تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/08/20 - 23:50
کد خبر: 522070

تمام تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز آزمایشگاه صنایع غذایی

تمام تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز آزمایشگاه صنایع غذایی

یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی، اتوآنالایزر شیر میلکواسکن است. این دستگاه را با نام آنالایزر شیر یا لاکتو اسکن نیز می‌شناسند. لاکتو اسکن با بهره‌گیری از تجزیه‌ و تحلیل اولتراسونیک، طیف گسترده‌ای از پارامترها را بررسی می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛

تمام تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز آزمایشگاه صنایع غذایی

اگر قصد دارید به‌صورت صنعتی در زمینه تولید مواد‌ غذایی فعالیت داشته باشید، باید به فکر خرید تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز باشید. این موضوع یک فاکتور بسیار ضروری برای دریافت مجوز‌های مربوط به‌حساب می‌آید. همچنین این دستگاه‌ها امکانات زیادی مانند بررسی سلامت مواد اولیه، مشخص‌کردن ترکیبات محصول و... را در اختیار شما قرار می‌دهند. از مهم‌ترین این ابزارها می‌توان به اتوکلاو، فارینوگراف، انکوباتور و... اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنیم تا انتها این مطلب در کنار ما باشید.

کدام تجهیزات در آزمایشگاه صنایع غذایی استفاده می‌شوند؟

امروزه تجهیزات آزمایشگاهی مختلفی تولید و به بازار عرضه شده‌اند. برخی از این دستگاه‌ها کاربرد عمومی داشته که می‌توان از آن‌ها در اکثر آزمایشگاه‌ها استفاده کرد؛ اما تجهیزات دیگری نیز وجود دارند که به‌صورت تخصصی برای آزمایشگاه‌های صنایع‌ غذایی طراحی شده‌اند. این ابزارها و دستگاه‌ها را درادامه به‌طور کامل به شما معرفی خواهیم کرد.

اتوانالایزر شیر میلکواسکن

یکی از پرکاربردترین تجهیزات آزمایشگاهی، اتوآنالایزر شیر میلکواسکن است. این دستگاه را با نام آنالایزر شیر یا لاکتو اسکن نیز می‌شناسند. لاکتو اسکن با بهره‌گیری از تجزیه‌ و تحلیل اولتراسونیک، طیف گسترده‌ای از پارامترها را بررسی می‌کند.

دستگاه آنالایزر شیر، کار را در عرض 30 ثانیه و در یک نمونه کوچک شیر انجام می‌دهد؛ به‌ همین دلیل دریافت نتیجه تست از طریق این وسیله بسیار سریع خواهد بود. همچنین می‌توانید با بهره‌گیری از اتوانالایزر شیر میلکواسکن موارد مختلفی ازجمله چربی، پروتئین، چگالی، نمک، pH و... را نیز موردارزیابی قرار دهید.

سوکسله اتوماتیک اندازه گیری چربی

روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری چربی مواد‌ غذایی وجود دارد؛ اما دقیق‌ترین آن‌ها استفاده از روش سوکسله است. به کمک دستگاه سوکسله اتوماتیک اندازه گیری چربی می‌توانید میزان دقیق چربی مواد را با کمترین خطا محاسبه کنید. به‌ همین دلیل است که این دستگاه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی شناخته می‌شود.

برای بررسی این موضوع باید ابتدا ماده را در انگشتانه مشبک قرار دهید. در مرحله بعدی به لوله سوکسله و بالن، حلال را اضافه کنید. سپس این دستگاه به کمک گرم‌کن برقی خود، ماده را تا 60 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهد. پس‌ از حل‌شدن چربی در حلال، بخار تولید می‌شود. با سردکردن بخار و تکرارشدن این فرایند، تمام چربی موجود در ماده استخراج خواهد شد.

دستگاه انکوباتور

از دیگر تجهیزات آزمایشگاهی می‌توان به دستگاه انکوباتور اشاره کرد. این ابزار با نام گرم‌خانه نیز شناخته می‌شود. در انکوباتور قابلیت کشت و رشددادن نمونه‌های زنده سلولی وجود دارد. همچنین رشد میکروب‌ها در آن امکان‌پذیر است. انکوباتور می‌تواند رطوبت، دما، میزان اکسیژن و حتی دی‌اکسیدکربن را کنترل کند. این‌گونه، شرایط مناسبی برای رشد ارگانیسم‌های زنده ایجاد می‌شود. این دستگاه به‌دلیل کاربرد در انجام تحقیقات علمی، قابلیت ایجاد درمان‌های جدید با استفاده از آن، تشخیص بیماری و... اهمیت زیادی پیدا کرده‌است.

فارینوگراف

اگر می‌خواهید در آزمایشگاه صنایع‌ غذایی خود انواع آرد را تست کنید، می‌توانید از دستگاه فارینوگراف کمک بگیرید. این ابزار یکی از به‌روزترین تجهیزات آزمایشگاهی به‌شمار می‌رود که کاربرد آن کنترل کیفیت آرد است. از این ابزار برای پیش‌بینی عملکرد آرد در فرایندهای تولید نیز استفاده می‌شود. تولیدکنندگان انواع ماکارونی، کیک، کلوچه و دیگر محصولات غذایی قادر هستند به کمک این ابزار، آردهای مختلف را تست کرده و باکیفیت‌ترین آن‌ها را جهت استفاده در محصولات خود انتخاب کنند.

در ساخت این دستگاه از یک بازو و تیغه دورانی استفاده می‌شود. برای تست آرد ابتدا به آن مقداری آب اضافه می‌کنند تا خمیر شکل بگیرد. هنگام ورزدادن خمیر، مقاومت آن در برابر مخلوط‌شدن محاسبه می‌شود. مقاومت اندازه‌گیری‌شده به‌صورت یک نمودار نمایش داده خواهد شد که به آن فارینوگرام می‌گویند. این نمودار می‌تواند به تکنسین آزمایشگاه در تشخیص کیفیت آرد کمک بسزایی بکند.

آمیلوگراف

ابزار آمیلوگراف برای اندازه‌گیری کیفیت آرد بسیار کاربرد دارد. Amylograph Test فرایندی است که در آن ویسکوزیته سوسپانسیون آرد و آب محاسبه می‌شود. این امر برای فرایند ژلاتینی‌شدن نشاسته نیز بسیار مهم است. همچنین Amylograph اطلاعات مفیدی درباره خصوصیات پخت آرد در اختیار تکنسین قرار می‌دهد. جالب است بدانید برای برخی از تحقیقات علمی نیز از این ابزار استفاده می‌کنند.

اتوکلاو

در میان تجهیزات آزمایشگاهی، اتوکلاو نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به کمک این دستگاه ابزارهای پزشکی و آزمایشگاهی را استریلیزه می‌کنند. این کار در دما و فشار بالا انجام شده و در آن از بخار آب کمک می‌گیرند. مورد بسیار مهمی که باید دررابطه‌با این ابزار بدانید، وجود مدل‌های مختلف آن در حجم و اندازه‌های متفاوت است. برخی از نمونه‌های Autoclave طولی حدود 15 متر دارند. شما باید برای آزمایشگاه خود مدلی را تهیه کنید که توانایی استریلیزه‌کردن تجهیزات مخصوص صنایع‌ غذایی را داشته باشد.

دستگاه pH متر

pH Meter ابزاری الکترونیکی است که باید در لیست تجهیزات آزمایشگاهی موردنیاز خود قرار دهید. کاربرد این وسیله بسیار گسترده بوده و در صنایع‌ غذایی نیز استفاده‌های زیادی دارد. از pH متر، برای اندازه‌گیری میزان پی‌اچ یا همان درجه اسیدی محلول‌ها بهره می‌برند.

اگر می‌خواهید میزان بازی یا اسیدی بودن یک محلول را به‌طور دقیق محاسبه کنید، pH متر قادر است این کار را در کمترین زمان ممکن برای شما انجام دهد. این دستگاه نتیجه تست را برحسب مقیاس لگاریتمی از 0 تا 14 به‌نمایش می‌گذارد.

ابزار شیکر

برای حل‌کردن راحت‌تر مواد با یکدیگر در آزمایشگاه صنایع غذایی از شیکرها استفاده می‌کنند. Shaker درواقع دستگاهی است که در مخلوط‌کردن مایعات، سوسپانسیون‌ها و محلول‌ها به تکنسین آزمایشگاه کمک می‌کند. شیکرهای آزمایشگاهی در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شوند.

برخی از مدل‌های این تجهیزات آزمایشگاهی می‌توانند تعداد زیادی از ظروف را درون خود جای دهند و برخی دیگر نیز سایز کوچک‌تری دارند و تنها یک ظرف داخل آن‌ها جا می‌گیرد. هم‌زدن در تکان‌دهنده‌ها با استفاده از موتوری مخصوص که مکانیزم غیرمنظم دارد، انجام می‌شود.

جمع‌بندی

تجهیزات آزمایشگاهی مخصوص صنایع‌ غذایی شامل ابزار و وسایلی هستند که معمولا مواد غذایی را تست می‌کنند. به‌طور مثال، فارینوگراف و آمیلوگراف دستگاه‌های تست کیفیت پخت آرد محسوب می‌شوند که در اکثر نانوایی‌ها و شرکت‌های پخت کیک‌ و‌ نان وجود دارند. برخی دیگر از این وسایل نیز می‌توانند در هم‌زدن، اندازه‌گیری چربی، محاسبه ph و... به شما کمک کنند.

در این مطلب، پرکاربردترین تجهیزاتی را که در آزمایشگاه‌های صنایع‌ غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرند، با هم بررسی کردیم. حال می‌توانید با دانشی کامل، دستگاه‌های موردنیاز آزمایشگاه خود را تهیه کنید. برای این کار پیشنهاد می‌کنیم از محصولات شرکت دانشور شیمی برای تجهیزکردن آزمایشگاه خود کمک بگیرید. توجه داشته باشید که تمامی محصولات این شرکت استانداردهای لازم را دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» است
دانشجویان دختر، ۸۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان اعتکاف دانشجویی هستند
هوش مصنوعی گراک، چندین برابر قوی‌تر از نسل قبل
آغاز ثبت‌نام دانشجویان دکتری برای حقوق ۱۵ میلیون تومانی
مولدسازی برخی امکانات و فضا‌های فیزیکی دانشگاه پیام نور در دستور کار قرار گرفت
میتروویچ به بازی پرسپولیس و الهلال می‌رسد
اولین تصویر فضایی ناسا در سال ۲۰۲۵
مردم سوریه با اسرائیل مقابله خواهند کرد
مهمترین اقدام امام هادی(ع) انسجام بخشی به مکتب تشیع بود
۱۰ هزار روستا نیازمند ایجاد و ارتقای شبکه ارتباطی
منافع اسرائیل در تجزیه کشوری به نام سوریه است
بالاخره کمبود پزشک داریم یا نه؟
دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی
مهلت ثبت نام در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی ۱۴۰۳ تمدید شد
صندوق برای تولید برق وام می‌دهد
آغاز سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن درباره امام جواد، امام هادی و امام عسکری(ع)
نامه مرندی به دبیرکل WHO درباره وضعیت وخیم پزشکان و مردم غزه
ماجرای جراحی که از بیمار خود سرطان گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top