تاریخ انتشار: شنبه 1403/09/10 - 22:19
کد خبر: 523914

تصمیمات جدید برای بهبود نظام سنجش و ارزشیابی آموزشی

 تصمیمات جدید برای بهبود نظام سنجش و ارزشیابی آموزشی

در جلسه کارگروه تخصصی بررسی مجدد تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تصمیمات جدیدی از سوی اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی اخذ شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  جلسه کارگروه تخصصی بررسی مجدد تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با حضور برخی از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان اداری و استخدامی، قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور و نماینده وزارت آموزش و پرورش در این جلسه  به ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دبیرخانه این شورا تشکیل شد.

غلامرضا بصیرنیا، دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه اظهار داشت: شورا با هدف ارتقای کیفیت و کارآمدی نظام آموزشی کشور، بررسی جامعی را در خصوص مأموریت‌های مرتبط با سنجش، ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزشی انجام داده است. در این راستا، یک کارگروه تخصصی با حضور اعضای حقیقی و حقوقی شورا و نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شده تا ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کرده و پیشنهادهای لازم را ارائه کند.

دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اشاره کرد که در طول دو دهه گذشته، کار مطالعاتی گسترده‌ای برای بررسی امکان تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور انجام شد. این مطالعات شامل بررسی تجارب کشورهای مختلف در زمینه سنجش، ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزشی و همچنین برگزاری جلسات متعدد با نهادهای ذی‌ربط بود. علاوه بر این، موضوعاتی همچون تداخل مأموریت‌های این سازمان با وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش و چالش‌های مربوط به تعدد نهادهای فعال در حوزه ارزشیابی نیز مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا، گزارش‌هایی در خصوص ساماندهی نظام جامع رصد و ارزشیابی در اسناد بالادستی نظیر سیاست‌های کلی آموزش و پرورش، سند تحول آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور تهیه شد.

 بصیرنیا در ادامه اظهار داشت: بر اساس این مطالعات، دو دیدگاه عمده در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده بود. یک دیدگاه بر این باور بود که سازمان جدید تشکیل نشود و سازمان سنجش موجود با گسترش فعالیت‌های خود، مأموریت‌های ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش را نیز به عهده گیرد. دیدگاه دیگر با تشکیل سازمان جدید موافقت نداشت و ضمن تاکید بر اهمیت و ضرورت ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش، معتقد به تشکیل ساختار جدیدی نبود و به واگذاری این ماموریت به همان سازمان سنجش ذیل وزارت علوم معتقد بود که البته شمار موافقان و مخالفان این دو دیدگاه به یکدیگر بسیار نزدیک بود.

وی افزود: بر اساس جمع‌بندی‌های صورت‌گرفته، تأکید شده است که ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزشی به عنوان یکی از ضرورت‌های کلیدی در کنار فرآیندهای سنجش و پذیرش دانشجو، باید با سازوکارهایی دقیق و نهادینه انجام شود. برای دستیابی به این هدف، دو مأموریت مهم از نظر نهادی مد نظر قرار دارند تا تمرکز بیشتری بر هر یک از آن‌ها ایجاد شود.

 بصیرنیا تصریح کرد: این تصمیمات در راستای سیاست‌های کلان آموزشی و با هدف ارتقای کیفیت نظام آموزش عالی کشور اتخاذ شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد. جزئیات بیشتر این طرح‌ها و نحوه اجرای آن‌ها پس از تصویب نهایی در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
امتیاز ویژه برای پذیرفته‌شدگان المپیاد علمی کشور در تسهیلات بنیاد ملی نخبگان
تقصیر ماست که وزیرت را استیضاح نکردیم
حواشی حضور رئیس جمهور در دانشگاه/مطالبات نماینده دانشجویان تا سخنان عجیب پزشکیان در روز دانشجو!
مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور سخنگو دولت
تمام حواشی حضور سعید جلیلی در مراسم روز دانشجو دانشگاه تهران
فیلم| خضریان: دکتر پزشکیان گفتند، مجلس یکی از عوامل تورم است، من از طرف مجلس از ایشان عذرخواهی می‌کنم
مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران +عکس
وزیر دفاع: ایران تنها کشوری بود که پاسخ دندان‌شکن به رژیم صهیونیستی داد
معاون اول رئیس‌جمهور به مناسبت روز دانشجو مطرح کرد
تذکر ۳۷ نماینده به وزیر راه درباره فروش بلیط قطار
دانشجویان امروز ظلم‌ستیز، عدالت‌طلب و مطالبه‌گر هستند
پیام تسلیت قالیباف به حجت‌الاسلام طائب
سفیر آمریکا: دشمن اسرائیل دشمن ایالات متحده است
فرزین فرد: دانشگاه، باید محیطی برای تربیت انسان‌های آزاده و عدالت‌خواه باشد
جلیلی: حق غنی‌سازی ما را دانشگاه تعیین می‌کنند، نه آمریکا!
مراسم روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی بدون حضور مهمان/ انصاری برای رفتن به دانشگاه بهانه آورد
فیلم | خضریان: فعالان دانشجویی امروز، مسئولین فردای کشور هستند و می‌بایست پاسخگو باشند
فیلم | خضریان: حضور فعالین سابق دانشجویی در مسئولیت‌های اجرایی و مجلس ارزشمند است
فیلم | درگیری پورمحمدی با دانشجویان در روز دانشجو
از کوه‌خواری در ارتفاعات مشهد تا نفوذ فرهنگی؛ دانشجویان خواستار نظارت قاطع مجلس شدند
طنین انتقادات دانشجویی در روز دانشجو: از «وفاق» تا «خط سفید» در محضر رئیس‌جمهور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top