تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/19 - 10:13
کد خبر: 527066

در بیانیه انجمن اسلامی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره) مطرح شد؛

رفع محدودیت واتساپ و گوگل پلی، تصمیمی پر ابهام در حکمرانی فضای مجازی

رفع محدودیت واتساپ و گوگل پلی، تصمیمی پر ابهام در حکمرانی فضای مجازی

در هر کجای جهان، زمانی که منافع ملی در میان باشد، هیچ کشوری با پلتفرمی تعارف ندارد. چندی پیش مدیرعامل تلگرام در فرانسه به اتهام نبود نظارت کافی بر محتوای مجرمانه بازداشت شد.

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «همه دنیا و همه کشورهای دنیا روی فضای مجازی خودشان دارند اعمال مدیریت می‌کنند. اما ما افتخار می‌کنیم به اینکه فضای مجازی را ول کردیم. این افتخار ندارد. این به هیچ وجه افتخار ندارد؛ فضای مجازی را باید مدیریت کرد. باید از این امکان مردم استفاده کنند. فضای مجازی بلاشک برای مردم وسیله آزادی است و خیلی هم خوب است. اما نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و ملت توطئه کند. دشمنان دارند از این فضا استفاده می‌کنند»

مقام معظم رهبری
۱۴۰۰/۱/۱

هفته گذشته، در سومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، پس از بازنگری در سیاست‌های مسدودسازی، دو سکوی گوگل‌پلی و واتساپ رفع محدودیت شدند. نکته قابل توجه در این مصوبه، آزادسازی بدون قید و شرط این دو پلتفرم است.

در هر کجای جهان، زمانی که منافع ملی در میان باشد، هیچ کشوری با پلتفرمی تعارف ندارد. چندی پیش مدیرعامل تلگرام در فرانسه به اتهام نبود نظارت کافی بر محتوای مجرمانه بازداشت شد. سال گذشته نیز دولت آمریکا با احضار نماینده برنامه تیک‌تاک در کنگره و پس از بازجویی از او، به دلیل احتمال نفوذ به حریم کاربران و انتقال داده‌ها به کشور رقیب، یعنی چین، و همچنین دستکاری افکار عمومی در انتخابات، فعالیت این شبکه اجتماعی با ۱۷۰ میلیون کاربر را محدود کرد. در سایر کشورها، سکوهای خارجی افزون بر لزوم دریافت مجوز، باید دفتر و نماینده‌ای در آن کشور داشته باشند.

در ایران نیز باید حداقلی‌ترین شروط مانند احترام به ارزش‌های ملی، تأمین امنیت داده‌های کاربران و حضور نماینده و دفتر رسمی در کشور تأمین شود؛ سپس نسبت به رفع فیلتر این پلتفرم‌ها اقدام گردد.

گوگل‌پلی که در کارنامه خود، تحریم یک‌جانبه ابزارهای تحلیل داده برای توسعه‌دهندگان و برنامه‌های ایرانی را دارد، در روزهای اخیر نیز با مسدودسازی چند نرم‌افزار ایرانی دیگر، مدیرعاملان این نرم‌افزارها را با چالش جدی مواجه کرده است. این اقدامات یک‌طرفه و ظالمانه نه تنها با ادعای کمک به توسعه نرم‌افزارهای ایرانی در تناقض است، بلکه حقوق کاربران ایرانی را نیز نقض می‌کند.
واتساپ نیز که به‌خاطر نقض قوانین حریم خصوصی در هند و ثبت شکایاتی در ایرلند مبنی بر استفاده از داده‌های خصوصی کاربران در دادگاه محکوم شده بود، ناتوانی خود را در تأمین امنیت حریم خصوصی کاربران ثابت کرده است.

سکوهای دیگری نیز که زمزمه رفع مسدودیتشان به گوش می‌رسد، سابقه خوبی از فعالیت در ایران ندارند. تلگرام به دلیل اقدام علیه امنیت کشور از طریق گروهک‌های تروریستی و قاچاق ارز و کالا و عدم توجه به ارزش‌های ملی فیلتر شد، این سکو همچنین نظارت کاملی جهت تحدید محتوای مجرمانه و غیر اخلاقی ندارد. اینستاگرام هم که عملاً به بستری جهت فعالیت‌های ضد امنیت ملی، ترویج خشونت، اشاعه بی‌بندوباری، گسترش فساد اخلاقی و تغییر ذائقه فرهنگی تبدیل شده بود.

حال سوال اینجاست که چه شده است که سیاست‌گذاران بدون بررسی پیامدهای بلند مدت این مصوبه، دست به تصمیمی اثرگذار در آینده کشور زده و هدایت افکار و عواطف جامعه را به دست بیگانگان سپرده‌اند؟

بزرگوارانی که ریشه همه مصائب کشور را در مذاکره می‌انگارند، چطور است که با صاحبان این پلتفرم‌ها مذاکره نمی‌کنند؟

آقایانی که هنگام بحث از اقدامات فرهنگی، به آرامش روانی جامعه و وفاق ملی توجه می‌کنند و بدین منظور حتی حاضر به سرپیچی از قانون هم می‌شوند، آیا به این اندیشیده‌اند که سپردن امنیت روانی جامعه و کشور به دست بیگانگان می‌تواند چه تبعات مخربی داشته باشد؟ (بماند که برای تشویش اذهان مردم همین بس که در بحبوحه مشکلات معیشتی و بحران انرژی و ناپایداری منطقه، همّ و غم کارگزارانشان شده رفع فیلترینگ).

رفع محدودیت واتساپ و گوگل پلی، تصمیمی پرابهام در حکمرانی فضای مجازی

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی(ره) خواستار این است که شورای عالی فضای مجازی، به دور از اقدامات نمایشی، به راه‌حل‌های بنیادینی چون تقویت زیرساخت‌های داخلی، ملزم کردن سکوهای خارجی به پذیرش مجوزهای قانونی کشور و از همه مهم‌تر، پیگیری مطالبه چندین‌ساله رهبری در خصوص حکمرانی فضای مجازی بپردازد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هشدار رهبری را جدی‌تر بگیریم
آیا هوش مصنوعی ذهن انسان را تسخیر می‌کند؟
خیال خام اسرائیل برای پیداکردن یک شریک شکست
گُل یا بلای جان/ زنگ خطر سقوط دانش‌آموزان
نجات گربه، اثر کوتاه از محمدصادق باقری آماده نمایش شد
فوری| درویش با ماتزاری پیشنویس قرارداد امضا کرد
گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان در کنار ارتباطات سیاسی
نرخ طلا چهارم بهمن ۱۴۰۳؛ سکه امامی در کانال ۶۰ میلیون تومان
وزیر نیرو: تمام صنایع خوزستان در بازچرخانی آب مشارکت کنند
درخواست حاشیه‌ساز بازیکنان استقلال/ دیگر نگذارید موسیمانه بازیکن بخرد!
مکزیک رسما از ایران تشکر کرد
۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور/ بیمه کدام خدمات را پوشش می‌دهد؟
آشنایی با مراحل مصاحبه روانشناسی قضاوت
بازار اسباب‌بازی به سمت محصولات چینی گرایش دارد
ویژگی کتاب‌های نردبام خیلی سبز (معرفی و بررسی کامل)
بهترین محصولات برای صادرات به عراق
فراخوان فروشگاه‌ها، محصولات و خدمات دختران
نظرخواهی فرهنگستان زبان فارسی برای معادل bio/ پیشنهادهای خود فرهنگستان چیست؟
آتش زدن اثر تاریخی ۱۵۰۰ ساله در گیلان +عکس/ عامل آتش‌سوزی یک بلاگر بود؟
خرید ایمن و فوری انواع گیفت کارت ها
نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top