تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/10/03 - 14:25
کد خبر: 525785

نوجوان عصر دیجیتال فعال و کنشگر است

نوجوان عصر دیجیتال فعال و کنشگر است

مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع ویژگی نوجوان عصر دیجیتال به همت سازمان فضای مجازی سراج برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع ویژگی نوجوان عصر دیجیتال به همت سازمان فضای مجازی سراج برگزار شد. احمدرضا علیخانی، کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه نوجوان عصر دیجیتال ویژگی‌های مختلفی دارد، گفت: نوجوان عصر دیجیتال کنشگر است.

چنین فردی به هیچ وجه منفعل نیست و نه تنها تحت تاثیر اخبار کذب قرار نمی‌گیرد بلکه خود با تولید محتوای درست، بر این حوزه تاثیر می‌گذارد. این نوجوان، فکر متزلزل ندارد.

وی افزود: یکی از مشکلات در عصر دیجیتال این است که انتخابات به صورت ناآگاهانه و بر اساس ناخودآگاه شکل می‌گیرند. در واقع، عصر دیجیتال و فضای سایبری به حدی ذائقه نوجوانان و جوانان را تغییر داده‌اند که این امر موجب شده تا انتخاب‌هایشان بر مبنای جهت‌گیری‌های خاص ذهنی باشد.

کارشناس فضای مجازی به توجه بیش از حد نوجوانان به فیلم‌هایی که صرفا به منظور سرگرمی ساخته می‌شوند، پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه نوجوانان در هنگام تماشای فیلم‌های جذاب و سرگرم‌کننده، فقط به جنبه سرگرمی این آثار پرداخته و به محتوای ارائه شده در آن‌ها اهمیت نمی‌دهند.

در نتیجه، چنین فیلم‌هایی بر روی ذهن جوانان و نوجوانان اثر گذاشته و این فکر را القا می‌کنند که تنها هدف زندگی لذت و سرگرمی است. خانواده‌ها با تربیت درست فرزندان می‌توانند این انتخاب‌های ناآگاهانه را که بر اساس لذت صرف است، از بین ببرند.

علیخانی با اشاره به نقش موثر دستگاه‌های تربیتی تصریح کرد: نوجوانان تحت تاثیر چنین فضایی در معرض آسیب‌های خاصی قرار می‌گیرند. دامنه این آسیب‌ها از مباحث پورنوگرافی تا امنیت سایبری گسترده است. آموزش و پرورش وظیفه دارد به منظور جلوگیری از این آسیب‌ها با تنظیم برنامه‌های درسی جدید، نوجوانان را برای این عصر آماده کنند.

احمدرضا علیخانی در پایان گفت: خانواده‌ها، آموزش و پرورش و سیاست‌گذاران فعال در حوزه تعلیم و تربیت باید ویژگی‌های خاص نوجوانان عصر دیجیتال را به خوبی مشاهده و شناسایی کرده و با برنامه‌ریزی مناسب و ارائه راهکارهای صحیح، آن‌ها را در بستری جذاب به نسل جوان انتقال دهند.

در اثر صورت‌پذیرفتن این امر، دیگر شاهد نوجوانانی منفعل که صرفا از شبکه‌های اجتماعی و فضای سایبری لذت می‌برد، نیستیم بلکه با نوجوانانی فعال و کنشگر در حوزه رسانه طرف هستیم که با فکر وارد این عرصه شده و با آماج حمله‌های رسانه‌ای بیگانه مقابله کند. در حقیقت، این نوجوان یک سرباز فضای سایبر است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آسانسور روم‌لس یا MRL چیست؟ ۷ مزیت مهم و قیمت آن
بوشکرفت در ایران؛ معرفی ایندراکمپ، محسن پورمحمد و چاقوی تخصصی طبیعتگردی
راهنمای خرید و قیمت آپارتمان‌های سنددار در محله البرز و انقلاب پرند
از خوابگاه‌های ناآماده تا ابهام در سرنوشت ۸ هکتار زمین دانشگاهی
به شما جوانان غیور و همه جوانان قهرمان میهن تبریک می‌ گویم؛ دل ملت بزرگ ایران را شاد کردید
پرونده تخلفات دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنان بلاتکلیف است
فضاسازی و نصب پارچه نوشت در دانشکده‌های دانشگاه گیلان+عکس
اپل نمایشگر هوشمندی می‌سازد که با شنیدن صدای شما ۳۶۰ درجه می‌چرخد!
کشتی آزاد ایران هم مثل فرنگی در آمریکا قهرمان جهان شد
ممنوعیت حجاب در مدارس آذربایجان را تحمل نکنید/از حقوق دینی دختران مسلمان آذربایجان دفاع کنید
دستیابی به عمق فناوری انتقال جنین؛ رقابت با آمریکا در تجهیزات ناباروری
اعتراضات سراسری «نه به پادشاه» علیه منفور آمریکایی/ ۷ میلیون نفر در ۳۳۰۰ تجمع
بیانیه خصمانه شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران و یمن
عراقچی: ایران هم کارهای ناتمامی با شما دارد!
روایت وزارت خارجه پاکستان از رایزنی عراقچی و اسحاق‌دار
زنوزی: برخورد نکنند از لیگ کنار می‌کشیم/ از فدراسیون شکایت می‌کنیم
عراقچی: توانمندی دفاعی و دیپلماسی در خدمت منافع ملی است
اخلاقی با صدور پیامی از نمایندگان مجلس تشکر کرد
تاکید کاظمی بر توسعه فضاهای ورزشی مدارس
رشیدیان به‌ زودی برای انعقاد تفاهم‌نامه به عربستان سفر می‌کند
پرونده دیدار ملوان تراکتور به کمیته انضباطی رفت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top