تاریخ انتشار: جمعه 1403/08/25 - 10:22
کد خبر: 522435

غذای دانشجویی چقدر برای دانشگاهها آب می‌خورد

غذای دانشجویی چقدر برای دانشگاهها آب می‌خورد

دانشگاه‌ها ۱۶۲۰ میلیارد تومان از منابعی که باید صرف آموزش و پژوهش شود را برای غذای دانشجویی هزینه می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مشکلات مهم دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر موضوع کمبود اعتبارات مربوط به تغذیه دانشجویی است. دانشگاه‌ها در این سال‌ها به دلیل استمرار تورم و افزایش هزینه‌ها از محل خرید حل خرید مواد اولیه و حقوق و دستمزد نیروی انسانی جهت تهیه غذای دانشجویی، هر سال مبلغ بیشتری نسبت به سال‌های قبل برای غذای دانشجویی اختصاص می‌دهد.

همین موضوع سبب شده که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک گزارش کارشناسی به موضوع «تغذیه دانشجویی» بپردازند.

در این گزارش عنوان شده است که حدود ۱۷ درصد از منابع دانشگاه‌ها صرف غذای دانشجویی می‌شود که این عدد در دانشگاه‌های دنیا به طور معمول کم‌تر از ۱۰ درصد است.

بر اساس گزارش صندوق رفاه دانشجویی؛ کل اعتبار در نظر گرفته‌شده در سال ۱۴۰۳ برای تغذیه دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت به ترتیب حدود ۶ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت در اختیار مؤسسات قرار گرفته و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از منابع اختصاصی آن‌ها به این محل اختصاص یافته است که در مجموع ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای غذای دانشجو هزینه اختصاص داده شده است.

۱۶۰۰ میلیارد تومان از سهم آموزش، پژوهش و امور فرهنگی دانشگاه‌ها صرف غذای دانشجویی می‌شود

این در حالی است که محاسبات صندوق رفاه دانشجویان نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳ مبلغ مورد نیاز جهت تأمین هزینه کل تغذیه دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت حدود ۹ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان بوده که با کسر اعتبارات در نظر گرفته شده (۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان)، مبلغی در حدود ۱۶۲۰ میلیارد تومان بیش از میزان اعتباراتی که از محل بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی به این امر اختصاص یافته، کسری وجود دارد.

بنابراین مؤسسات باید از منابع در اختیار خود اقدام به پرداخت این هزینه‌ها کنند. این بدین معناست که دانشگاه‌ها و مؤسسات ملزم به تأمین اعتبار باقی‌مانده به هر نحو ممکن هستند. به عبارت دیگر؛ مبلغ باقی‌مانده (۱۶۰۰ میلیارد تومان) از سایر منابعی که صرف آموزش، پژوهش، امور فرهنگی و ... می‌شود، باید تامین شود.

کاهش هزینه‌های غذای دانشجویی با ایجاد آشپزخانه‌های صنعتی

هزینه‌های صرف‌شده برای تهیه غذای دانشجویان بسته به کیفیت آشپزخانه‌هایی که اقدام به تهیه غذا می‌کنند، می‌تواند متفاوت باشد. در تقسیم‌بندی موجود آشپزخانه‌ها در سه سطح سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی قرار می‌گیرند.

برآورد صندوق‌های رفاه دانشجویی وزارت علوم و بهداشت نشان می‌دهد که بهره‌وری آشپزخانه‌های صنعتی ۳۰ درصد نسبت به آشپرخانه‌های نیمه صنعتی و ۵۰ درصد نسبت به آشپزخانه‌های صنعتی بیشتر است.

در ارزیابی دیگری نیز مشخص شده است که هزینه تمام‌شده طبخ سه وعده غذا (صبحانه، نهار و شام) برای آشپزخانه‌های صنعتی حدود ۱۲۰ هزار تومان بوده که این هزینه در آشپرخانه‌های تقریباً نیمه صنعتی حدود ۲۲۰ هزار تومان محاسبه شده است.

در آمار ارائه‌شده از سوی صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم ۶ آشپزخانه سنتی و ۳۵۸ آشپرخانه نیمه‌صنعتی در حال فعالیت هستند. بر اساس برآوردها تبدیل کردن این آشپزخانه‌ها به نوع صنعتی (اگرچه هزینه‌ای را تنها برای یک‌بار تحمیل می‌کند) نیازمند ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار است؛ اما این اقدام در بلندمدت می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش هدررفت منابع از این محل شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دفاع از مجاهدان لبنان، سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است
۲۴ ماه بلاتکلیفی و جریمه روزانه ۵۵۰ هزار تومانی
انفجار نفتکش متخلف در تنگه هرمز
خسارات به زیرساخت‌های حمل‌ونقل باید در سطح بین‌الملل پیگیری شود
اعلام جزئیات برگزاری مصاحبه مجازی متأخرین دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
نتانیاهو: این هفته با ترامپ درباره ایران دیدار خواهم کرد
محسنی اژه‌ای: ۲۶میلیارد یورو در حوزه تعهدات ارزی تعیین تکلیف شده است
مخالف ایجاد انحصار در حوزه فضای مجازی هستیم
پزشکیان: ایران متعلق به همه ایرانیان است
بررسی پیش‌نویس بسته سیاستی رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مؤسسات آموزش عالی
انفجار نفتکش متخلف در تنگه هرمز
یک تیم برزیلی خواهان جذب لژیونر ایرانی شد
رئیس قوه قضاییه در منزل وزیر شهید اطلاعات در قم حضور یافت
آمادگی مجلس برای برگزاری جلسه رأی اعتماد وزرای پیشنهادی دفاع و اطلاعات
کاظمی: کلاس‌های سال تحصیلی ۱۴۰۶ به صورت حضوری خواهد بود
گسترش خدمات درمانی ایران در مسیر اربعین
اولیانوف: مناقشه ایران و آمریکا راه حل نظامی ندارد
بیش از ۲ میلیون و ۲۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کردند
سنتکام مدعی تغییر مسیر ۱۲ کشتی تجاری شد
توضیحات پزشکی قانونی در رابطه با احراز هویت شهید «امیرعلی جداوی»
سفیر آمریکا در سازمان ملل: ترامپ به دنبال گزینه دیپلماسی با ایران است!
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top