تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/08/16 - 20:55
کد خبر: 521705

حمایت معاونت علمی از دانش‌بنیان‌های حوزه ماهواره و فضا

حمایت معاونت علمی از دانش‌بنیان‌های حوزه ماهواره و فضا

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی از تولید ماهواره‌های هدهد و کوثر در شرکت دانش بنیان امید فضا بر حمایت ویژه معاونت علمی از شرکت‌های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه فضایی تأکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی از تولید ماهواره های هدهد و کوثر در شرکت دانش بنیان امید فضا بر حمایت ویژه معاونت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه فضایی تاکید کرد.

افشین با تبریک تزریق موفق ماهواره‌های هدهد و کوثر در مدار 500 کیلومتری که توسط ماهواره‌بر سایوز از پایگاه فضایی  وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر خدمات پشتیبانی و حمایت‌های معنوی از شرکت امیدفضا به عنوان یک شرکت دانش بنیان و اعطای تسهیلات مختلف در زمینه اخذ مجوزهای بهره برداری از وزارت صمت و  امور گمرکی از ابتدای شکل‌گیری پروژه ساخت ماهواره کوثر در این شرکت و در ادامه پروژه ماهواره هدهد از این پروژه‌ها حمایت کرده است.

افشین با اشاره به رویکرد حمایتی معاونت علمی در دوره جدید گفت: براساس مدل جدید مکاتباتی با وزارت ارتباطات انجام شده تا با پیش خرید تصاویر ارسالی از این ماهواره‌ها از پیشبرد این قبیل برنامه‌ها حمایت شود. بحث بیمه پروژه‌های فضایی هم که از درخواست‌های فعالان بخش خصوصی حوزه فضایی است در معاونت علمی در دست پیگیری است. 

ماهواره‌بر سایوز حامل 53 ماهواره از جمله نخستین ماهواره‌های ساخت بخش خصوصی  (شرکت‌های دانش بنیان) ایران به نام‌های هدهد و کوثر، ساعت 2:48 بامداد سه شنبه 15 آبان ماه از پایگاه فضایی وستوچنی به فضا پرتاب شد.

حسین شهرابی فراهانی، مدیرعامل مجموعه فضایی امیدفضا اعلام کرد: برمبنای شواهد تله‌متری دریافتی از پرتابگر و سایر شواهد جدایش و تزریق مداری ماهواره‌های هدهد و کوثر با موفقیت در مدار تزریق شد.

این موفقیت به مفهوم آن است که پرتابگر کار خود را به درستی انجام داده است، ضمن آنکه محفظه نگهدارنده ماهواره‌های هدهد و کوثر نیز که ساخت مجموعه‌های دانش‌بنیان ایرانی هستند به طور کامل وظایف خود را انجام داده‌اند.

ماهواره کوثر نخستین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضا است که طراحی آن در تابستان 1398 آغاز شد. این ماهواره 30 کیلوگرم وزن دارد و در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار  گرفته است. ماهواره کوثر از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود. مأموریت اصلی ماهواره کوثر از نوع سنجشی در حوزه های کشاورزی، محیط زیست و نقشه‌ برداری است و مجهز به دوربین‌هایی در طیف NIR و RGB با وضوح متوسط 3.45 متر GSD است.

ماهواره هدهد نیز یکی دیگر از محصولات شرکت دانش بنیان امید فضا است که یک ماهواره با استاندارد ماهواره های مکعبی با وزنی حدود 4 کیلوگرم است. ارتفاع مدار این ماهواره نیز 500 کیلومتر است. مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات ارتباطی و اینترنت اشیا باند باریک است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عکس | جلسه فوری ستاره ایرانی با اسطوره منچستر و آرسنال
عموی حسن نصرالله هم به شهادت رسید
خبر مهم معاون رییس‌جمهوری برای کارمندان
انتقاد عراقچی از انفعال اتحادیه اروپا در برابر جنایات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو با ترامپ تماس گرفت
به‌زودی از ایران بازدید می‌کنم
شمار شهدای لبنان به ۳۰۵۰ نفر رسید
دستپخت موسیمانه در گلوی استقلال؛ اشتباهی که دیده نشد
صحبت‌های اسکوچیچ درباره برد ۷ گله تراکتور
ستاره قرمزها دوباره مصدوم شد!
پیروزی ترامپ سوژه جلد مجله تایم شد/عکس
هلاکت سرباند اصلی سرقت‌های مسلحانه در جنوب سیستان و بلوچستان
۴۸عضو هیأت علمی علوم پزشکی کرمانشاه جزو ۲درصد دانشمندان برتر دنیا
رضایی: ترامپ از اشتباهات محاسباتی گذشته در قبال ایران درس بگیرد
هریس شکست را پذیرفت
آمادگی دانشگاه قم جهت همراهی با صنایع استان
۸۹ نفر مفقودی در سیل اسپانیا
دوره آموزش مجازی «نوجوان و سواد خبری» برگزار می‌شود
دیدار مدیر عامل و رئیس هیات مدیره بانک سپه با خانواده شهدا
شیمیدان برگزیده شیمی معدنی ایران معرفی شد
دیدار عراقچی با عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top