تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/09/11 - 23:34
کد خبر: 524093

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی دانشگاه تهران:

زیرساخت‌ها و سامانه‌های دانشگاه نیازمند تحول اساسی است

 زیرساخت‌ها و سامانه‌های دانشگاه نیازمند تحول اساسی است

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی دانشگاه تهران تاکید کرد: امکانات فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، هم از جنبه زیرساختی و هم از جنبه سامانه‌های اطلاعاتی، نیازمند تحول اساسی است و باید به گونه‌ای بهینه‌سازی شود که بتواند خدماتی در شأن دانشگاه تهران ارائه دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  دکتر محمد خوانساری، سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور باید در حوزه فناوری اطلاعات به‌روزرسانی شود، گفت: امکانات فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، هم از جنبه زیرساختی و هم از جنبه سامانه‌های اطلاعاتی، نیازمند تحول اساسی است و باید به گونه‌ای بهینه‌سازی شود که بتواند خدماتی در شأن دانشگاه ارائه دهد.

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های اخیر در این معاونت اظهار داشت: کاری که ما در این فرصت کوتاه انجام دادیم این بود که اولویت‌های هر چهار حوزه مأموریتی این معاونت شامل "زیرساخت و مرکز داده"، "سامانه‌های اطلاعاتی"، "یادگیری الکترونیکی و مدیریت دانش" و "فناوری‌های نوین و میز خدمت" را با توجه به بازخورد‌هایی که به صورت الکترونیکی و حضوری از ذی‌نفعان دریافت شد، استخراج کردیم تا مسیر ما کاملاً شفاف و روشن باشد. این اقدام با هدف اولویت‌بندی مسائل انجام شد تا دغدغه‌های اصلی ذی‌نفعان دانشگاه، اعم از استادان، دانشجویان و کارمندان، برطرف شود و همگان بتوانند بدون دغدغه به فعالیت‌های خود بپردازند.

خوانساری یکی از موارد مهم را گسترش استفاده از سامانه میز خدمات، به نشانی sd.ut.ac.ir و نیز افزودن قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی دانست و افزود: در این زمینه، دستیار هوشمند "چت‌بات" طراحی و در بیشتر سامانه‌های دانشگاه راه‌اندازی شده یا در حال تکمیل است. افراد با استفاده از این ابزار به سادگی می‌توانند به جای اینکه ناچار به تماس‌های متعدد شوند، پاسخ سوال خود را به سرعت دریافت کنند. این اقدام مهم، پیش از این آغاز شده بود و در حال گسترش است. معرفی این دستیار هوشمند که مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه یافته است، در نشانی https://mycloud.ut.ac.ir/s/PgfaLrXZx۵XHXM۳ قابل دسترسی است. همچنین با گسترش دامنه استفاده از میز خدمات به سایر حوزه‌های دانشگاه، از این امکان می‌توان در آن حوزه‌ها نیز استفاده نمود.

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی دانشگاه اعلام کرد: اگر در استفاده از سامانه‌ها و خدمات مختلف فناوری اطلاعات، کاربران هر گونه مشکلی داشته باشند، بهترین روش این است که آن مشکل را در سامانه میز خدمات به شکل تیکت ثبت کنند. همکاران ما در زمان کوتاه در میز خدمات پاسخگوی ایشان خواهند بود.

دکتر خوانساری با اشاره به مسأله محدودیت حجم ایمیل دانشگاه گفت: سامانه ایمیل دانشگاه تهران، از مهمترین دارایی‌های دانشگاه به شمار می‌آید و باید با تقویت این سامانه، ارتباط مستمر استاد، دانشجو، دانش‌آموخته تقویت شود. از این رو، حجم ایمیل کاربران متقاضی را از اواخر آذر ماه به صورت محدود، تا حد امکان افزایش می‌دهیم. البته این کار تنها با بهینه‌سازی و افزایش بهره‌وری شرایط فعلی ممکن می‌شود و گستره آن محدود خواهد بود.

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی راه‌حل میان‌مدت برای حل این مشکلات را خرید و تأمین تجهیزات ذخیره‌سازی مورد نیاز برای این کار دانست و افزود: در این راستا با معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع مکاتبات لازم انجام شده و در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم تجهیزات مورد نیاز را تهیه کنیم.

سرپرست معاونت فناوری‌های دیجیتالی درباره دسترسی به اینترنت اظهار داشت: پهنای باند دانشگاه، طی سال‌های اخیر ثابت بوده و افزایش نداشته است. همچنین تجهیزات لازم برای دسترسی از مرکز فناوری اطلاعات تا داخل دانشکدگان و دانشکده‌ها دو لایه مختلف (شبکه اصلی و شبکه دسترسی) دارد که برای دریافت سرویس مناسب باید علاوه بر افزایش پهنای باند دانشگاه، تجهیزات مذکور در هر دو لایه ارتقا داده شود. ارتقای تجهیزات لایه دوم یا همان شبکه دسترسی، بر عهده دانشکدگان و دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها است و بدیهی است در صورت عدم ارتقای آن، بهبود و ارتقای شبکه اصلی و افزایش پهنای باند اینترنت به تنهایی، اثربخش نخواهد بود.

دکتر خوانساری تأکید کرد: در درون هر دانشکدگان و پردیس، رؤسای محترم باید امکانات توزیع اینترنت را فراهم آورند. البته کار‌های خوبی انجام شده، اما قطعاً به‌روزرسانی لازم است. معاونت فناوری‌های دیجیتالی آمادگی دارد به هر دانشکده یا دانشکدگانی که نیاز داشته باشد، در ارزیابی وضع موجود و طراحی جدید کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: با بهینه‌سازی می‌توان استفاده از پهنای باند حداکثر ظرفیتی از شرایط فعلی را تسهیل کرد. از این‌رو، بهینه‌سازی پهنای باند مصرفی با قید فوریت در دستور کار معاونت قرار گرفته و پهنای باند اینترنت کاربران، چه در سرعت و چه در حجم تخصیص داده شده به استادان، دانشجویان و کارمندان به صورت آزمایشی افزایش یافته است. این افزایش بر روی تمام گروه‌های کاربری و پس از اتمام حجم تخصیص یافته قبلی اعمال خواهد شد. البته تداوم این اقدام، منوط به ارزیابی پهنای باند مصرفی کاربران و بازخورد‌های کاربران است، چرا که این امر نباید موجب ازدحام ترافیک کاربران و افت کیفیت سرویس پهنای باند شود. در هر حال تا زمان تأمین پهنای باند مطلوب که مستلزم تأمین منابع مالی لازم است، این قبیل اقدامات می‌تواند کیفیت خدمات ارائه‌شده را به طور نسبی ارتقا دهد. برای افزایش پهنای باند هم البته اقداماتی آغاز شده است تا متناسب با ظرفیت‌ها و نیاز‌های فعلی و عرفی در استفاده از فناوری بهبودی صورت گیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بن سلمان به امارات رفت
یحیی سریع: یک ناوشکن و ۳ کشتی ارتش آمریکا را هدف قرار دادیم
اعلام ابلاغیه ۹ بندی به دانشگاه‌ها در خصوص برنامه‌های روز دانشجو
سردرگمی دانشجویان خارجی در آمریکا قبل از شروع کار ترامپ
دانشجویان سرآمد سال ۱۴۰۳ دانشگاه علامه‌طباطبائی معرفی شدند
زیرساخت‌ها و سامانه‌های دانشگاه نیازمند تحول اساسی است
کمیسیون اصل نود به موضوع واگذاری هتل‌های بنیاد ورود کند
هر ماه ۱۰ درصد از حق‌الزحمه پزشکان برای مالیات کم می‌شود
مجلس اختیارات سازمان امور مالیاتی را افزایش داد
سعید جلیلی به دانشگاه سمنان و علم و صنعت می‌رود
اعطای حق فراقانونی به وزیر علوم در جهت مخالفت با تصمیم کمیته‌های انضباطی است
شروع حملات تروریستی در سوریه با شکست رژیم صهیونیستی در لبنان مرتبط است
جریمه کشف‌ حجاب در قانون به چه صورت است؟
دیدار بن سلمان با رئیس امارات
عراقچی: سوریه بر گروه‌های تروریستی غلبه خواهد کرد
شمار شهدای خبرنگار در غزه به ۱۹۲ نفر رسید
عکس/ هزاران داوطلب عراقی در راه سوریه برای سرکوب تروریست‌ها
تیراندازی به آمبولانس در ایرانشهر
«ترامپ» مشاور خود در امور خاورمیانه و عربی را معرفی کرد
اجازه مجلس به دولت برای کاهش حقوق گمرکی واردات دارو و کالاهای اساسی
رئال به یک قدمی بارسلونا رسید
اعلام ابلاغیه ۹ بندی به دانشگاه‌ها در خصوص برنامه‌های روز دانشجو
سردرگمی دانشجویان خارجی در آمریکا قبل از شروع کار ترامپ
دانشجویان سرآمد سال ۱۴۰۳ دانشگاه علامه‌طباطبائی معرفی شدند
زیرساخت‌ها و سامانه‌های دانشگاه نیازمند تحول اساسی است
سعید جلیلی به دانشگاه سمنان و علم و صنعت می‌رود
اعطای حق فراقانونی به وزیر علوم در جهت مخالفت با تصمیم کمیته‌های انضباطی است
مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشته‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ تمدید شد
ممنوعیت شرکت پذیرفته شدگان ارشد ۱۴۰۳ در آزمون سال آینده رفع شد
مردودین و جاماندگان انتخاب رشته آزمون دستیاری بخوانند
۱۰ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
اطلاعیه مهم برای پذیرفته شدگان رشته پزشکی ۱۴۰۳
برنامه حضور رئیس‌جمهور در آیین روز دانشجو قطعی نشده است
قالیباف به دانشگاه تهران می‌رود
تصمیمات جدید برای بهبود نظام سنجش و ارزشیابی آموزشی
پیگیری علت درگذشت رزیدنت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
یادگیری زبان با تکنولوژی‌های جدید
مهلت ثبت نام در آزمون دانشنامه و گواهینامه تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ تمدید شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top