ دانشجو در نوبت خوابگاه متاهلی بودند و اکنون هیچ دانشجوی متاهلی بدون خوابگاه نخواهد بود.