تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/08/07 - 21:20
کد خبر: 520938

جعفر حسن‌خانی؛

در وضعیت زیر آستانه جنگ چه باید کرد؟

در وضعیت زیر آستانه جنگ چه باید کرد؟

بسیار مهم است که تصمیم گیران آمریکایی متوجه این مهم باشند که اگر قرار باشد جنگی میان ایران و رژیم صهیونی رخ دهد این آمریکا خواهد بود که به شکل مستقیم هزینه جنگ را خواهد داد و همه منافع در دسترس آمریکا در اقصی نقاط جهان در معرض تهدید خواهد بود. تصمیم گیران آمریکایی باید بدانند اگر قرار باشد ایران هزینه یک جنگ تمام عیار را بپردازد، طرف مقابلی که باید هزینه این جنگ را پرداخت کند آمریکا است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یادداشت از جعفر حسن‌خانی/// غرب آسیا لحظات حساسی را پشت سر می گذارد. بامداد شنبه رژیم صهیونی برای نخستین بار با اعلام رسمی در یک اقدام نظامی به ایران زمین تجاوز کرد و برخی اهداف نظامی ایران را مورد اصابت قرار داد. شهادت چند نفر از رزمندگان ارتش قهرمان ایران در این حمله تایید شده است. در این باره و در این هنگامه چند نکته را باید مدنظر داشت.

1) ما اکنون در وضعیت جنگ تمام عیار با رژیم صهیونی نیستیم اقدامات نظامی انجام شده طرفین را میشود کارزار یا اقدامات نظامی زیر آستانه جنگ نامید. وضعیت زیر آستانه جنگ وضعیتی لغزنده است و حرکت در آن نیازمند اقدامات بهنگام است. تاخیر یا تعجیل در این وضعیت میتواند تبعات بسیار جبران ناپذیر داشته باشد در این وضعیت لغزنده آماده کردن جامعه برای قرار گرفتن در هر وضعیتی لازم است برانگیختن روح حماسی ایرانیان در این هنگامه نامش جنگ طلبی نیست بلکه بیدار باش عمومی است. جامعه بیدار و آگاه رفتار بخردانه تری از جامعه غفلت زده دارد.

2) در وضعیت زیر آستانه جنگ بیش از همه باید تمرکز بر ادراک دشمن باشد مدیریت ادراک دشمن در این وضعیت اصل ماجر است ارسال پیام ضعف و ناتوانی در این وضعیت بیش از همیشه جنگ را محتمل میکند در مدیریت ادراک دشمن باید بر سازه ذهنی دشمن برای تصمیم گیری تاثیر گذاشت. در جریان مدیریت ادراک دشمن اصل بر بازسازی توان «بازدارندگی است توان بازدارندگی یعنی توان وارد کردن آسیب حیاتی یا راهبردی جبران ناپذیر به دشمن.

ایجاد ادراک بازدارندگی در وضعیت «زیر آستانه جنگ دیگر حاصل کار رسانه ای و دیپلماتیکنیست بلکه نسبت آشکاری با میدان دارد. این بدان معنا است که برای بازسازی سازه بازدارندگی در ادراک دشمن باید در میدان رویدادهایی به وقوع بپیوندد که دشمن قدرتمندی رقیب را در میدان به چشم ببیند و با تمام وجود لمس کند.

3) باید دانست در وضعیت زیر آستانه جنگ اقدامات نظامی ابزار اصلی توقف دشمن در وارد شدن به وضعیت جنگ تمام عیار است.

انجام اقدامات نظامی در این مرحله اصلا و به هیچ وجه نامش جنگ طلبی نیست باید دانست در وضعیت زیر آستانه جنگ نقش آفرینان اصلی «نیروهای مسلح هستند و دستگاه دیپلماسی یاری گر ایشان است. در این مرحله دیگر دیپلماسی کافی نیست. تهدید لفظی و رسانه ای هم دیگر کفایت نمیکند، بلکه زور آزمایی در میدان واقعیت تعیین کننده است.

4) یکی از دلایل عدم حمله به زیر ساختهای ایران در این مرحله آن هم از سوی رژیم مسلح به بمب اتم این است که در سازه تصمیم گیری سران رژیم گریز هسته ای ایران گزینه محتملی است. یعنی آنان ترس این را دارند که ایران با توان هسته ای که دارد به سرعت وارد فاز ساخت سلاح اتمی شود.

در طول سالهای گذشته بسیاری از غربگرایان در کشور از میزان فایده دارا بودن توان استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در ایران پرسش میکردند و در فایده مندی آن تردید ایجاد میکردند. حال در هنگامه خطر و در وضعیت زیر آستانه جنگ فایده مندی دارا بودن توان استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای چقدر مشخص شده و عملا به یکی از بنیانهای تضمین صلح و امنیت برای ایرانیان تبدیل شده است. در این وضعیت هیچ علامتی مبنی بر آمادگی ایران برای معامله بر سر یکی از بنیادهای صلح و امنیت مردم نباید به دشمن داده شود.

5) بعد از حمله رژیم پنجره پاسخ به روی ما گشوده شده است. در این وضعیت شاید مانند وضعیت مشابهی که بعد از شهادت دکتر «اسماعیل هنیه» در تهران پیش آمد برخی بخواهند فرصت و حق ایران در «پنجره پاسخ» را تبدیل به ابزار چانه زنی پشت میز مذاکره کنند. بدین معنا که در صورت تغییر رفتار اسرائیل در میدان جنگ ایران از فرصت و حق خود در پاسخگویی نظامی به اسرائیل دست بردارد. این در یک صورت و با یک ملاحظه شاید قدری معنادار و قابل پذیرش باشد. این عمل در صورتی معنادار است که در ازای صرف نظر کردن ایران از پاسخ کوبنده، «اسرائیل در هر ۲ جبهه شمال و جنوب همزمان از مرز غزه و لبنان عقب نشینی کرده و آتش بس را بپذیرد». تن دادن به چیزی کمتر از این در قبال صرف نظر کردن از پاسخ در پنجره فرصت نظامی ای که ایران دارد یعنی تداوم وضعیت جنگی و انتظار هر لحظه برای شعله ورتر شدن میدان جنگ همچنین تن دادن به چیزی کمتر از این خواسته با هزینه تجاوز مستقیمی که به خاک ایران شده است برابری نمیکند.

اگر در این باره چانه زنی قرار است رخ دهد ملاحظه مهم در این چانه زنی مدت زمان آن است. باید مدت آن بسیار کوتاه و به شکل ضرب الاجلی باشد. نباید هیچ پنجره فرصتی برای اسرائیل فراهم کرد، آن هم به ۲ دلیل:

الف - بسیار محتمل است مانند دفعه قبل که در جریان دیپلماسی برای آتش بس و توقف ماشین جنگی اسرائیل بعد از ترور شهید اسماعیل هنیه فرصتی برای اسرائیل فراهم شد اسرائیل در پنجره فرصت به دست آمده دست به ابتکار عمل زده و موازنه جنگ را به نفع خود تغییر دهد باید به خاطر داشت شهادت سید حسن نصر الله رهبر جریان مقاومت در لبنان در پنجره فرصت بعد از ترور شهید اسماعیل هنیه رخ داد.

ب - تعلل پشت میز مذاکره ممکن است در ادراک و تصور دشمن از توان ایران تاثیر بگذارد و در نهایت یاری گر دشمن در اتخاذ تصمیمات بزرگ تر باشد. باید بدون آنکه هزینه ای متحمل شود با هزینه اسرائیل به منافع ایران آسیب بزند. بسیار مهم است تصمیم گیران آمریکایی متوجه این مهم باشند که اگر قرار باشد جنگی میان ایران و رژیم صهیونی رخ دهد این آمریکا خواهد بود که به شکل مستقیم هزینه جنگ را خواهد داد و همه منافع در دسترس آمریکا در اقصی نقاط جهان در معرض تهدید خواهد بود تصمیم گیران آمریکایی باید بدانند اگر قرار باشد ایران هزینه یک جنگ تمام عیار را بپردازد طرف مقابلی که باید هزینه این جنگ را پرداخت کند آمریکا است. درباره پاسخ ایران به رژیم یکی از مولفه های تاثیر گذار بر تصمیمات تصمیم گیران ایرانی سرمایه اجتماعی است تصمیم گیران ایرانی فرض اساسی را بر این قرار میدهند که برای اقدام نظامی باید سرمایه توجه داشت احتمالا تعلل ایران در پشت میز مذاکره بعد از ترور شهید هنیه در تصمیم اسرائیل در ترور شهید نصر الله تاثیر داشته است. همچنین باید حق انتقام شهدای ارتش از رژیم را محفوظ داشت و این قابل مذاکره نخواهد بود با لحاظ این موارد دادن پنجره فرصت به رژیم به احتمال زیاد به توسعه جنگ خواهد انجامید و کمکی به صلح نخواهد کرد.

6) باید توجه داشت رژیم صهیونی توان و پشتیبانی لازم را برای اقدام علیه ایران ندارد. بلکه این آمریکا است که پشتیبان اقدامات رژیم است. بدون آمریکا رژیم صهیونی موجود نیست چه رسد به اینکه بخواهد اقدام علیه تمامیت ارضی ایران عزیز داشته باشد، لذا در وضعیت «زیر آستانه جنگ» میان ایران و رژیم باید آشکارا به طرف آمریکایی فهمانده شود با آغاز جنگ ایران و رژیم صهیونی نمیتواند به شکل نیابتی بدون آنکه هزینه ای متحمل شود با هزینه اسرائیل به منافع ایران آسیب بزند.

بسیار مهم است تصمیم گیران آمریکایی متوجه این مهم باشند که اگر قرار باشد جنگی میان ایران و رژیم صهیونی رخ دهد این آمریکا خواهد بود که به شکل مستقیم هزینه جنگ را خواهد داد و همه منافع در دسترس آمریکا در اقصی نقاط جهان در معرض تهدید خواهد بود تصمیم گیران آمریکایی باید بدانند اگر قرار باشد ایران هزینه یک جنگ تمام عیار را بپردازد طرف مقابلی که باید هزینه این جنگ را پرداخت کند آمریکا است.

7) درباره پاسخ ایران به رژیم یکی از مولفه های تاثیر گذار بر تصمیمات تصمیم گیران ایرانی سرمایه اجتماعی است تصمیم گیران ایرانی فرض اساسی را بر این قرار میدهند که برای اقدام نظامی باید سرمایه اجتماعی تضمین شده وجود داشته باشد تا اقدام نظامی رخ بدهد. این فرض معقولی است اما همه ماجرا نیست. تصمیم گیر ایرانی باید توجه داشته باشد برای اعمال قدرت داشتن سرمایه اجتماعی و موافقت عمومی خوب است اما خود اعمال قدرت و قدرت نمایی بسیار سرمایه ساز است. داشتن دولت قدرتمند برای مردم مسرت بخش و اطمینان آفرین است. تایید این مدعا را بعد از ۲ عملیات وعده صادق میتوان در جامعه ایران دید. بعد از اعمال قدرت خیره کننده ایران در جریان این ۲ عملیات سرمایه اجتماعی نیروهای مسلح و کلیت دولت به شکل چشمگیری افزایش یافت. با لحاظ این مهم در وضعیت زیر آستانه جنگ تصمیم گیران شورای عالی امنیت ملی نباید با درک غلط از مردم و وضعیت سرمایه اجتماعی دستشان روی ماشه سلاح دفاعی که تضمین کننده صلح و امنیت ملت بزرگ ایران است بلرزد.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» است
دانشجویان دختر، ۸۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان اعتکاف دانشجویی هستند
هوش مصنوعی گراک، چندین برابر قوی‌تر از نسل قبل
آغاز ثبت‌نام دانشجویان دکتری برای حقوق ۱۵ میلیون تومانی
مولدسازی برخی امکانات و فضا‌های فیزیکی دانشگاه پیام نور در دستور کار قرار گرفت
میتروویچ به بازی پرسپولیس و الهلال می‌رسد
اولین تصویر فضایی ناسا در سال ۲۰۲۵
مردم سوریه با اسرائیل مقابله خواهند کرد
مهمترین اقدام امام هادی(ع) انسجام بخشی به مکتب تشیع بود
۱۰ هزار روستا نیازمند ایجاد و ارتقای شبکه ارتباطی
منافع اسرائیل در تجزیه کشوری به نام سوریه است
بالاخره کمبود پزشک داریم یا نه؟
دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی
مهلت ثبت نام در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی ۱۴۰۳ تمدید شد
صندوق برای تولید برق وام می‌دهد
آغاز سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن درباره امام جواد، امام هادی و امام عسکری(ع)
نامه مرندی به دبیرکل WHO درباره وضعیت وخیم پزشکان و مردم غزه
ماجرای جراحی که از بیمار خود سرطان گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top