به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزشوپرورش، امروز در نشست خبری با رسانهها درباره اعتراضات به آزمون استخدامی اظهار کرد: در آزمونهای آموزگاری و دبیری، برخی ظرفیتها خالی ماند. افرادی که در گزینش رد شده بودند، تعداد زیادی تأیید شدند. قرار بود نتایج اعتراضات این آزمون تا 10 دی اعلام شود، اما با تأخیر مواجه شد و این نتایج تا پایان دیماه اعلام خواهد شد.
وی افزود: آزمون استخدامی دیگری پیش از پایان سال برگزار خواهد شد. با توجه به تغییرات مدیریتی در سازمان اداری و استخدامی و بخش نیروی انسانی آموزشوپرورش، دریافت مجوز استخدام طولانی شد. بهمحض دریافت مجوز، میزان پذیرش اعلام میشود. تلاش بر این است که بیشتر استخدامها از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی انجام شود، زیرا برای هر استان، پذیرش دانشجومعلم از همان استان صورت میگیرد.
اقدامات برای کاهش آسیبهای اجتماعی
فرهادی درباره آسیبهای اجتماعی گفت: تمرکز ما بر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانشآموزان است. معلمان و مشاوران باید آگاه باشند و دانشآموزان در معرض آسیب را شناسایی و در سامانه "نماد" ثبت کنند تا بتوانیم به آنها کمک کنیم. هدف اصلی، کاهش آسیبهای اجتماعی است، زیرا اعلام آمار این آسیبها ممکن است به افزایش آنها منجر شود.
کمبود مدارس در مناطق مسکونی جدید
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش با اشاره به لزوم ساخت مدارس در مناطق مسکونی جدید گفت: به ازای هر 200 واحد مسکونی، باید یک مدرسه ساخته شود، اما این اقدام از سوی انبوهسازان انجام نشده و ترک فعل صورت گرفته است. این مسئله موجب شده است دانشآموزان برای تردد به مدرسه مجبور به استفاده از سرویس شوند.
وی همچنین به افزایش جمعیت دانشآموزی در شهرستانهای استان تهران اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق، سالانه 2 هزار دانشآموز به جمعیت اضافه میشود. بر اساس برنامه هفتم توسعه، موظفیم کلاسهای با بیش از 35 دانشآموز را به صفر برسانیم. برای اجرای تکالیف این برنامه، به 240 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که تأمین آن آسان نخواهد بود و نیازمند همفکری و ارائه راهکار است.
علت تأخیر در واریز پاداش پایان خدمت
فرهادی در ادامه درباره پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال 1402 گفت: اعتبارات بازنشستگی معمولاً یک سال بعد تأمین میشود. به همین دلیل، پاداش پایان خدمت فرهنگیان با یک سال تأخیر واریز میشد. اما در بودجه جدید پیشبینی شده است که این پاداش در همان سال پرداخت شود. سال 1402 با 75 هزار بازنشسته، تاریخیترین تعداد بازنشستگی را داشتیم. در مهرماه، 40 درصد از پاداش پرداخت شد، اما 60 درصد باقیمانده به دلیل نبود بستر قانونی در بودجه سال 1403 امکان واریز نداشت.
وی افزود: طبق بودجه 1403، 22 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه برای همه بازنشستگان کشور اختصاص یافت که تمام آن به آموزشوپرورش تعلق گرفت. بخشی از این مبلغ برای پاداش رتبهبندی سال 1400 و بخشی دیگر برای پرداخت 40 درصد پاداش بازنشستگان سال 1402 هزینه شد. به دلیل کمبرآوردی میزان اعتبار مورد نیاز پاداش پایان خدمت در بودجه 1403، مشکلاتی ایجاد شد که موضوع به دستور کار سران قوا رفت و تصویب شده است. اکنون منتظر ابلاغ سازمان برنامه و بودجه هستیم تا بتوانیم اعتبار را دریافت و پرداختها را انجام دهیم.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش درباره ترمیم معدل داوطلبان کنکور گفت: افزایش فرصت ترمیم نمرات، که در شورای عالی آموزشوپرورش تصویب شده، منتظر ابلاغ رئیسجمهور است. همچنین حذف امتحانات نهایی پایههای دهم و یازدهم هنوز قطعی نشده است.
فرهادی با اشاره به اینکه طی پنج سال آینده تعداد دانشآموزان دوره متوسطه دوم چهار میلیون نفر افزایش خواهد یافت، بیان کرد: اگر در این مدت توسعه هنرستانها انجام نشود، دانشآموزان ناگزیر به تحصیل در دبیرستانها خواهند بود.
وی افزود: بهطور قطع نمیتوان در این مدت کوتاه تعداد مورد نیاز هنرستانها را ساخت. بنابراین، برونسپاری را بهعنوان راهکاری مؤثر در نظر گرفتهایم. این مدل موفق، از ظرفیت صنایع بهرهبرداری میکند؛ بهطوری که صنایع خود مسئولیت آموزش دانشآموزان را بر عهده گرفته و در نهایت نیروی انسانی مورد نیازشان را تأمین میکنند.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: در این راستا، بدهی 10 ساله آموزشوپرورش به حوزه صنعت پرداخت شده و مقرر است از این پس بهروز پرداخت شود. این اقدام میتواند انگیزه صنعت برای توسعه هنرستانها را افزایش دهد.