تاریخ انتشار: جمعه 1403/10/21 - 10:12
کد خبر: 527230

اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز لغو شد

اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز لغو شد

طبق بخشنامه جدید بانک مرکزی اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز تا اطلاع ثانوی الزامی نیست

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بانک مرکزی در بخشنامه‌ای اعلام کرد که اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز تا اطلاع ثانوی الزامی نیست.

متن کامل بخشنامه بانک مرکزی به شعب و واحد‌های ارزی بانک‌ها به شرح زیر است:

« پیرو بخشنامه‌های منتهی به شماره ۰۲/۲۱۴۱۱۵ مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۰۵ (موضوع اخذ سپرده ریالی تخصیص ارز) به اطلاع می‌رساند رعایت مفاد بخشنامه‌های پیروی مذکور تا اطلاع ثانوی الزامی نیست.

ضمن الزام به رعایت ضوابط و مقررات ارزی در اجرای این بخشنامه مقتضی است مراتب را به کلیه شعب و واحدهای ارزی ذیربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نیز نظارت کنند.»

دی ماه سال ۱۴۰۱ به منظور مدیریت بازار ارز و جلوگیری از ایجاد درخواست‌های غیرواقعی تخصیص ارز از محل منابع بانک مرکزی، بانک‌های عامل موظف شدند در زمان ایجاد/تمدید گواهی ثبت آماری (بابت اصل و کارمزد) متناسب با زمان ایجاد و نوبت تمدید گواهی ثبت آماری نسبت به مسدودسازی معادل ریالی مبلغ ارزی مورد درخواست به نرخ فروش حواله ارز مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) در حساب‌های متقاضی نزد آن بانک به عنوان سپرده تخصیص ارز اقدام کنند.

به این ترتیب، هنگام ایجاد گواهی ثبت آماری 5 درصد در زمان تمدید اول 10درصد و در زمان تمدید دوم نیز 15درصد از سپرده شخص مسدود و همچنین به هنگام تمدید سوم و چهارم نیز به ترتیب 35 و 60 درصد از سپرده شخص بلوکه می شد و از زمان تمدید پنجم به بعد نیز کل سپرده مسدود می گشت.

با اعتراض فعالان اقتصادی بانک مرکزی بخشنامه دیگری در آذرماه سال ۱۴۰۲ صادر کرد که طبق آن میزان سپرده تخصیص ارز بابت واحدهای تولیدی در زمان ایجاد گواهی ثبت آماری حذف شد و در تمدید اول به 5 درصد کاهش یافت و طبق جدول برای تمدیدهای بعدی نرخ های جدید اعلام شد.
حالا بانک مرکزی این بخشنامه را تا اطلاع ثانوی لغو کرده است و واردکنندگان منابع ریالی خود را برای تخصیص ارز بلوکه نمی‌کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج: رزمایش «جانفدایان ایران» به‌زودی در دیگر شهرهای کشور برگزار می‌شود
سال تحصیلی جدید در مقاطع ارشد و دکتری کاملاً حضوری است
انصارالله: روزهای سخت‌تری در انتظار عربستان است
آخرین وضعیت امیر نوری در بیمارستان
سقف ارزی واردات غلات، روغن، گوشت و شکر خام اعلام شد
جنبلاط: اجرای توافق اسلام‌آباد و آتش‌بس با انصارالله راه خروج از وضعیت کنونی است
یمن: عربستان با عملیات رهگیری در مناطق پرجمعیت، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد
راهنمای انتخاب تالار ختم؛ نکاتی که خانواده‌ها قبل از برگزاری مراسم باید بدانند
چرا رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ایران کاربردی نیست؟ راه‌حل کجاست؟ گزارش تخصصی هلدینگ کرانه نیلگون افق
از دانشگاه تا بازار کار؛ چه سروری برای یادگیری شبکه، مجازی‌سازی و هوش مصنوعی مناسب است؟
اولین تابلوی مغازه‌تان را چطور انتخاب کنید؟
اعطای ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن به معلمان کیش
آتش‌سوزی در خیابان دولت
رویارویی و اختلاف در شورای امنیت بر سر ایران
افزایش ۳۰ درصدی ترافیک پایتخت در مهر ماه
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از یکشنبه آغاز می شود
اختلافات میان کنگره و هگست بر سر جنگ علیه ایران بالا گرفت
تداوم رشد نرخ ارز در مرکز مبادله؛ دلار به ۱۶۶ هزار تومان رسید
دادستانی علیه عوامل برگزاری «دو مارتن تهران» اعلام جرم کرد
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top