تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/12 - 14:45
کد خبر: 526586

۱۳ ژانویه دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا در ژنو

 ۱۳ ژانویه دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا در ژنو

معاون وزیر امور خارجه اعلام کرد که ۱۳ ژانویه به‌عنوان تاریخ جدید گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی تعیین شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز گفتگوهای ایران و اروپا در جمع خبرنگاران گفت: 13 ژانویه (24 دی) به‌عنوان تاریخ جدید گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی در ژنو انتخاب شده است.

غریب‌آبادی ادامه داد: همان‌طور که قبلاً اعلام شده این‌ها گفتگو است و مذاکره نیست و برای تبیین موضوعات مختلف و رایزنی‌هاست. اگر قرار باشد مذاکراتی صورت بگیرد باید بحث شود که با چه روش و چهارچوبی باید باشد.

معاون وزیر درباره بحث اف‌ای‌تی‌اف هم گفت: من هم از خبر رسانه‌ای دیدم که گفتند مقام معظم رهبری موافقت کردند که اف‌ای‌تی‌اف در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار بگیرد. طبیعتاً این موضوع اگر در دستور کار مجمع قرار بگیرد، مجمع حسب مسئولیت‌های محوله خود، باید خروجی کارش این باشد که آیا الحاق ایران به این کنوانسیون بر مبنای مصلحت کشور است یا نه، اگر این‌ مصلحت را مجمع تشخیص احراز کرد طبیعتاً گام بعدی کار انجام می‌شود و موضوع تسهیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: مطلع نیستیم که مجمع اکنون چه رویکردی به این موضوع خواهد داشت اما نظر دولت در این زمینه مشخص است و همین که رئیس جمهور و وزیر اقتصاد پیگیری کردند این موضوع مجدداً در دستور کار مجمع قرار بگیرد، یعنی دولت نظر مساعدی در این زمینه دارد و امیدواریم بررسی‌ها کارشناسی و از روی مصلحت و منافع مردم و نظام صورت بگیرد.

پیگیری پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی

غریب‌آبادی درباره پیگیری پرونده ترور سردار سلیمانی گفت: ما در آستانه شهادت شهید بزرگوار شهید حاج قاسم سلیمانی‌ قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم قرار داریم.

وی افزود: آن‌چیزی که در عرصه حقوق بین‌الملل در رابطه با این جنایت تروریستی است مرتبط با کنوانسیون 1973 ناظر بر مقامات و دیپلمات‌ها است که وقتی در خارج از کشور مسئولیت دارند نباید تحت هیچ جنایتی قرار بگیرند و کسانی که مرتکب این جرائم می‌شوند برابر کنوانسیون باید پاسخگو باشند، این بررسی‌ها در چهارچوب معاونت حقوقی  ریاست جمهور قرار بود انجام بگیرد.

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه توضیح داد: جلسات متعددی هم برگزار شد فرایند آن کنوانسیون فرایندی پیچیده و زمان‌بر است، اولاً باید یک طرح دعوا از سوی کشور قربانی صورت بگیرد، دو کشور باید با هم‌ در مورد کنوانسیون گفتگو کنند و اگر کشور قربانی قانع نشد باید داوری صورت بگیرد و بعد از داوری اگر رضایت کشور قربانی حاصل نشد مکانیزم مراجعه به دیوان بین‌المللی دادگستری در چهارچوب کنوانسیون پیش‌بینی شده است.

غریب‌آبادی گفت: این مباحث کاملاً حقوقی است و پرونده‌های دعاوی خارج از کشور در چهارچوب صلاحیت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری قرار دارد و نشست‌ها و بررسی‌های زیادی را برگزار کرده‌اند و من امیدوارم هرچه سریعتر جمع‌بندی‌ صورت بگیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قیمت طراحی سایت در سال جاری چقدر شده است؟ + لیست قیمت
اولین دوره کنگره ملی شعر رحیل با موضوع بانوان تأثیرگذار فراخوان داد
یک پیام ضمنی قدرتمند به بانوان
انتخاب گزینه نهایی سرمربیگری پرسپولیس
گزینه پیش روی رونالدو بعد از پایان قراردادش با النصر
سرمربی جدید پرسپولیس در تونل وحشت!
پیام احساسی هادی چوپان به بازیکن فوتبال
پشت پرده انتخاب گزینه ایرانی عجیب برای سرمربیگری پرسپولیس
موسیمانه استقلالی‌ها را تهدید کرد
اصرار یک ملی پوش؛ باید بروم استقلال
پیام واتساپی به بازیکنان پرسپولیس درباره لیست خروج
هشدار وزارت بهداشت غزه درباره سرنوشت دکتر ابوصفیه
کره شمالی به سوی دریای شرقی موشک بالستیک شلیک کرد
یورش اشغالگران به کرانه باختری/ شهادت نوجوان فلسطینی
شروط زلنسکی برای حل‌وفصل مناقشه
حزب‌الله: مقاومت قدرتمند و منسجم است/حامی «فرنجیه» هستیم
تکذیب آمادگی مصر برای حمله نظامی در یمن
گفت‌وگوی وزیر خارجه عربستان و نماینده آمریکا درباره لبنان
هلاکت یکی از سرکرده‌های تحریرالشام در لاذقیه
کشته شدن نزدیک به ۱۰۰ نفر از نیروهای ترکیه در درگیری‌های شمال سوریه
اسرائیل به دنبال ادامه اشغال خاک لبنان تا پایان ۲۰۲۵ است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top