به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رشته معماری از آن دسته رشته هایی است که علی رغم مزایا و پتانسیل بالای کسب درآمد، کمتر به دشواری ها و سختی های آن پرداخته شده است. رشته معماری پیچیدگی هایی دارد که افراد فعال در این حوزه به خوبی از آن آگاه هستند. به طوری که اگر پای درد دل آن ها بنشینید، می گویند معماری رشته ای است که فقط از دور زیباست! در این مطلب قصد داریم به پتانسیل ها و روش های کسب درآمد رشته معماری و دشواری های آن نگاه منصفانه ای داشته باشیم. پس اگر علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید!
ویژگی های رشته معماری به عنوان رشته های جذاب و پرطرفدار
هیچ تردیدی وجود ندارد که رشته معماری به عنوان معجونی از خلاقیت، هنر و ساخت و ساز، رشته ای جذاب و فوق العاده پرطرفدار است. امروزه کمتر ساختمان زیبایی را مشاهده می کنید که معماری جذابی نداشته باشد. از این رو اثرگذاری و جذابیت را می توان از ویژگی های بارز رشته معماری دانست.
معماری تنها محدود به نمای ساختمان نیست. معماری در اصول طراحی داخلی ساختمان، استفاده از متدهای روز دنیا نظیر مدیریت انرژی و ترکیب المان های مدرن و سنتی دامنه بسیار گسترده ای دارد. حال کافی است به این دامنه گسترده، تأثیر سلیقه و علاقه را اضافه کنید. حالا متوجه خواهید شد که انتخاب یک طرح درست که هم از لحاظ فنی قابل تأیید بوده و هم بتواند ذائقه مخاطب را تأمین کند تا چه حد دشوار است.
چالش های فعالیت در رشته معماری
همان طور که در ابتدا بیان کردیم، بسیاری از فعالان حوزه معماری، این رشته را به عنوان رشته ای قلمداد می کنند که از دور زیباست. علت آن در پیچیدگی ها و تأثیرگذاری فاکتورهای متعدد خلاصه می شود.
-
رشته معماری حوزه ای است که با افراد زیادی از جمله کارفرمایان و مشتریان با سطح انتظارات مختلف سر و کار دارد. پس هم نیاز به تقویت روابط عمومی و ویژگی های فردی دارد هم بازدید میدانی و بررسی پروژه ها.
-
در رشته معماری باید فاکتورهای زیادی را به صورت همزمان در نظربگیرید. هم به ابعاد فنی و محدودیت های سازه ای توجه کنید و هم از المان های جذاب و عناصرخلاقانه استفاده کنید. این موضوع را به راحتی می توان از سختی پروژه های معماری متوجه شد. یکی از منابعی که می توانید با مراجعه به آن از تعداد بالا و سختی های زیاد پروژه معماری اطلاعات کسب کنید لینک karet.ir/architecture-project/ است.
-
ترکیب پارامترهای مختلف و درنظرگیری زیبایی، تأمین نیازهای فنی و نوآوری در کنار هم، چالش بزرگی است. به ویژه اینکه در دنیای امروزه با ده ها و بلکه صدها طرح و ایده نو سر و کار دارید.
-
عصر حاضر، زمان شکوفایی متدهای جدید معماری است. پس استفاده از طرح های تیپ و روتین شما را به زودی از دایره فعالان حذف خواهد کرد.
-
برای حضور پررنگ و کسب درآمد بالا در معماری، شما دائماً باید اطلاعات و طرح های خود را به روز کنید. نگاهی به طرح های جدید و چشم نواز داشته باشید و هم اطلاعات کافی از آخرین متریال و مصالح حوزه معماری به دست آورید.
مهارت های موردنیاز برای فعالیت در رشته معماری
اگر فکر می کنید که تحصیلات آکادمیک و یا کار کردن با چند نرم افزار تخصصی برای کسب درآمد رشته معماری کافی است، با کمال احترام باید بگوییم اشتباه می کنید! چراکه معماری یک رشته چند بعدی است.
در واقع دانستن پایه های علمی و استفاده از ابزاراهای معماری نظیر نرم افزارها شرط لازم فعالیت در این رشته است. در معماری شما نیاز به تحلیل داده و در نظرگیری فاکتورهای مختلف فنی و فیزیکی در کنار هم دارید.
نوآوری و استفاده از طرح ها و ایده های جدید و جذاب از رمزهای موفقیت و حضور مستمر در معماری است. در کنار این موارد لزوم برنامه ریزی و مدیریت زمان معیاری کلیدی و حیاتی است. برقراری ارتباط حرفه ای و رعایت اصول مشتری مداری نیز جزء جدانشدنی برای فعالیت در رشته معماری محسوب می شود. همان طورکه می بینید رشته معماری خیلی هم کم دردسر نبوده و شاید از نزدیک، زیبایی و جذابیت از دور را نداشته باشد!
بررسی بازار کار رشته معماری
یکی از مزایای خوب معماری در زمینه بازار کار و کسب درآمد، تنوع بالای پروژه هاست. مقیاس و اندازه پروژه های معماری از پروژه های کوچک مقیاس تا پروژه های کلان را شامل می شود. از طرفی نه تنها ساخت و ساز یک نیاز همیشگی است؛ بلکه نوآوری و اصول طراحی داخلی و خارجی ساختمان ها روز به روز در حال تغییر و جذاب تر شدن است. همین امر باعث شده تا رشته معماری بازار کار پویا و کاملاً مناسبی داشته باشد.
طراحی سازه نظیر مجتمع های مسکونی و تجاری از زمینه های پرطرفدار و پرتقاضای معماری است. باتوجه به مدرن شدن ساختمان ها و استفاده از سیستم های نوین سازه ای، فعالیت در این حوزه می تواند برگ برنده شما نسبت به سایر معماران و کسب درآمد بالاتر باشد.
طراحی ساختمان های سبز که معیارهای محیط زیستی و خصوصاً مباحث انرژی به صورت ویژه در آن ها لحاظ شده نیز بستر بسیار خوبی در بازار کار معماری است.
در مجموع و با توجه به اینکه در رشته معماری هم به صورت شخصی و هم در قالب شرکت می توان فعالیت داشت، حضور در بازار کار رشته معماری مناسب ارزیابی می شود.
روش های کسب درآمد از رشته معماری
روش های درآمدزایی از معماری تنوع و گستردگی بسیار زیادی دارد. نخست آن که می توانید شخصاً و به عنوان مهندس معمار به انجام پروژه های شرکتی و یا دانشجویی بپردازید. یا آنکه در قالب نیرو فعال در شرکت های خصوصی یا دولتی مشغول به کار شوید.
از دیگر روش های کسب درآمد از رشته معماری می توان به فعالیت به صورت آنلاین اشاره کرد. فعالیت در شبکه های اجتماعی و راه اندازی سایت های تخصصی انجام پروژه معماری نظیر سایت کارت پروژه از روش های هوشمندانه و ایده آل برای درآمدزایی از معماری است.
انجام پروژه دانشجویی معماری
بسیاری از دانشجویان معماری دارای پروژه های نرمافزاری و تحقیقی مختلفی هستند. در نتیجه انجام پروژه دانشجویی معماری نیز سهم قابل توجهی در بازار معماری دارد. با توجه به نیاز بالای دانشجویان و تعدد دروس معماری، انجام پروژه از دیگر حوزه های مهم در بازار کار معماری است.