تاریخ انتشار: شنبه 1403/08/26 - 10:52
کد خبر: 522498

فرزین : نظام بانکی باید اصلاح شود

فرزین : نظام بانکی باید اصلاح شود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: ۹۲ درصد تامین‌مالی توسط بانک‌ها، ۷ درصد بازار سرمایه و یک درصد هم‌توسط سایرین انجام می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا فرزین در همایش تامین مالی تولید، از بنگاه داری به بنگاه سازی، با بیان اینکه نظام بانکی دچار انحرافاتی در تامین مالی شده و هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم گفت: اضافه برداشت بانک ها از بانک‌مرکزی ۴۷۰ همت شد.

وی اظهار کرد: خیلی وقت بود دنبال فرصتی بودم که رییس مجلس هم باشد تا نقاط مد نظر نظام بانکی را در حضور ایشان مطرح کنیم؛ البته قبلا هم‌ این‌ نکات‌ را اعلام‌کردیم.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تغییر دولت و تلاش برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد، گفت: معضل اساسی و تنگنای اصلی تامین‌مالی است. در تمام مطالعات مساله رشد و حفظ رشد پایدار تامین مالی است.

فرزین با بیان اینکه ۹۲ درصد تامین‌مالی توسط بانک‌ها، ۷ درصد بازار سرمایه و یک درصد هم‌توسط سایرین انجام می شود، گفت: سایر اعضای تامین مالی به خوبی کارشان را انجام نمیدهند؛ سرمایه گذار خارجی هم‌ مدت زیادی است که سهم خود را از دست داده است. آمدن زیر یک درصد نشان می دهد بار به سمت بقیه بخش ها بخصوص نظام بانکی‌می آید.

رییس کل بانک مرکزی به ضرورت برخورداری بانک ها از استانداردهای لازم اشاره و تصریح کرد: بانک ها باید بتوانند تامین مالی غیرتورمی کنند؛ نباید مبتنی بر پایه پولی و منابع بانک‌مرکزی تامین مالی انجام‌شود. چه کار باید کرد تا تامین‌مالی غیرتورمی توسط بانک ها انجام‌شود؟ تامین مالی کاری ندارد، به راحتی می توانیم‌ با خلق پول در چرخه معیوب دهه ۹۰ بمانیم. باید تامین مالی پایدار و غیر تورمی باشد.

او با بیان اینکه تامین مالی کشور کاملا متمرکز برتامین مالی بانک ها شده است، ادامه داد: نظام بانکی هم‌دچار انحرافاتی در تامین مالی شده؛ هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم.

دسترسی مردم به منابع بانکی افزایش یافت

وی با بیان اینکه بخشی از پول سرمایه گذار و سپرده گذار به سمت تامین‌مالی دولت رفته و بخشی هم‌برای تامین نیازهای مردمی رفته است، تصریح کرد: تامین مالی مردم از ۱۴ به ۲۳ درصد افزایش یافته است. عامه مردم دسترسی بهتری به منابع بانکی داشتند؛ اگر تامین مالی قرار است توسعه یابد باید به رشد نقدینگی‌هم‌توجه کرد.

فرزین با اشاره به اینکه اگر تامین مالی منجر به افزایش رشد نقدینگی‌شود، منجر به تورم‌می‌شود؛ افزود: طبق قانون‌برنامه‌کفایت سرمایه باید ۸ درصد بشود الان منفی یک است؛ هزار و ۱۰۰ همت پول جدید می خواهد تا کفایت سرمایه ۸ درصدی محقق شود.

اضافه برداشت بانک ها از بانک‌مرکزی ۴۷۰ همت شد

رییس کل بانک‌مرکزی با تاکید براینکه ۴۷۰ همت اضافه برداشت توسط بانک ها از بانک‌مرکزی داریم که با پولی که از بازار بین بانکی‌می گیرند این رقم به ۷۵۰ همت می رسد؛ ادامه داد: اصلاح نظام بانکی باید انجام‌ شود.

فرزین گفت: بانک های غیردولتی از هزار و ۱۰۰ همت حدود ۸۰۰ همت دارند؛ بخش عمده ش در یک بانک است و ۱۴ بانک زیان انباشته دارند و برای اینکه اصلاح شوند نیاز به منابع جدید داریم.

او ادامه داد: برای حل این مسایل چه کار باید کرد؟ چه اقداماتی در حال انجام است؟ چه اقدامات جدیدی باید کرد؟

مطالبات بانک‌ها از دولت باید تعیین‌ تکلیف شود

فرزین گفت: باید مطالبات بانک ها از دولت تعیین‌ تکلیف شود؛ باید بگوییدکه این مطالبات را چه کار کنیم! معضلی است! انجماد دارایی داریم که همه برای دولت نیست و به بخش های خصوصی هم‌داده شده است.

رییس کل بانک مرکزی به تسهیلات تکلیفی هم‌ اشاره کرد و خطاب به قالیباف گفت: ما مخالف نیستیم ولی آقای رییس مجلس با اعداد مخالفیم؛ امسال ۱۵۰۰ همت پول جدید باید خلق کنیم که با توجه‌به تسهیلات تکلیفی از جمله مسکن و ... نمیشود!

کجای دنیا اینطور است که همه بانک ها کارهای مشترک را انجام دهند؛ بانک ها باید دسته بندی شوند؛ این بخوبی در قانون برنامه دیده شده است.

فرزین با اشاره به قانون بانک مرکزی گفت: بویژه در بخش نظارت این قانون خیلی به ما کمک خواهد کرد. برنامه های ما چیست؟ قانون بانک مرکزی به ما می گوید می‌توانیم اقدامات اکتشافی و پیشگیرانه انجام دهیم. ماهم از این قانون استفاده کردیم، الان درحال دسته بندی هستیم؛ مشخص است که چه بانک هایی وارد دوره گریز می‌شوند ‌و چه بانک هایی باید اصلاح شوند.

بانک های توسعه ای به جای تامین مالی مردم بنگاه سازی می‌کنند

رییس کل بانک مرکزی به افزایش سرمایه بانک ها هم اشاره کرد و افزود: جز یکی دوبانک در بانک های خصوصی که معضلاتشان‌ عمده شده و برنامه اصلاحی ۲-۳ ساله نوشتیم برای بقیه بانک ها به کفایت ۸ درصد می رسانیم؛ اگر نرسند باید منحل شوند.

او با تاکید براینکه علاوه بر مدیران باید به سهامداران هم اولتیماتوم داد، تصریح کرد: همچنان مشکل خواهیم داشت علی رغم اینکه در قانون هم به این موضوع پرداخته شده است؛ باید بانک های توسعه ای داشته باشیم؛ بانک های توسعه ای بنگاه سازی می کنند. از مردم تامین مالی نمی کنند بلکه از روش های متفاوت تامین مالی کرده و بنگاه سازی می‌کنند.

وزارت اقتصاد درحال تهیه اساسنامه بانک توسعه است و ماهم همکاری می‌کنیم.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: اگر تمام بانک ها کار بنگاه داری کنند همین وضعیت تکرار می شود؛ ما طبق قانون و در چارچوب برنامه مشخص در این مسیر حرکیت می کنیم؛ قانون برنامه بودجه هم به حل بخشی از ناترازی بانک ها کمک می‌کند. کسی که می خواهد بانکداری کند باید پول بیاورد چه دولت باشد چه غیر دولتی.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پرسپولیس یک میلیون دلار از لوکادیا می‌خواست!
کیمیا علیزاده مشکلی برای بازگشت به کشور ندارد
نیمکت‌نشینان پرسپولیس بابت کم بازی کردن ناراحت هستند
صعود بورس در نخستین روز هفته؛ رشد ۴۵ هزار و ۴۹۰ واحدی شاخص کل
درباره مجری مراسم اسکار ۲۰۲۵ چه می دانیم
درخواست مهم نظام پزشکی از دولت درباره امنیت کادر درمان
کارگردان «زیرخاکی» سریال چمران را جلوی دوربین می برد
تازه‌ترین خبر درباره فیلمساز ایرانی که قصد فروش کلیه‌اش را داشت
آخرین خبر از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها ؛ ... این تعطیلی به معنای تعطیلی رسمی نیست
مدل بومی سیاستگذاری فضای مجازی در جامعه ایران
بررسی عملکرد قانون بودجه ۱۴۰۳ در حوزه رسانه و فضای مجازی
محتوای فاطمیه را از اینجا دریافت کنید
انتصاب حاشیه‌ساز وزیر فرهنگ و ارشاد
انواع وام‌های دانشجویی و شیوه بازپرداخت آن
با حمایت معنوی المپیک ویژه ایران / به صورت مجازی
جاده کرج چالوس بسته است؛ اصرار نکنید!
علت کمبود و گرانی کره در فروشگاه ها؛ چالش بازار کره چه زمانی برطرف می شود؟
تعطیلی برخی مدارس شهرستان‌های این استان
آمار ازدواج، طلاق، تولد و وفات در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳
مسی و سه‌گانه شکست!
انتصاب مهم و جدید پزشکیان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top