تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/07/03 - 15:01
کد خبر: 517404

کیفیت بنزین کم شده است؟

کیفیت بنزین کم شده است؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پالایش نفت ادعا کرده که کیفیت تولید بنزین در ایران «به خواست دولت» کاهش یافته؛ البته هنوز وزارت نفت به این اظهارنظر واکنشی نشان نداده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ناصر عاشوری در یک گفتگوی تلویزیون اظهار داشت که به منظور «تولید بنزین بیشتر و تأمین نیازهای کشور»، دولت درخواست کرده بنزین یورو ۴ و یورو ۵ کمتری تولید شود.

وی اضافه کرد: کیفیت بنزین تولیدی در کشور یورو ۴ و یورو ۵ است، اما به علت مصرف بالای بنزین، تقاضای دولت این است که ما خیلی روی بنزین‌های یورو ۴ و یورو ۵ کار نکنیم و تلاشمان این باشد که نیاز کشور را تأمین کنیم. پالایشگاه‌ها با تمام ظرفیت و سه شیفت مشغول تولید بنزین هستند و اگر مصرف مدیریت شود، نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه می‌توانیم صادرکننده باشیم.

عاشوری ادامه داد: اکنون ۱۳ طرح مصوب برای توسعه پالایشگاه‌های موجود کشور وجود دارد، اما به علت مشکلات تأمین ارزی و ریالی و خرید قطعات با توجه به تحریم، مشکلاتی در اجرای آن‌ها داریم. ۸۰ درصد قطعات پالایشگاهی از داخل کشور و مابقی باید از خارج کشور تأمین شود. طبق صورت‌های مالی سال ۱۴۰۲ دولت حدود ۱۶۸ هزار میلیارد تومان به پالایشگاه‌ها بدهی دارد و این هم اجرای طرح‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

وی تأکید کرد: این بدهی بابت تهاتر بین خوراک نفت خام و محصولاتی مانند بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیماست که به دولت تحویل می‌دهیم. دولت و مجلس علی رغم خصوصی بودن پالایشگاه‌ها و لزوم پاسخگویی آن‌ها به سهامدارانشان، تکالیفی را در بودجه می‌آوردند که فشارها را بر صنعت پالایش نفت افزایش می‌دهد؛ مانند تکالیف حوزه نفتا، لوبکات و وکیوم باتوم.

ناصر عاشوری دبیرکل انجمن صنفی کارمایی صنعت پالایش نفت در ادامه اظهار کرد: میانگین قیمت تمام شده تولید بنزین در پالایشگاه‌های کشور با در نظر گرفتن ارزش ذاتی نفت خام، بالای ۳۰ هزار تومان است.

به گزارش همشهری، تایید این ادعا نشان می‌دهد که دولت به وزارت نفت حکم کرده که برای غلبه بر ناترازی بنزین دستکم در کوتاه‌مدت از میزان تولید بنزین با کیفیت و استاندارد یورو ۴ و ۵ بکاهد و به جای آن به پالایشگاه‌ها اجازه دهد تا بنزین بیشتری را تولید کنند. بر اساس برآوردها، میانگین مصرف روزانه بنزین در ایران به حدود ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده در حالی که میزان تولید به سختی به روزی ۱۱۲ میلیون لیتر می‌رسد.

در حالی که مقامات وزارت نفت مدعی تولید بنزین استاندارد در تمامی شهرها شده‌ بودند، اظهارات تولیدکنندگان و مقامات صنفی در هفته‌های اخیر از کاهش کیفیت بنزین با مجوز دولت حکایت می‌کند. بابک افقهی، مدیرعامل سابق شرکت تاپیکو هفته پیش گفته بود که پالایشگاه ستاره خلیج فارس توان تولید بنزن با اکتان بالا و حتی تولید بنزین سوپر را دارد، اما به دلیل ناترازی بنزین، مجبور به تولید این فرآورده با اکتان ۸۷ و با قیمت ارزان‌تر شده است. او چند روز پس از این اظهارنظر برکنار شد.

هم اکنون ۴۲ میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه خلیج فارس تولید می‌شود که به گفته افقهی، هم اکنون این پالایشگاه بیش از ۶۰ همت به دلیل فروش بنزین از دولت طلب دارد. تولید بنزین با استاندارد پایین در حالی جدی شده که جلیل سالاری، مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خردادماه امسال مدعی شده بود که ۸۵ تا ۹۰ درصد بنزین تولیدی کشور دارای استاندارد یورو ۴ و ۵ است هرچند برخی روایت‌ها این ادعا را رده کرده و نشان می‌دهد که فقط تنها یک‌ چهارمِ بنزین تولیدی استاندارد است!

جواد اوجی، وزیر سابق نفت، در تیرماه امسال گفته بود که در تمام شهرها از «سوخت یورو ۴ و یورو ۵» استفاده می‌شود و تا دو سال آینده تمامی فرآورده‌های پالایشگاه‌ها مطابق استاندارد یورو ۵ خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۷ درصد از خوابگاه‌های دانشجویی باید تخریب شوند/ صدور دستور تخلیه برخی خوابگاه‌ها
آمریکا در برجام تحریم‌ها را تعلیق کرد تا مسیرهای دورزدن را شناسایی کند
انسداد هرمز باید قاطع و مستمر تا عقب‌نشینی کامل دشمن ادامه یابد
شهید رجایی میگفت «زیر بار ذلت نمی‌رویم»؛ حالا پول‌های خودمان را با منت پس میدهند تا از خودشان گندم بخریم!
از میان حداقل شش عامل آتش‌ زدن پرچم، تنها یک نفر اخراج شد
عاشورا نه برای گریستن، که برای نگریستن و عبرت گرفتن است
دبیر تحکیم وحدت: وزارت علوم قانون را در مورد اغتشاشگران اجرا کند
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top