تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/10/13 - 11:52
کد خبر: 526668

اهمیت برنامه‌ریزی مالی برای آینده: چرا همین امروز شروع کنیم؟

اهمیت برنامه‌ریزی مالی برای آینده: چرا همین امروز شروع کنیم؟

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که به سرعت در حال تغییر است. در مقابل تصمیم‌گیری‌های مالی برای آینده با عوامل زیادی از جمله تورم، نوسانات بازار، وجود رقبای سرسخت و ... مواجه است. به همین دلیل برنامه‌ریزی مالی را برای کسب و کارها و حتی زندگی شخصی ضروری می‌کند. اما این موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ چرا که برنامه‌ریزی و مدیریت مالی صرفاً به معنای بودجه‌بندی یا پس‌انداز پول نیست و طیف گسترده‌ای از اقدامات مالی از جمله سرمایه گذاری، بیمه، برنامه‌ریزی برای بازنشستگی و حتی املاک را در بر می‌گیرد. در ادام...

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که به سرعت در حال تغییر است. در مقابل تصمیم‌گیری‌های مالی برای آینده با عوامل زیادی از جمله تورم، نوسانات بازار، وجود رقبای سرسخت و ... مواجه است. به همین دلیل برنامه‌ریزی مالی را برای کسب و کارها و حتی زندگی شخصی ضروری می‌کند. اما این موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ چرا که برنامه‌ریزی و مدیریت مالی صرفاً به معنای بودجه‌بندی یا پس‌انداز پول نیست و طیف گسترده‌ای از اقدامات مالی از جمله سرمایه گذاری، بیمه، برنامه‌ریزی برای بازنشستگی و حتی املاک را در بر می‌گیرد. در ادامه قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا برنامه ریزی و مدل سازی مالی برای آینده اهمیت دارد و چرا باید از همین امروز شروع کنید.

مدل سازی مالی

چرا همین امروز برای آینده برنامه‌ریزی مالی کنید؟

مل رابینز نویسنده کتاب «قانون 5 ثانیه» حرف جالبی در خصوص پیگیری برنامه‌ها و اهداف در زندگی شخصی می‌زند: «اگر هدف و ایده‌ای در ذهن دارید، باید ظرف مدت 5 ثانیه بدن را برای انجام آن به کار بگیرید. در غیر این صورت مغزتان ایده و هدف را از بین می‌برد.»

در مورد برنامه‌ریزی برای آینده (در هر زمینه‌ای که باشد) باید بیشتر از آنکه تابع آرمان‌ها و آرزوها باشید و هر شب قبل از خواب به آن فکر کنید، صبح به محض بیدار شدن آن را اجرا کنید.

برنامه مدون مالی برای آینده هم یکی از اقداماتی است که همه افراد به آن فکر می‌کنند. اما تنها تعداد کمی از افراد آن را به عرصه عمل می‌رسانند. اگر غیر از این است، مطمئنا حالا با 8 میلیارد انسان موفق روبرو بودیم!

دلیل اهمیت برنامه ریزی مالی برای آینده چیست؟

مهم‌ترین دلایل اهمیت برنامه‌ریزی و مدیریت مالی برای زندگی آینده به دستاوردهای این رویکرد مربوط می‌شود. به طور کلی شما با برنامه‌ریزی مالی برای زندگی شغلی و شخصی خود می‌توانید به اهداف زیر دست پیدا کنید:

تضمین امنیت مالی

امنیت مالی قانع‌کننده‌ترین دلیل برای درگیرشدن با برنامه‌ریزی امور مالی در زندگی است؛ زیرا زندگی قابل پیش بینی نیست. ممکن است در چند ماه یا چند سال آینده شرایطی ایجاد شود که نیاز شدیدی به پول پیدا کنید. بیماری‌های جسمی، از دست دادن شغل و یا حتی رکود اقتصادی که ما ایرانی‌ها بارها آن را تجربه کرده‌ایم.

این در حالیست که یک برنامه مالی با ساختار مناسب شامل یک صندوق اضطراری (پس‌اندازه برای مواقع ضروری) است. در این صندوق بخشی از دارایی خود را برای پوشش هزینه‌های غیرمنتظره ذخیره می‌کنید. حالا این صندوق درست مثل یک بالشتک مالی عمل می‌کند که هر زمان با رویدادهای غیرمنتظره مواجه شوید، قادر به استفاده از آن خواهید بود.

علاوه بر این، با مدیریت و برنامه‌ریزی مالی مصوصا توسط شرکت های خدمات مالی می‌توانید هزینه‌های ضروری (مانند مسکن، آموزش و مراقبت‌های بهداشتی) را تأمین کنید.

صندوق اضطراری هم از طریق کاهش هزینه‌های غیرضروری در زندگی تأمین می‌شود. این رویکرد به شما کمک می‌کند تا در مواقع مواجه با چالش، ثبات مالی داشته باشید و دیگر نگران هیچ‌چیز نباشید.

دستیابی به اهداف در زندگی

هر کس آرزوی خاص خودش را دارد؛ خرید خانه، راه‌اندازی کسب و کار، سفر به کشورهای خارجی، داشتن ماشین خوب و .... . اما راه‌های دستیابی به این آرزوهای متفاوت می‌تواند یکسان باشد: برنامه‌ریزی و مدیریت مالی به عنوان نقشه راه برای تبدیل این رویاها به واقعیت عمل می‌کند.

در واقع برای اینکه بتوانید آرزوهای خود را عملی کنید، باید نقشه راه داشته باشید. «پول» مهم‌ترین عامل تحقق بخشیدن به آرزوهاست؛ اما برای اینکه پول کافی برای تهیه نیازهای خود را داشته باشید، باید آن را مدیریت کنید. بدون برنامه‌ریزی درست پولی که در اختیار دارید، صرف نیازهای غیرضروری می‌شود و در نهایت قادر به خرید آنچه را که نیاز دارید، نخواهید بود.

به عنوان مثال، پس‌انداز برای تحصیل کودک نیازمند برنامه‌ریزی اولیه برای استفاده درست از پول و درآمد است. به طور کلی با برنامه‌ریزی مالی دیگر اهداف خود را به شانس و اقبال محول نمی‌کنید. بلکه به دنبال راه‌های واقعی برای عملی کردن آن‌ها هستید.

مدیریت ریسک‌های زندگی

در هر جایی از دنیا که زندگی کنید (چه در ایران و چه در کشورهای اروپایی و آمریکایی)، زندگی ذاتاً با خطرات زیادی همراه است! اما داشتن مدیریت و برنامه مالی می‌تواند شما را در مقابل خسارات مالی ناشی از حوادثی مانند حوادث، بیماری ها، بلایای طبیعی یا مرگ زودرس نان‌آور خانواده محافظت می‌کند. تهیه بیمه سلامت، داشتن پس‌انداز و یا تلاش برای حفظ ارزش پول از جمله راه‌هایی برای محافظت از خود در برابر این خطرات هستند.

البته فراموش نکنید که استراتژی‌های شما برای برنامه‌ریزی و مدیریت مالی باید متنوع باشد. در این صورت اگر یکی از سبدهای دارایی در معرض خطر قرار بگیرد، راه‌های دیگری برای مقابله با خطرات زندگی وجود دارد. برای مثال اگر همه دارایی خود را به طلا تبدیل کنید و طلا هم به سرقت رود، همه چیز خود را از دست داده‌اید.

برنامه ریزی مالی

انطباق با شرایط در حال تغییر

شرایط مالی در زندگی تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله تورم، نرخ بهره، مالیات، روند بازار، میزان درآمد و .... قرار می‌گیرد. با این حساب نباید به فکر کنید برنامه ریزی مالی برای آینده یک فعالیت یکباره است؛ بلکه باید به آن درست مثل یک فرآیند مستمر نگاه کنید. به طوری که تک فعالیت‌های روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد.

برای مثال تغییر میزان درآمد، تغییر در اندازه خانواده یا تغییراتی که در اهداف شغلی رخ می‌دهد، هر یک به تغییر در برنامه‌های مالی نیاز دارند.

ثروت‌اندوزی برای آینده

«پول خوشبختی نمی‌آورد!» شعاری که از زبان بسیاری از افراد شنیده می‌شود؛ اما چقدر واقعیت دارد؟ اگر پول خوشبختی نمی‌آورد پس چرا همه برای بدست آوردن آن تلاش می‌کنند؟ چه دلیلی دارد که صبح‌ها از رختخواب بلند شوید و به دنبال کار بروید و تا تاریک شدن هوا انرژی و عمر خود را صرف بدست آوردن پول کنید؟

مطمئنا پول اگر از راه درست بدست آید، ارزش زیادی دارد و همه افراد در آرزوی بدست آوردن آن هستند. در این میان با داشتن برنامه و مدیریت درست است که می‌توانید پول بدست آمده را درست هزینه کرده و بخشی از آن را پس‌انداز کنید. برای مثال هزینه‌های غیرضروری زندگی را کنار بگذارید و در مقابل با کنار گذاشتن بخشی از پول، ماهیانه برای خود پس‌انداز کنار بگذارید.

کسب آرامش روان

یکی دیگر از دلایل اهمیت مدل سازی مالی برای آینده بدست آوردن آرامش در زندگی است. عدم اطمینان مالی مهم‌ترین عامل استرس در بسیاری از افراد است. وقتی درک روشنی از وضعیت مالی در آینده نداشته باشید، به یکباره دچار اضطراب می‌شوید. اما دانستن اینکه در شرایط اضطراری قادر به پرداخت هزینه‌ها خواهید بود و یا زمانی که می‌دانید به زودی به اهداف خود می‌رسید، به یکباره روانتان نیز آرامش می‌گیرد.

علاوه بر این، داشتن برنامه‌ریزی و مدیریت مالی باعث می‌شود تا عادات سالمی را در زندگی دنبال کنید. برای مثال بخشی از هزینه‌هایی را که برای خرید تنقلات، شکلات و یا غذا خوردن در فست‌فود کنار می‌گذاشتید، برای باشگاه ورزش کنار و بخش دیگر آن را هم پس‌انداز کنید. این عادات به سلامت جسم و روان کمک زیادی می‌کنند.

پیشرفت فناوری و ارتباط بین افراد و دیدن زندگی دیگران شاید مدیریت مالی در زندگی را دشوارتر از گذشته کرده باشد. چرا که شما مدام تصاویری از زندگی دیگران را در شبکه‌های اجتماعی می‌بینید و شرایط زندگی خود را با آن‌ها مقایسه می‌کنید. همین عامل باعث می‌شود تا تسلط خود روی درآمد و دارایی‌تان را از دست بدهید. اما وقتی برنامه‌ریزی مالی داشته باشید، بدون توجه به ظاهر زندگی دیگران، باطن زندگی خود را سر و سامان می‌دهید. حالا با درنظر گرفتن آینده و روزهای چالش‌برانگیز خود، چرتکه می‌اندازید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» است
دانشجویان دختر، ۸۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان اعتکاف دانشجویی هستند
هوش مصنوعی گراک، چندین برابر قوی‌تر از نسل قبل
آغاز ثبت‌نام دانشجویان دکتری برای حقوق ۱۵ میلیون تومانی
مولدسازی برخی امکانات و فضا‌های فیزیکی دانشگاه پیام نور در دستور کار قرار گرفت
میتروویچ به بازی پرسپولیس و الهلال می‌رسد
اولین تصویر فضایی ناسا در سال ۲۰۲۵
مردم سوریه با اسرائیل مقابله خواهند کرد
مهمترین اقدام امام هادی(ع) انسجام بخشی به مکتب تشیع بود
۱۰ هزار روستا نیازمند ایجاد و ارتقای شبکه ارتباطی
منافع اسرائیل در تجزیه کشوری به نام سوریه است
بالاخره کمبود پزشک داریم یا نه؟
دستور رئیس‌جمهور برای تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی
مهلت ثبت نام در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی ۱۴۰۳ تمدید شد
صندوق برای تولید برق وام می‌دهد
آغاز سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
دعوت رهبر انقلاب به تحقیق و نوشتن درباره امام جواد، امام هادی و امام عسکری(ع)
نامه مرندی به دبیرکل WHO درباره وضعیت وخیم پزشکان و مردم غزه
ماجرای جراحی که از بیمار خود سرطان گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top