تاریخ انتشار: جمعه 1403/10/14 - 10:49
کد خبر: 526677

بررسی وضعیت بازار ارز؛

چالش‌های پیش روی بازار ارز

چالش‌های پیش روی بازار ارز

بازدهی بازارها در هفته دوم دی با رشد قیمت در بازارهای مالی و دنده معکوس بورس به پایان رسید. رشد قیمت دلار این اسکناس را در کریدور هشتم قرار داد و بازار طلا را با خود همراه کرد. با این وجود تحرکات اونس جهانی طلا محدود بود و همین مساله مانع پرش‌های قیمتی سنگین در بازار فلز زرد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بازدهی بازارها در هفته دوم دی برخلاف هفته گذشته که با پرچمداری بورس به پایان رسید این هفته با رشد قیمت دلار همراه شد.

قیمت دلار در شروع هفته اخیر وارد کریدور هشتم شد و در پایان هفته نیز در همین کریدور به کار خود پایان داد. با وجودی که سیاست‌گذار تلاش داشت با خبردرمانی مانع پرش‌های سنگین و عقب‌نشینی قیمت دلار شود؛ اما رشد تقاضا و افزایش انتظارات تورمی بازدهی دلار را مثبت کرد.

دلار پرچمدار رشد بازدهی در هفته دوم دی شد

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۶ تا ۱۳ دی حاکی از رشد هزار و ۲۵۰ تومانی قیمت دلار و بازدهی ۱.۷۰ درصدی این اسکناس است.

اونس جهانی ۱۶ دلار گران شد. روز پنجشنبه ۱۳ دی هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت پنج میلیون و ۱۹۸ هزار تومانی رسید و افزایش ۷۹ هزار تومانی را نسبت به هفته گذشته ثبت کرد. این هفته طلا با رشد ۰.۵۴ درصدی به کار خود پایان داد.

در هفته اخیر هر مثقال طلای ۱۸ عیار رشد ۳۴۵ هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم ۲۲ میلیون و ۵۳۳ هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در شش روز معاملاتی هفته اخیر بازدهی ۱.۵۵ درصدی داشت.

گفتنی است از ۶ تا ۱۳ دی طلای جهانی افزایش قیمت ۱۶ دلاری داشت. بازدهی اونس جهانی طلا در هفته اخیر رشد ۰.۶۱ درصدی را ثبت کرد. طلای جهانی در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۶۴۵ دلاری در حال معامله است.

بازدهی سکه از سایر بازارها عقب ماند

در هفته اخیر سکه امامی رشد ۰.۵۴ درصدی و افزایش قیمت ۳۰۰ هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه ۱۳ دی با قیمت ۵۶ میلیون و ۳۲۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۵۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیم‌سکه با قیمت ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، ربع سکه با رقم ۱۷ میلیون و ۷۲۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح هشت میلیون و ۷۶۰ هزار تومانی قرار گرفت.

۴۰۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد

بازار سهام در هفته دوم دی‌ماه پس از دو ماه رشد با عرضه سهام مواجه شد؛ در ابتدا این روند در سهم‌های بزرگ دیده شد و پس از آن سهم‌های کوچک نیز روی موج عرضه سوار شدند.

به این ترتیب، شاخص کل طی پنج روز کاری این هفته با کاهش 2.13 درصدی از تراز دو میلیون و 848 هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و 788 هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید.

عرضه بازار در سهم‌های کوچک با شدت کمتری دیده شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با افزایش توانست رشد نامحسوس 0.41 درصدی را ثبت کند.

متوسط حجم معاملات خرد 20 درصد افت کرد. نکته دیگر اینکه حجم معاملات خرد در این هفته کاهش حدود 20 درصدی پیدا کرده است. به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته دوم دی‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به 24.88 میلیارد برگه سهم رسید. 

میانگین ارزش معاملات خرد به 13.8 همت رسید. همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته کاهش یافت؛ به طوری که میانگین هفتگی این رقم 13 هزار و 882 میلیارد تومان شد.

4 همت پول حقیقی از بورس خارج شد

اصلاح بازار سهام، افراد را به وادار به سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی کرد. این روند خروج حدود چهار همتی پول حقیقی را در پی داشته است. 

فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفتگویی درخصوص نوسانات قیمت ارز و اقداماتی که مجلس و دولت باید در این باره انجام دهند، گفت: در روزهای اخیر مسئولان مربوطه از جمله وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدند و گزارشی در این باره ارائه داده و نمایندگان نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان کردند، در جمع‌بندی آن مقرر شد دولت عمق بازار توافقی و شناور ارز را بیشتر و آن را مدیریت کند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید با تزریق ارز خارجی، در بازار آزاد دخالت کرده و اجازه ندهد که بازار ارز به هر سمتی سوق داده شود، افزود: این شیوه سبب خواهد شد تا تعادل در بازار ارز ایجاد شود و ارزهای خارجی نسبت به ریال افزایش قیمت نداشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این در دولت‌های گذشته تزریق ارز به بازار انجام شده اما همچنان ارزهای خارجی سیر صعودی دارند، تصریح کرد: برخی از عوامل در این حوزه از عهده ما خارج است. اما تا حدی می‌توان با سازوکاری که وجود دارد و تدابیری که مسئولان برای آن می‌اندیشند، می‌توان شرایط بازار ارز را کنترل و مدیریت کرد.

نماینده بروجرد در مجلس اقدامات کوتاه مدت برای کنترل افزایش نرخ ارز را بی فایده عنوان کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه در دولت گذشته سیاست انقباضی برای کنترل نرخ ارز سبب شد بانک‌ها عملا قفل شده و وام و تسهیلات به مردم و شرکت‌ها برای جلوگیری از دلالی در بازار ارز داده نشود که این اقدامات مقطعی و کوتاه مدت است. در حالی که کنترل و مهار افزایش نرخ ارز نیازمند اقدامات ریشه‌ای است تا در این فضا دولت و مردم کمتر آسیب ببینند.

مقصودی کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی که نتیجه تحریم‌ها برای جمهوری اسلامی است در افزایش نرخ ارز موثر دانست و گفت: وقتی که کشور دچار تحریم است، قطعا صادرات کاهش خواهد یافت و گردشگر کمتری نیز وارد کشور می‌شود که نتیجه آن کاهش ورودی ارز به کشور است. برهمین اساس دولت در این شرایط باید با حمایت از واحدهای تولیدی برای صادرات کالا و خدمات اقدام کرده تا میزان ورودی ارز به داخل کشور بیشتر شود. کاری که چین با حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان خود انجام داد و به شکوفایی اقتصادی رسید.

این نماینده مجلس واردات بی‌رویه کالا به کشور را سبب آسیب به تولید عنوان کرد و افزود: به هر میزان دولت بتواند اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را جلب کند، قطعا شرایط رو به بهبود خواهد رفت و به نظر می‌رسد با تمهیداتی که دولت چهاردهم انجام می‌دهد، اتفاقات خوبی در این حوزه رخ خواهد داد.

دیپلماسی اقتصادی دولت رویکرد ارزشمندی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور است

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس، دیپلماسی اقتصادی دولت را رویکرد ارزشمند برای بهبود شرایط اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: اقتصاد و سیاست به یکدیگر گره زده شدند و دیپلماسی اقتصادی یکی از راهکارهای مهمی است که نه تنها مسائل اقتصادی کشور را حل خواهد کرد بلکه ارتقاء دیپلماسی سیاسی می‌تواند سبب رشد و شکوفایی کشور شود. البته دولت چهاردهم به خوبی این رویکرد را در دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده است.

وی سفرهای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به کشورهای مختلف را برای ارتقای این سیاست موثر دانست و گفت: بازارهای جهانی فرصت ارزشمندی پیش روی کشور است که رئیس جمهور و وزیر امورخارجه با سفرهای منطقه‌ای به آنها توجه ویژه نشان دادند. البته بهره بردن از آن به حل چالش‌های داخلی بستگی دارد و باید همه ارکان نظام به صورت واحد در جهت منافع مردم و اقتصاد کشور گام بردارند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس اضافه کرد: سفرهای خارجی رئیس جمهور و وزیر امورخارجه، نگاه های تندی که به جمهوری اسلامی وجود دارد، کاهش خواهد داد و این حرکت سبب بهبود روابط با کشورهای مختلف خواهد شد.

کاهش صادرات و افزایش واردات سبب کاهش درآمدهای ارزی می‌شود

مقصودی کاهش صادرات و افزایش واردات را سبب کاهش درآمدهای ارزی برشمرد و یادآور شد: وقتی ورودی ارز به کشور نسبت به خروجی آن کمتر باشد، قطعا ناترازی در عرضه و تقاضا ایجاد خواهد شد و مردم به سمت خرید ارز و تبدیل سرمایه خود به دلار و ارزهای خارجی خواهند رفت که این شرایط سبب رشد دلالی و ایجاد ناترازی می‌شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت در راهکارهای گفته شد تلاش دارد از شرایط فعلی عبور کند که قطعا عبور هم خواهد کرد. چرا که جمهوری اسلامی افت و خیزهای بی‌شماری را در این ۴۶ سال تجربه کرده است و کشور ما همیشه در سال‌های تحریم با چنین مسائلی روبرو بوده و موفق شده آنها را مهار و مدیریت کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دست شمسایی به عنوان بهترین مربی فوتسال جهان نرسید
رسانه عبری: پهپادهای ایرانی یک انقلاب در صنعت نظامی هستند
اعلام برنامه زمانبندی انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد
آکسیوس: اروپایی‌ها به‌دنبال توافق جدید هسته‌ای با ایران هستند
اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق زلزله زده فارس و بوشهر
اردوغان: ترکیه آماده مداخله برای جلوگیری از تجزیه سوریه است
آموزش غیرحضوری مدارس ابتدایی استان تهران به‌جز دماوند و فیروزکوه برای سه‌شنبه
نتانیاهو: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای ماست
توضیحات رنجبران درباره حواشی ایجادشده برای وزیر خارجه
پزشکیان: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهم‌ترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است
جبلی: «حسینیه معلی» و «محفل» پرمخاطب‌ترین‌های تلویزیون هستند
هوای تهران همچنان آلوده است
۸ سردیس از شهدای دانشجو در تهران نصب شد
زلزله ۵.۲ ریشتری جم را لرزاند
حضور و بازدید رئیس جمهور از دانشگاه جامع امام حسین (ع) +عکس
همکاری ایران و عربستان در هوش مصنوعی
تاج: پرداخت حق پخش عملی می‌شود
جلسه ویژه پزشکیان برای سیستان و بلوچستان
زاکانی: حرکت انقلاب اسلامی ایران بر سلطه ستیزی پایه گذاری شد
دیدار سفیر جدید ایران در اتریش با عراقچی
صندوق تأمین مسکن فرهنگیان ایجاد می‌شود
اعلام برنامه زمانبندی انتخاب واحد نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد
رونمایی از سردیس شهدای دانشجو
روش صحیح درس خواندن برای کنکور تجربی؛ ۵ راز رتبه برترها
دعوت یک تشکل‌دانشجویی از پزشکیان برای حضور در چابهار
محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها حذف شود
نشریه دانشجویی «پاره خشت» منتشر شد +دانلود
چهار ایرانی موفق به کسب کرسی در فدراسیون آسیایی ورزش‌های دانشگاهی شدند
یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها پس از انقلاب تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است
آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی از اول بهمن
کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» است
دانشجویان دختر، ۸۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان اعتکاف دانشجویی هستند
پیشنهاد نامگذاری روز «مبارزه دانشگاهیان با صهیونیسم» در تاریخ رسمی جمهوری اسلامی
آغاز ثبت‌نام دانشجویان دکتری برای حقوق ۱۵ میلیون تومانی
مولدسازی برخی امکانات و فضا‌های فیزیکی دانشگاه پیام نور در دستور کار قرار گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top