تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/10/03 - 14:25
کد خبر: 525785

نوجوان عصر دیجیتال فعال و کنشگر است

نوجوان عصر دیجیتال فعال و کنشگر است

مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع ویژگی نوجوان عصر دیجیتال به همت سازمان فضای مجازی سراج برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع ویژگی نوجوان عصر دیجیتال به همت سازمان فضای مجازی سراج برگزار شد. احمدرضا علیخانی، کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه نوجوان عصر دیجیتال ویژگی‌های مختلفی دارد، گفت: نوجوان عصر دیجیتال کنشگر است.

چنین فردی به هیچ وجه منفعل نیست و نه تنها تحت تاثیر اخبار کذب قرار نمی‌گیرد بلکه خود با تولید محتوای درست، بر این حوزه تاثیر می‌گذارد. این نوجوان، فکر متزلزل ندارد.

وی افزود: یکی از مشکلات در عصر دیجیتال این است که انتخابات به صورت ناآگاهانه و بر اساس ناخودآگاه شکل می‌گیرند. در واقع، عصر دیجیتال و فضای سایبری به حدی ذائقه نوجوانان و جوانان را تغییر داده‌اند که این امر موجب شده تا انتخاب‌هایشان بر مبنای جهت‌گیری‌های خاص ذهنی باشد.

کارشناس فضای مجازی به توجه بیش از حد نوجوانان به فیلم‌هایی که صرفا به منظور سرگرمی ساخته می‌شوند، پرداخت و اظهار داشت: متاسفانه نوجوانان در هنگام تماشای فیلم‌های جذاب و سرگرم‌کننده، فقط به جنبه سرگرمی این آثار پرداخته و به محتوای ارائه شده در آن‌ها اهمیت نمی‌دهند.

در نتیجه، چنین فیلم‌هایی بر روی ذهن جوانان و نوجوانان اثر گذاشته و این فکر را القا می‌کنند که تنها هدف زندگی لذت و سرگرمی است. خانواده‌ها با تربیت درست فرزندان می‌توانند این انتخاب‌های ناآگاهانه را که بر اساس لذت صرف است، از بین ببرند.

علیخانی با اشاره به نقش موثر دستگاه‌های تربیتی تصریح کرد: نوجوانان تحت تاثیر چنین فضایی در معرض آسیب‌های خاصی قرار می‌گیرند. دامنه این آسیب‌ها از مباحث پورنوگرافی تا امنیت سایبری گسترده است. آموزش و پرورش وظیفه دارد به منظور جلوگیری از این آسیب‌ها با تنظیم برنامه‌های درسی جدید، نوجوانان را برای این عصر آماده کنند.

احمدرضا علیخانی در پایان گفت: خانواده‌ها، آموزش و پرورش و سیاست‌گذاران فعال در حوزه تعلیم و تربیت باید ویژگی‌های خاص نوجوانان عصر دیجیتال را به خوبی مشاهده و شناسایی کرده و با برنامه‌ریزی مناسب و ارائه راهکارهای صحیح، آن‌ها را در بستری جذاب به نسل جوان انتقال دهند.

در اثر صورت‌پذیرفتن این امر، دیگر شاهد نوجوانانی منفعل که صرفا از شبکه‌های اجتماعی و فضای سایبری لذت می‌برد، نیستیم بلکه با نوجوانانی فعال و کنشگر در حوزه رسانه طرف هستیم که با فکر وارد این عرصه شده و با آماج حمله‌های رسانه‌ای بیگانه مقابله کند. در حقیقت، این نوجوان یک سرباز فضای سایبر است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ضرورت ایجاد هسته‌های پژوهشی هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها
راه‌حل دانشگاه شریف برای حل مشکل قطعی برق
صالحی: قدردانی از مسیر سختی که مرحوم ژاله علو به جان خرید
معاون رئیس جمهور: محور بودجه سال ۱۴۰۴ تحکیم بنیان خانواده است
نتایج آزمون ورودی دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد
وضعیت هوای تهران قرمز شد
صالحی: زنان ایران در هر فرازی از تاریخ، طلایه‌دار عزت و شرف بوده‌اند
ژاله علو گوینده رادیو و بازیگر پیشکسوت درگذشت
رهبری چگونه به وضعیت می‌نگرند؟
نخستین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران آغاز شد
استفتاء از امام خامنه‌ای؛ میزان اطاعت از مادر
همتی:امیدوارم به تدریج شاهد آرامش و ثبات در بازار ارز باشیم
پزشکیان: جلوگیری از توسعه پایتخت سیاست قطعی دولت است
ظرفیت پذیرش دانشجویان عراقی در ایران افزایش می‌یابد
عزم ایران برای تکمیل راهگذر شمال جنوب
رقابت پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در ایستگاه پایانی
معافیت جدید برای سرباز قهرمان‌ها
نامه خضریان به پژمان‌فر درباره روند برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی
دیدار وزیر حمل و نقل روسیه با معاون اول رئیس جمهور
بحران ناترازی انرژی بدون همراهی و کمک مردم قابل حل نیست
واکنش حماس به عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top