تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/08/02 - 18:47
کد خبر: 520510

شهید سید هاشم صفی الدین که بود؟

 شهید سید هاشم صفی الدین که بود؟

سید هاشم صفی الدین در دهه ۱۹۸۰ به همراه شهید سید حسن نصرالله در حوزه‌های علمیه شیعه در عراق و ایران تحصیل کرد و از بدو تاسیس حزب الله وارد آن شد و مناصب عالی رتبه‌ای در مقاومت لبنان داشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  سید هاشم صفی الدین، از رهبران سیاسی جنبش حزب الله لبنان در سال 1964 در شهر دیر قانون النهر در جنوب لبنان در یک خانواده سرشناس شیعه به دنیا آمد و پسرخاله سید حسن نصرالله، دبیرکل شهید حزب الله است.

آنچه که در رابطه هاشم صفی‌الدین و شهید سید حسن نصرالله جلب توجه می‌کند، علاوه بر رابطه خویشاوندی، شباهت ظاهری، صدا و حتی لحن است.

خانواده صفی‌الدین در عرصه‌های سیاسی و مذهبی شهرت زیادی دارند و علمای شیعه و سیاستمداران برجسته شیعه در لبنان، اغلب از این خاندان برخاسته‌اند که مهمترین آنها محمد صفی الدین، نماینده مجلس لبنان در دهه‌های 1960 و 1970 است.

سید هاشم صفی الدین در دهه 1980 به همراه شهید سید حسن نصرالله در حوزه‌های علمیه شیعه در عراق و ایران تحصیل کرد و از بدو تاسیس حزب الله وارد آن شد و مناصب عالی رتبه‌ای در مقاومت لبنان داشت.

وی در سال 1983 با دختر محمدعلی الامین، عضو شورای قانونگذاری شورای اسلامی شیعیان لبنان ازدواج کرد.

در سال 1944 جنبش حزب الله از سید هاشم صفی الدین خواست تا فعالیت‌های خود را در حوزه علمیه قم به پایان رسانده و برای بر عهده گرفتن مسئولیت‌های مهم در مقاومت لبنان به این کشور برگردد.

وی پس از بازگشت از قم، منصب ریاست شورای اجرایی حزب الله را بر عهده گرفت که بعد از دبیرکلی، عالی‌ترین منصب حزب الله به شمار می‌رود. هاشم صفی‌الدین مسئول اجرای سیاست‌های داخلی و توسعه ساختار اداری حزب الله و نظارت بر موسسات، اموال و سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به ویژه در جهان عربی شد.

سید هاشم صفی‌الدین مرد دوم حزب الله بعد از سید حسن نصرالله و از جمله مقامات ارشد مقاومت لبنان است که علاوه بر مسئولیت سیاسی در شاخه نظامی آن نیز فعالیت می‌کند.

در سال 2017 آمریکا سید هاشم صفی‌الدین را در فهرست موسوم به متهمان به تروریسم قرارداد و در سال 2018 تحریم‌های اقتصادی متعدد، از جمله مصادره اموال و حساب‌ها و جلوگیری از معاملات مالی با او را اعمال کرد.

سید هاشم صفی الدین او در سال 1994 به ریاست جنبش حزب الله در منطقه بیروت منصوب شد و در سال 1995 ریاست شورای مقاومت را که مسئول فعالیت‌های نظامی بود بر عهده گرفت. سید هاشم صفی الدین در سال 1998 به عضویت مجلس شورای حزب الله درآمد و در سال 1998 به عنوان مرد دوم حزب الله و رئیس شورای اجرایی آن منصوب شد.

سید هاشم صفی‌الدین ریاست شورای جهادی حزب الله را نیز عهده دارد که عالی‌ترین نهاد نظامی مقاومت لبنان محسوب می‌شود. او در سال 2010 به عنوان فرمانده نظامی منطقه جنوب منصوب شد.

این رهبر ارشد جنبش حزب الله لبنان از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی نقش کلیدی در رویکرد مقاومت لبنان برای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین داشت و همواره تاکید داشت که همه مسلمانان و آزادگان جهان، مسئول دفاع از مستضعفان و مظلومان فلسطینی و مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی هستند.

سید هاشم صفی الدین در مراسم چهلمین روز شهادت سردار قاسم سلیمانی نیز تاکید کرد که خون حاج قاسم، موجب اخراج آمریکایی‌ها از کل منطقه و آزادی ملت‌های منطقه می‌گردد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
حضور خانواده مرحوم محمدمهدی محمدی در دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه خواجه نصیر از گردهمایی‌های دانشجویی با هر گرایش حمایت می‌کند
غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
از راه‌اندازی مرکز مشاوره تا اجرای ۲ پروژه مسکن توسط شهرداری
پزشکیان: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع متقابل است
ملوان از عزیزی و خلیل‌زاده به کمیته انضباطی شکایت کرد
واکنش حماس به اقدام شنیع صهیونیست‌ها در آتش زدن مسجدی در کرانه باختری
پیروزی سپاهان برابر استقلال خوزستان
شایعه بازداشت دانشجویان بوعلی‌سینا تکذیب شد
بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری
زاکانی: هرکس وقایع دی‌ماه را درونی کند، جاده صاف‌کن آمریکا است
فرماندار عسلویه: کمبودهای مراکز تفریحی و اقامتی رفع شود
چند نکته مهم تغذیه‌ای به نوجوانان روزه‌دار
اعتکاف به سبک«حالت پرواز»/ خاموش کردن صدای دنیا و اوج گرفتن در بندگی
چرخش خطرناک در اشغال کرانه باختری چرخش خطرناک در اشغال کرانه باختری
پزشکیان: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع متقابل است
بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری
پیروزی سپاهان برابر استقلال خوزستان/ بازگشت زردها به نزدیکی صدر
مماشات با دانشجونمای خشونت‌طلب؛ نسخه‌ای که جواب نمی‌دهد
رؤسای دانشگاه‌ها با سعه‌صدر با دانشجویان تعامل داشته باشند
دانشگاه خواجه نصیر از گردهمایی‌های دانشجویی با هر گرایش حمایت می‌کند
مماشات با دانشجونمای خشونت‌طلب؛ نسخه‌ای که جواب نمی‌دهد
نتایج نهایی تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه‌ای ۱۴۰۴ اعلام شد
ارسال پیامک ممنوع‌الورود شدن به تعدادی از دانشجویان شریف
ثبت نام ارزاق صبحانه دانشجویی برای ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه علامه
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون نوبت بهمن ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها اعلام شد
پرتاب سنگ و چاقو توسط ساختارشکنان در دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
جزئیات اسکان دانشجویان دکتری وزارت بهداشت تربیت مدرس در خوابگاه
آغاز ثبت نام جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
تسهیلات رفاهی دستیاران پزشکی در ۱۴۰۵
انتخاب واحد تکمیلی در دانشگاه آزاد آغاز شد
وزارت علوم مجاز بودن غیبت دانشجویان تا پایان سال جاری را تکذیب کرد
تکذیب خبر اختیاری‌ شدن حضور در کلاس‌های درس دانشگاه شهید بهشتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top