تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/08/29 - 19:43
کد خبر: 522921

نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدل‌های اسلامی

 نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدل‌های اسلامی

دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکت‌های اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانه‌های غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با هدف بررسی مشارکت‌های اجتماعی و سیاسی زنان و واکاوی تصویر زن مسلمان در رسانه‌های غربی، با همکاری مجمع بانوان تمدن‌ساز، اندیشکده رسانه و جامعه، اندیشکده تبار و فرهنگسرای خانواده، در خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.

سمیه فیروزفر، کارشناس مطالعات تطبیقی ادیان، در این نشست با طرح پرسش «زن امروز در حوزه مقاومت چه باید کند؟» گفت: ما در تاریخ اسلام الگوهای متعددی داریم که وظیفه زن را در عرصه مقاومت نشان می‌دهند.

او به نمونه‌هایی از تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: از سمیه مادر عمار یاسر که الگوی جهاد اقتصادی است تا حضرت زهرا (س) که الگوی دفاع از حق و مالکیت ارضی است، همگی نشانگر این حقیقت هستند که وظیفه زن در عرصه مقاومت محدود به یک یا چند عرصه نیست و زنان باید با توجه به شرایط خود، الگویی متناسب انتخاب کنند و وظیفه‌شان را ایفا کنند.

سیده فاطمه نعمتی، مدیر اندیشکده رسانه و جامعه، در ادامه به نقش زنان در مقاومت، به ویژه در یک سال گذشته پس از عملیات طوفان الاقصی، پرداخت و گفت: تا پیش از عملیات طوفان الاقصی، مسئله فلسطین به دست فراموشی سپرده شده بود و شهادت نزدیک به دو هزار کودک در کمتر رسانه‌ای بازتاب داشت.

نعمتی تصریح کرد: پس از این عملیات، فجایع غزه و زنان آواره‌ای که عزیزان خود را از دست داده‌اند، در اذهان عمومی جهان نقش بست.

او همچنین به دو الگوی کنشگر زن در حوزه مقاومت اشاره کرد: نخست، زن فلسطینی که در میدان سوگواری می‌کند ولی آنچه از دست داده را قربانی برای خداوند می‌داند و دوم، زن مسلمان خارج از میدان که در فعالیت‌های رسانه‌ای شرکت می‌کند و از عزیزترین‌هایش برای کمک به جبهه مقاومت می‌گذرد.

نعمتی افزود: نظریه‌پردازی پیرامون این دو الگو نیازمند فعالیت‌های علمی است، چرا که آینده‌نگری در این زمینه ضروری است. دنیا همچنان درگیر نبرد حق و باطل است و جامعه برای تربیت فرزندانش به الگوهای عینی و واقعی نیاز دارد.

در بخش پایانی نشست، الهام عابدینی، پژوهشگر روابط بین‌الملل و تحلیلگر مسائل منطقه، با اشاره به تاریخ فلسطین گفت: زنان فلسطینی همیشه در عرصه‌های مختلف از جمله خیریه، حمایتی و چریکی حضور فعال داشته‌اند، حتی پیش از تأسیس رژیم صهیونیستی و دوران قیمومیت بریتانیا.

او در ادامه گفت: اما رسانه‌های جریان اصلی به طور مداوم تصویر زن مسلمان و عرب را سرکوب‌شده و منفعل نشان می‌دهند. رسانه‌های ما باید تاریخ را مرور کنند تا وضعیت واقعی را تبیین کنند.

این نشست تخصصی با تأکید بر ضرورت بازنگری در تصویر زن مسلمان و نقش‌آفرینی آن در رسانه‌ها، به بررسی الگوهای مختلف زنان در مقاومت و نقش رسانه‌ها در تغییر این تصویر پرداخت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بهترین سایت خرید و فروش اکانت کلش اف کلنز | هایپر کلش
پلی کربنات؛ سقفی ایده‌آل برای استخرهای روباز
کلید اتوماتیک هیوندا: ایمنی و عملکرد بی ‌نظیر
راز معجزات چله نماز شب برای ازدواج مشخص شد (۱۴۰۴)
نقش قهوه در افزایش بازدهی دانشجویان
واکنش سیدامیر سیاح به برخورد با مطالبه‌گران حجاب
حمایت مشاور قالیباف از برخورد با متحصنین مقابل مجلس
چرا مردان کمتر از زنان عمر می‌کنند؟
وکیل دانشجوی ایرانی: او هیچ جرمی مرتکب نشده است
لمس واقعی اشیا برای نابینایان ممکن شد
برای پیک دوم سفرها مشکلی برای تامین بنزین نخواهیم داشت
انتشار پیام وزیر ارشاد در آستانه عید سعید فطر
آرمان قدس و واقعیت عینی سرمایه اجتماعی
فرماندار تهران: فراخوان تجمع یا تحصن بدون مجوز در فضای باز غیرقانونی است
ضرورت بهره‌مندی از قابلیت‌های هوش مصنوعی در اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع
العربی‌الجدید: ایران با زبان متناسب به تمام بندهای نامه ترامپ پاسخ داده است
یمن بیش از ۷۰ بار هدف تجاوز آمریکا قرار گرفت
دیدار پزشکیان با نصیریان به مناسبت روز جهانی تئاتر
رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه ۱۰ فروردین
مرگ ۹ نفر در تصادفات نوروزی تهران
بزرگترین نورافشانی کشور در شب عید فطر
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top