تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/09/04 - 10:06
کد خبر: 523324

بررسی وظایف شورای صنفی دانشگاه‌ها؛

شورای صنفی دانشگاه؛ قلب تحولات سازنده

شورای صنفی دانشگاه؛ قلب تحولات سازنده

شورای صنفی هر واحد دانشگاهی صرفاً به فعالیت در امور رفاهی و صنفی دانشجویان همان واحد می پردازد و وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و انعکاس مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی آنان و پیگیری حل آنها از طریق مسئولان ذیربط واحد دانشگاهی مربوطه را بر عهده دارد.

به گزارش سرویس صنفی و آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شورای صنفی دانشجویان نهادی دانشجویی است که به منظور مشارکت دانشجویان در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای امور صنفی، رفاهی و آموزشی دانشجویان تشکیل می شود.. اهرم تحقق این هدف همواره، افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به مسائل صنفی جهت احقاق حقوق‌شان بوده است. شورای صنفی نهادی است که خارج از جناح‌بندی‌های سیاسی و توسط خودِ بدنه دانشجویی با هدف تحقق‌بخشی به مطالبات دانشجویان شکل گرفته است.

اهداف

۱- تقویت فضای مشارکت، همکاری و تعاون، ایجاد همدلی در میان دانشجویان و مسئولین دانشگاهی
۲- فراهم نمودن زمینه لازم برای تجربه اندوزی و مسئولیت پذیری دانشجویان برای آینده
۳- آشنایی بیشتر دانشجویان با توانمندی ها، امکانات و چگونگی اداره امور دانشگاهها
۴- بهره مندی موسسه از ظرفیت های دانشجویی در راستای بهبود ارائه خدمات به دانشجویان
۵- افزایش آگاهی دانشجویان با حقوق و تکالیف دانشجویی
۶- تقویت فرهنگ پیگیری حل مشکلات رفاهی با تعامل و از طریق مجاری قانونی

شورای صنفی دانشجویان، به عنوان یک سازمان نمایندگی دانشجویان در محیط دانشگاه، از وظایف اصلی در ارتقاء مسائل رفاهی دانشجویان و تسهیل امور آنها پرداخته و نظارت بر اجرای این وظایف را به عهده دارد. 

شورای واحد )شورای صنفی دانشجویان دانشکدهها و خوابگاهها( نیز به عنوان نماینده های دانشجویان در سطح واحد )دانشکده یا خوابگاه( مسائل مرتبط با رفاه دانشجویان را تعیین و پیگیری میکنند. شورای هماهنگی امور مشترک )شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه( وظیفه هماهنگی و تبادل اطلاعات بین شوراهای واحد را بر عهده دارد و مسائل مشترک بین دانشکده ها و خوابگاه ها را پیگیری میکند. که در ذیل وظایف و اختیارات شورای واحد و شورای هماهنگی امور مشترک ذکر شده در آیین نامه به اطلاع شما خواهد رسید.

به این ترتیب، این گزارش به شما اطلاعاتی جامع و مفصل در مورد شورای صنفی دانشجویان و نقش آن در تسهیل مسائل رفاهی دانشجویان و ارتباط بین این شوراها ارائه میدهد.

آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در سه جلسه اخیر هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران براساس ضوابط ناظر بر فعالیت‌های شورای صنفی دانشجویان مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته و توسط رییس کارگروه بررسی و تنظیم مقررات وزارت متبوع تأیید شده است.

این آیین نامه مبتنی بر ۷ ماده ۳۲ بند و ۱۱ تبصره جایگزین آیین نامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه /دانشکدهای علوم پزشکی کشور شده و از تاریخ ابلاغ لازم اجرا است.

وظایف شورای صنفی دانشجویی و دستیاران واحد دراین آیین نامه به شرح زیر است:

پیگیری حقوق صنفی دانشجویان واحد مربوطه به منظور رفع مشکلات دانشجویان و ارائه پیشنهاد و راهکارهای اصلاحی به مسئولان ذی ربط و کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده

تهیه پیش نویس شرح وظایف داخلی واحدهای زیر مجموعه شورای صنفی دانشجویی واحد و ارائه آن به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه دانشکده جهت تایید

ارایه گزارش عملکرد ماهانه به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده

همکاری و تعامل مناسب با سایر اعضاء کمیته اجرایی در برگزاری انتخابات دوره بعدی

شورای صنفی هر واحد دانشگاهی صرفاً به فعالیت در امور رفاهی و صنفی دانشجویان همان واحد می پردازد و وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و انعکاس مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی آنان و پیگیری حل آنها از طریق مسئولان ذیربط واحد دانشگاهی مربوطه را بر عهده دارد.

اختیارات و حدود فعالیت شوراهای صنفی

فعالیت ها و مصوبات شورای صنفی واحد کمیته های هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده. باید در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور بر اساس ضوابط ناظر بر فعالیت های شوراهای صنفی دانشجویی مصوب جلسه ۱۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین قوانین و آیین نامه های ابلاغی وزارت متبوع و نیز در حیطه حقوق صنفی دانشجویی باشد.

شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح مجاز به انجام فعالیت های علمی فرهنگی و سیاسی نیستند. فعالیت در امور مذکور بر عهده سایر مجموعه های قانونی مرتبط در دانشگاه /دانشکده خواهد بود. تبصره: اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در بستر رسانه ای مفدا و مورد تأیید هیات نظارت انجام می شود.

برگزاری انتخابات شوراهای صنفی 

انتخابات کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران در واحدها با رأی حداقل ۱۵ درصد از کل دانشجویان در همان واحد رسمیت می‌یابد و شرط انتخاب داوطلبین کسب نصف آرای مأخوذه است در صورت عدم کسب آرای لازم انتخابات به‌دور دوم کشیده می‌شود و کسب نسبی اکثریت آرای مأخوذه ملاک انتخاب افراد خواهد بود.

شرایط داوطلبان عضویت در شوراهای صنفی دانشجویی

تمامی دانشجویان دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی که دارای شرایط ذیل باشند می‌توانند داوطلب عضویت در شورای دانشجویی شوند:

تابعیت جمهوری اسلامی ایران

التزام به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و قوانین موضوعه کشور

حسن شهرت قانون مداری و رعایت اخلاق اسلامی و حرفه ای

گذراندن حداقل یک ترم تحصیلی در همان مقطع

دارا بودن معدل کل حداقل ۱۴ برای مقطع کارشناسی ۱۵ برای ارشد و دکترای حرفه ای و ۱۶ برای مقطع دستیاری و دکتری تخصصی PhD

نداشتن حکم محکومیت در شورای انضباطی

مشروط نبودن نیم سال پیشین با نداشتن دو نیم سال مشروطی غیر متوالی

عدم مسئولیت و عضویت در شورای مرکزی کانون ها و تشکل های اسلامی دانشجویی به صورت همزمان

هر دانشجو صرفاً می تواند در یک شورای صنفی واحد دانشگاهی (خوابگاه یا دانشکده و مرکز آموزشی درمانی) عضویت داشته باشد.

ارائه گواهی از معاونت آموزشی مبنی بر این که مدت باقی مانده از دوران تحصیل بدون احتساب ترمی که در آن انتخابات برگزارمی گردد، کمتر از دو ترم نباشد. به استثنای دانشجویان کارورز دکتری حرفه ای.

دانشجویان مشمول قوانین آموزشی میهمان نمی توانند عضو شورای صنفی شوند.

مرجع رسیدگی به تأیید صلاحیت داوطلبان شوراهای صنفی دانشجویان کمیته اجرایی انتخابات دانشگاه دانشکدها ست. وظیفه نظارت و رسیدگی بر شکایات و تخلفات انتخابات در شورای صنفی واحدهای دانشگاه دانشکده بر عهده هیأت نظارت دانشگاه /دانشکده است و در رسیدگی بر شکایات و تخلفات کمیته های هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه / دانشکده و یا در مرحله تجدید نظر بر عهده هیأت مرکزی نظارت است.

گزارش از عرفان عباسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شبکه اجتماعی معروف از ترس ترامپ دست به دامن ایلان ماسک شد!
بازگشت مسی به بارسلونا؟
استعفای یک نماینده مجلس
توافق مشارکت روسیه و ایران شامل حوزه دفاعی نیز خواهد بود
هشدار کوبا نسبت به تهدید اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران
رشد ۶۶ درصدی ارزش معاملات فرابورس در آبان
برگشت مصوبه دائمی شدن قرارداد کارگران به بهانه بیکاری
۳۲درصد جویندگان کار از طریق کاریابی ها به کارگمارده شدند
مزایای حق شاغل کارگران از مالیات معاف شد؟
تخصیص ۲۰۰۰میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی برای مشترکان گاز
عوارض سوخت نیروگاهی در قبوض برق افزایش می‌یابد؟
الغا ملی شدن سازمان سنجش /تکلیف چیست؟
چهارمین وتوی آمریکا علیه غزه و بازگشت مجدد جنایتکار به صحنه جرم
شورای صنفی دانشگاه؛ قلب تحولات سازنده
اولین اظهارنظر امارات درباره ناپدید شدن خاخام اسرائیلی
رشد ۱۶۲۱۰ واحدی شاخص کل در دقایق ابتدایی بازار
کیفرخواست متهمان پرونده چای دبش صادر شد
قطعی برق عامل جدید تصادفات
واژگونی پژو ۲۰۷ در مسیر شمال به جنوب بزرگراه شهید باکری تهران
هوای تهران آلوده است
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاه‌های خصوصی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top