تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/10/03 - 19:37
کد خبر: 525820

در گزارش اختصاصی خبرنامه دانشجویان ایران مطرح شد؛

کمیسیون امنیت ملی مجلس در نامه‌ای خواستار ابطال حکم ظریف شد +عکس

کمیسیون امنیت ملی مجلس در نامه‌ای خواستار ابطال حکم ظریف شد +عکس

کمیسیون امنیت ملی مجلس با ارسال نامه‌ای به دیوان عدالت اداری، خواستار ابطال حکم انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور شد. این کمیسیون اعلام کرده است که انتصاب مذکور به دلیل تابعیت مضاعف فرزندان ظریف و عدم رعایت قانون "نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس"، مغایر با قوانین جاری کشور صورت گرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای رسمی به دیوان عدالت اداری، خواستار ابطال حکم انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور شد. این درخواست پس از بررسی‌های دقیق این کمیسیون، جلسات با نهادهای مرتبط، و استناد به ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی مجلس، مطرح شده است.

در این نامه مطرح شده است که انتصاب ظریف به دلیل عدم رعایت قانون "نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس" و نادیده گرفتن استعلام‌های الزامی از مراجع ذی‌صلاح، مغایر با قانون انجام شده است.

موضوع تابعیت مضاعف فرزندان ظریف، به عنوان یکی از موارد تخلف، در بررسی‌های این کمیسیون مورد تأکید قرار گرفته است. اکنون دیوان عدالت اداری وظیفه دارد تا درباره این درخواست و پیامدهای حقوقی آن تصمیم‌گیری کند.

متن کامل و تصاویر مربوط به نامه را در ادامه می‌بینید:

"حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر عابدی

رئیس محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و احترام؛

با احترام نظر به رسیدگی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به «نحوه انتصاب آقای محمد جواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور» این کمیسیون پس از بررسی و برگزاری جلسات با دستگاههای ذی ربط، در نهایت موضوع «نقض و استنکاف از اجرای قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» را وارد دانست و مستند به ماده (٢٣٤) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گزارش نهایی به شماره چاپی (۱۱) مورخ ۱٤٠٣/٠٨/٢٢ به منظور رسیدگی در صحن علنی به هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی تقدیم گردید. در همین راستا به منظور پیگیری اجرای قانون و تضمین اصل حاکمیت قانون این کمیسیون به موجب مواد (۸۶) و (۱۳) قانون دیوان عدالت اداری از آن مقام محترم تقاضای ابطال «حکم انتصاب آقای محمد جواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور» و تسری اثر ابطال حکم به زمان ابلاغ آن که به شرح زیر مغایر با قانون صادر شده است را دارد.

توضیح آنکه به موجب ماده (۱) قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب ١٤٠١، «کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ /٧/۱۳۸۶ و نهادها و سازمانهای وابسته به قوای سه گانه کشور مکلفند ضمن احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران و شرایط خدمت نظام وظیفه عمومی (پایان خدمت یا معافیت دائم) در انتصاب افراد به مشاغل حساس موضوع این قانون وجود یا فقدان شرایط مقرر در ماده (۲) این قانون را از مراجع سه گانه شامل وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضائیه استعلام نمایند. چنانچه انتصابی بر خلاف استعلام صورت گرفته در مورد بندهای «الف»، «ب» ت»، «ث»، (ج)، (ح»، «خ» و «ذ» ماده اخیرالذکر صورت پذیرد با بدون استعلام انتصاب انجام شود، انتصاب مذکور کأن لم یکن خواهد بود.

بررسی های صورت گرفته در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و از جمله در جلسه مورخ ١٤٠٣/٠٧/١٤ این کمیسیون با حضور وزیر اطلاعات و جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۹ و اطلاعات دریافت شده مؤید آن است که فرزندان جناب آقای ظریف از تابعیت مضاعف برخوردارند و صدور حکم انتصاب نامبرده با آگاهی از موضوع اخیر رخ داده است. این در حالی است که ماده (۲) قانون مذکور مقرر میدارد:« انتصاب اشخاص ذیل در مشاغل و پستهای حساس ممنوع است: الف- کسانی که خود فرزندان با همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند».

نظر به مراتب فوق با توجه به اینکه «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» در انتصاب جناب آقای محمد جواد ظریف به سمت معاون راهبردی رئیس جمهور رعایت نشده و انتصاب مذکور خلاف قانون انجام شده مزید امتنان است دستور رسیدگی فوری در این خصوص صادر فرمایید.

ابراهیم عزیزی"

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه نشان داد وعده‌های بیرونی اقتصاد را آسیب‌پذیرتر می‌کند
ملت خواهان پاسخ روشن است
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top