تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/07/03 - 09:12
کد خبر: 517316

دیپلماسی التماسی یکطرفه با اروپا چه آورده‌ای جز خسارت داشت؟!

 دیپلماسی التماسی یکطرفه با اروپا چه آورده‌ای جز خسارت داشت؟!

در حالی که دولت شهید رئیسی توانست با توقف دیپلماسی فشل دولت روحانی رشد اقتصادی منفی شده را به رشد بالای ۵ درصد برساند، یک سایت اجاره‌ای غربگرا از دولت پزشکیان خواست راه شهید رئیسی را ادامه ندهد!

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: عصر ایران بدون اشاره به کج رفتاری و بی‌ارادگی و فریبکاری چند ساله اروپا در ماجرای برجام و پس از آن نوشت: «حُسن همجواری یکی از مهم‌ترین اصول سیاست خارجی محسوب می‌شود و خوشبختانه گویا در دولت دکتر پزشکیان بسیار مورد توجه است و از اولویت‌های دستگاه دیپلماسی محسوب می‌شود. اما آنچه باید از دیگر کار ویژه‌های سیاست خارجی باشد، حل مناقشه هسته‌ای است که مبدل به یک زخم کهنه و ناسور در سیاست خارجی کشور شده و آثار مخرب آن در اقتصاد و توسعه کشور به دلیل تحمیل تحریم‌های متعدد در حوزه‌های زیربنایی قابل احصاست.

در این میان آنچه ممکن است روند حل مسئله را دچار اختلال و تاخیر کند، انتظار برای تعیین تکلیف انتخابات پیش روی ایالات متحده است، هر چند انتخابات آمریکا و رؤسای جمهوری مستقر در کاخ سفید از متغیرهای مداخله‌جو با ضریب بالای اثرگذاری‌اند ولی امروز دولت جدید می‌بایست در راستای تنش‌زدایی با اروپا و بهبود روابط به خصوص با آلمان تلاش کند.

چالش‌های متعدد و رو به افزایش با آلمان به عنوان مهم‌ترین کشور اتحادیه و شریک جدی اقتصادی تجاری ایران در سال‌های نه چندان دور می‌تواند از عوامل بازدارنده در بهبود روابط با اروپا باشد. لذا ترمیم و تنش‌زدایی از این روابط یک ضرورت و اولویت در سیاست خارجی پر تنش کشور است.

الگوی رفتار و دیپلماسی دولت حسن روحانی در دوره ترامپ و بازی و استفاده از شکاف اروپا-ترامپ آن‌قدر هوشمندانه بود که حتی در شورای امنیت سازمان ملل دولت روحانی توانست در برابر آمریکا موفق باشد.

تداوم رویکرد دولت رئیس‌جمهور فقید- عدم توازن در روابط بین‌الملل و ادامه روند نه چندان دوستانه با اروپا- اما می‌تواند پاشنه آشیل دولت پزشکیان در حوزه‌ اقتصاد و داخلی هم باشد، چرا که ادامه این روند و تداوم تحریم‌ها و یا افزایش آنها بعید است امکان بهبود به اقتصاد نحیف کشور بدهد.

جا دارد یک‌بار هم شده دولت در حوزه سیاست خارجی نگاهی بلندمدت و راهبرد کلان داشته باشد تا به سهم خود مسیر توسعه کشور را بتواند بهبود ببخشد».

تحلیل سایت اجاره‌ای غربگرا در حالی است که اتلاف وقت دولت روحانی در تعامل یکسویه با اروپا به خیال احیای برجام، موجب دو برابر شدن شمار تحریم‌ها، کاهش صادرات نفت به زیر سیصد هزار بشکه و سقوط شدید درآمدهای کشور و در همین حال، کوه وعده‌های تروئیکای اروپایی درباره احیای برجام موش زایید و آنها به جای لغو تحریم‌ها مدعی راه‌اندازی کانال ایستکس برای مبادله غذا و دارو با نفت شدند اما به همان وعده توهین‌آمیز هم نتوانستند عمل کنند.

در مقابل دولت شهید رئیسی توانست ضمن لغو تعلیق‌های یکطرفه و احیای برنامه هسته‌ای، صادرات نفتی را مجددا به بالای یک و نیم میلیون بشکه در روز برساند و تجارت با همسایگان و کشورهای شرقی و آمریکای لاتین را گسترش دهد.

این نکته گفتنی است که اروپا در مقاطع مختلف نشان داده نه توانایی و نه اراده عمل مستقل از آمریکا برای تعامل با ایران را ندارد و حتی مجبور است منافع خود را قربانی مطامع طرف آمریکایی کند چنان که شرکت‌های آلمانی و فرانسوی مرتکب شدند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تعمیر تلویزیون تی سی ال در تهران (TCL) - تخصصی ترین سرویس تعمیرات درب منزل و محل کار.
از مرز بحران تا ساحل آرامش؛ چرا در پرونده های حساس حقوقی حق اشتباه ندارید؟
نبض اقتصادی جنوب در دستان حقوق دانان؛ چرا اهواز به وکلای قراردادهای کلان نیاز دارد؟
راهنمای جامع و تخصصی تعمیر تلویزیون‌های هایسنس در تهران: از عیب‌یابی تا راهکارهای فنی (نسخه کامل و توسعه‌یافته)
خدمات تلویزیون فیلیپس در تهران
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
صدای غزه در حزب دموکرات بلندتر شد
محرمِ حماسه / بازخوانی جلوه‌های اجتماعی و سیاسی آیین‌های عزاداری در ایران
ایران ۱- مصر ۱؛ VAR جشن صعود ایران را عقب انداخت | یوزهای شجاع در آستانه تاریخسازی
تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
رئیس‌جمهور شکست‌خورده آمریکا به اصول مذاکره یا آتش‌بس پایبند نیست
ادعای مضحک ونس مبنی بر پایبندی آمریکا به یادداشت تفاهم با ایران
توافق دولت بیروت با اسرائیل بدترین فاجعه ملی است
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تجاوز و عهدشکنی آمریکا
بازم آفساید بازم مساوی/ امیدوار به صعود در روز آخر
از خسارت پایگاه بحرین تا کاهش حضور نظامی آمریکا از منطقه
۷ درصد از خوابگاه‌های دانشجویی باید تخریب شوند/ صدور دستور تخلیه برخی خوابگاه‌ها
آمریکا در برجام تحریم‌ها را تعلیق کرد تا مسیرهای دورزدن را شناسایی کند
انسداد هرمز باید قاطع و مستمر تا عقب‌نشینی کامل دشمن ادامه یابد
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top