تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/07/03 - 09:13
کد خبر: 517317

بلومبرگ: همکاری ایران، چین و روسیه در حال نابودی نظم جهانی آمریکاست

 بلومبرگ: همکاری ایران، چین و روسیه در حال نابودی نظم جهانی آمریکاست

آمریکا نگران افزایش همکاری‌ها میان روسیه، چین، ایران و کره شمالی و چالشی است که اتحاد آنها برای سلطه و نظم جهانی آمریکایی ایجاد می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: خبرگزاری بلومبرگ در تحلیلی با همین محتوا نوشت: دولت آمریکا نگران افزایش همکاری‌ها میان روسیه، ایران، چین و کره شمالی و رسیدن آن به نوعی اتحاد است که سلطه واشنگتن و متحدانش را به چالش بکشد. آمریکا مدت‌هاست به ایران هشدار داده موشک‌های بالستیک به روسیه نفرستد و به چین نیز گفته بود قطعات نظامی مورد نیاز برای جنگ مسکو در اوکراین را تامین نکند. ایران در حال حاضر، همان کاری را انجام می‌دهد که واشنگتن خواسته بود انجام نشود و چین نیز به رویه خود ادامه می‌دهد.

مقامات رسمی به شرط فاش نشدن هویت خود در این باره می‌گویند، آمریکا و متحدان آن نگران سرعت و شدت تعمیق روابط این ۲ کشور و کره شمالی با روسیه هستند که سلطه آمریکا را به‌رغم شدیدترین تحریم‌هایی که غرب اعمال کرده است، به چالش می‌کشد.

این مقابله طبق الگویی است که کارشناسان خارجی و آمریکا و متحدان آن کشمکش مضاعف واشنگتن در عین تلاش برای رسیدن به اهداف آن در سراسر جهان می‌دانند.

«مارتین کیمانی» سفیر پیشین کنیا در سازمان ملل و مدیر مرکز همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه نیویورک در این باره گفت: نفوذ آمریکا به سرعت رو به افول است. قدرت‌های نوظهوری هستند که می‌خواهند بیش از پیش جایگاه خود را در فضای چندجانبه تثبیت کنند. مثال آن چین و بقیه کشورها هستند و جنوب جهانی نیز در حال ابراز وجود است.

این واقعیتی است که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به همراه ۱۴۰ نفر از دیگر رهبران جهان با آن مواجه است. مسکو، در حال تعمین روابط خود از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس نظامی با پکن، تهران و پیونگ‌یانگ در ازای کمک‌های جنگی آن‌هاست. این روند با نزدیک شدن جنگ اوکراین به چهارمین سال از آغاز آن شتاب گرفته است. «آندریا کندال تیلور» یک مقام پیشین اطلاعاتی که در حال حاضر در مرکز «امنیت جدید آمریکا» فعالیت می‌کند، در این باره گفت: هم در چین و هم در روسیه این تصور وجود دارد که آمریکا و غرب به طور گریزناپذیری رو به انحطاط هستند. حالا، آن‌ها این شتاب گرفتن را به نفع خود می‌دانند و بنابراین، آماده‌اند چالش‌ها را بپذیرند و برای تسریع روند این انحطاط خطر کنند.

در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مقامات گروه بریکس نیز حضور خواهند داشت که اعضای آن به ۹ کشور رسیده و برخی از متحدان آمریکا، همچنین ایران، روسیه و چین نیز در آن حضور دارند. کشورهای بیشتری خواستار عضویت در این گروه شده‌اند که آشکارا، اعلام کرده به دنبال ایجاد مرکز جایگزینی برای نفوذ جهانی، از جمله در رقابت با سلطه دلار آمریکاست.

نادیا شادلو یکی از مقامات ارشد پیشین آمریکایی در دولت ترامپ که در حال حاضر، عضو ارشد اندیشکده هادسون است، در این باره گفت: کشورهای خارج از حلقه آمریکا و رقبای آن شاهد شکل‌گیری این قدرت تازه هستند که احتمالا، آنها را بین این ۲ قطب قرار می‌دهد. آمریکا، حالا باید به طور موثرتری این وضعیت را مدیریت کند که دشوار است.

در عین حال، سیاست داخلی در آمریکا و اروپا با تلاش رهبران پوپولیست در آنها برای اعمال سیاست‌های انزواطلبانه و افزایش حمایت‌ها از آن‌ها در حال دور کردن پایتخت‌ها از تعهدات بین‌المللی آن‌‎هاست.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top