به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» سید مصطفی موسوی نژاد*/// یکی از شاخصهای رفاه مردم و درآمد دولت برای پیشرفت کشور و هزینه کردن برای طرحهای عمرانی و زیرساختی، درآمد سرانه آن کشور است. درآمد سرانه یک کشور از درآمد کلی هر کشور به ازای هر یک نفر از جمعیت آن کشور تعریف میشود.
با مشاهده نمودار فوق که براساس آمار رسمی بانک مرکزی استخراج شده است، درآمد سرانه کشور در دهه 90 با افت جدی مواجه شده بود. اگر بخواهیم درآمد سرانه سال ۱۳۹۹ را با سال ۱۳۹۰ مقایسه کنیم، شاهد کاهش چشمگیر ۴۲ درصدی درآمد سرانه کشور بودهایم. این امر به وضوح دهه از دست رفته ۹۰ را که به عملکرد ۲ سالِ آخر احمدینژاد و ۸ ساله روحانی برمیگردد، نشان میدهد.
اما دوره سه ساله شهید رئیسی مسیر کاملا متفاوت شد. درآمد سرانه کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۳۹۹ با رشد بیش از ۳۰ درصدی مواجه شده است. این در حالی است که در دولت روحانی درآمد سرانه در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۱ با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شده بود. درآمد سرانه کشور در سال 1402 بالاترین مقدار از سال 1392 به این سو بوده است. این امر به این معنی است که خرابکاری 8 ساله دولت روحانی در درآمد سرانه کشور در طول سه سال جبران شد.
امید است دولت چهاردهم با ادامه دادن مسیر دولت شهید رئیسی، روند بهبود درآمد سرانه کشور را تداوم بخشد و کشور هر چه سریعتر به درآمد سرانه سال 1390 برگردد.
*کارشناس اقتصادی