تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/10/23 - 00:12
کد خبر: 527365

با تست مثبت HPV این اقدامات ضروری است

با تست مثبت HPV این اقدامات ضروری است

بعضی از زنان لازم است سالانه تست پاپ اسمیر انجام دهند و بعضی زنان که در سنین پایین‌ترند، هر ۳ سال باید این تست را انجام دهند، اما حواستان باشد که در صورت مثبت شدن یا مشکوک بودن جواب تست، چند اقدام ضرورت دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، تست پاپ‌اسمیر، یکی از موثرترین روش‌ها برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم است. این تست که سلول‌های غیرطبیعی دهانه رحم را شناسایی می‌کند، نقش مهمی در کاهش مرگ‌ومیر ناشی از این سرطان دارد.

متاسفانه خیلی از زنان به دلیل آگاهی ناکافی نمی‌دانند که به طور مرتب باید تست پاپ اسمیر و حتی تست HPV را انجام دهند. بعضی از زنان لازم است این تست را سالانه انجام دهند و بعضی زنان که در سنین پایین‌ترند، هر ۳ سال باید این تست را انجام دهند.

خیلی از خانم‌ها به خصوص خانم‌های بالاتر از ۶۵ سال تصور می‌کنند که دیگر نیازی به انجام معاینات دوره‌ای و تست پاپ‌اسمیر و ... ندارند. درحالی‌که پزشکان تاکید دارند که حتی زنان سالمند نیز نیاز به انجام این تست دارند. مگر اینکه نتیجه تست‌های پاپ‌اسمیر ِ سال‌های اخیر آنها منفی بوده باشد.

در این گزارش به تفکیک اشاره می‌کنیم که زنان در هر گروه سنی، لازم است که هر چند وقت یک بار برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند.

زنان ۲۱ تا ۲۹ ساله: طبق توصیه‌های انجمن‌های پزشکی، زنان باید از ۲۱ سالگی تست پاپ‌اسمیر را آغاز کنند. حتی اگر فعالیت جنسی‌شان دیرتر شروع شده باشد. در این گروه سنی، انجام تست پاپ‌اسمیر هر ۳ سال یک بار کافی است. مگر آنکه نتایج غیرطبیعی نشان داده شود. به طور کلی، در این گروه نیازی به انجام هم‌زمان تست HPV نیست. چون عفونت HPV در این سن اغلب به صورت خودبه‌خود برطرف می‌شود.

زنان ۳۰ تا ۳۹ ساله: زنان بالای ۳۰ سال باید تست‌های غربالگری جامع‌تری انجام دهند. در این گروه، دو گزینه وجود دارد: انجام تست پاپ‌اسمیر هر ۳ سال یک بار. و انجام هم‌زمان تست پاپ‌اسمیر و تست HPV هر ۵ سال یک بار.
نکته‌ مهم درباره این گروه سنی این است که تست HPV در این سن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. زیرا عفونت‌های پایدار HPV خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کنند.

زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله: در این گروه سنی هم توصیه‌ها مشابه زنان بالای ۳۰ سال است. اگر زنان هیچ علائمی از قبیل خونریزی غیرطبیعی، درد لگنی یا ترشحات غیرعادی ندارند و نتایج تست‌های قبلی آن‌ها طبیعی بوده است، می‌توانند هر ۳ تا ۵ سال یک بار تست‌های غربالگری را انجام دهند.

زنان ۵۰ تا ۶۵ ساله: در زنان بالای ۵۰ سال، ادامه غربالگری بسیار مهم است. به‌ویژه برای کسانی که در گذشته به طور منظم تست نداده‌اند. این گروه هم می‌توانند بسته به روش غربالگری انتخابی، هر ۳ تا ۵ سال یک بار آزمایش پاپ‌اسمیر یا تست همزمان پاپ اسمیر و HPV را انجام دهند. باید دانست که احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم همچنان در این گروه وجود دارد. به‌ویژه در زنانی که سابقه عفونت پایدار HPV دارند.

زنان بالای ۶۵ سال: برای زنان بالای ۶۵ سال در صورتی که سابقه سه تست پاپ‌اسمیر متوالی طبیعی یا دو تست همزمان پاپ‌اسمیر و HPV منفی در ۱۰ سال گذشته داشته باشند، انجام این تست دیگر ضروری نیست. البته اگر فرد سابقه ابتلا به سرطان دهانه رحم یا نتایج غیرطبیعی داشته باشد، غربالگری باید ادامه پیدا کند. همچنین، زنانی که تحت عمل هیسترکتومی کامل قرار گرفته‌اند و سابقه سرطان یا ضایعات پیش‌سرطانی ندارند، نیازی به ادامه تست ندارند.

یک توصیه مهم به زنان 

خیلی از زنان تصور می‌کنند به دلیل افزایش سن، انجام تست‌های مربوط به سلامت زنان دیگر لزومی ندارد و خطری سلامت آنان را تهدید نمی‌کند. اما دکتر مهران قهرمانی، دبیر انجمن پاتولوژی ایران در این خصوص به همشهری‌آنلاین می‌گوید: اتفاقا سنین سالمندی و حتی میانسالی، زمانی است که خطرات بیشتری زنان را تهدید می‌کند. چون سیستم بدن استعداد بیشتری برای ابتلا به سرطان دارد و خیلی‌ از زنان در این سنین به سرطان‌های زنانه به خصوص سرطان دهانه رحم مبتلا می‌شوند.

قهرمانی می‌گوید: با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های دستگاه تناسلی مثل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم و بیماری‌هایی از این دست در کشور، درکل بهتر است خانم‌هایی که روابط جنسی فعال دارند، سالانه پاپ اسمیر و حداقل هر ۳ سال تست همزمان پاپ اسمیر و HPV را انجام دهند.

این پاتولوژیست درباره افرادی که تست‌شان مثبت می‌شود، یا پاپ اسمیر و HPV آنها مشکوک تشخیص داده می‌شود، این طور توصیه می‌کند: این افراد باید براساس یک پروتکل مهم‌تر پیش بروند؛ یعنی اگر خانمی تست پاپ اسمیر مشکوک دارد، باید هر ۶ ماه برای انجام این تست اقدام کند. یا اگر HPV یک زن مثبت تشخیص داده شد، حتما باید پولکوسکوپی هم انجام دهد تا مطمئن شود که دچار سرطان دهانه رحم شده است یا نه.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قدس شریف بیش از همیشه تاریخ در آستانه آزادی و پیروزی است
۴ نفر از عاملان درگیری با ماموران منابع طبیعی در نور دستگیر شدند
۲ هزار و ۴۸۹ نفر به مراکز سیار انتقال خون خراسان جنوبی مراجعه کردند
نحوه تعیین نام هوشمند و پلمب دفاتر تجاری اعلام شد
بازداشت مهندس ایرانی در آمریکا تمدید شد + جزئیات
مسعود پزشکیان پروفسور شد
سربازان وام اشتغالزایی می‌گیرند/ کدام مشاغل مشمول این وام می‌شوند؟
توزیع اسلحه در خوزستان با کمک خارجی‌ها/ کشف و انهدام شبکه قاچاق سلاح جنگی
«نمایشنامه‌خوانی مولوی» در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار می‌شود
«جشنواره‌ ثور» باعث ایجاد پیوند بین فعالان بازارهای مالی و فیلمسازان می‌شود!
دانشگاه تهران به مؤسسه بین‌المللی «سِرن» پیوست
بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه
منبع عبری: حماس بعد از آتش‌بس هم با قدرت در غزه می‌ماند
برجسته‌ترین بندهای توافق آتش‌بس غزه/ آمار هولناک ویرانی‌ها
روبیو: برای حل بحران اوکراین آمریکا هم باید امتیاز بدهد
ابربدهکاران بانکی چقدر بدهکارند؟
جنگ غزه تمام شد
کفن و آگهی ترحیم؟/ لطفاً «معمولی» باشید، این «ابتکار» نیست‌ها!
آیا مذاکره با آمریکا امکان‌پذیر است؟
چرا حماس پیروز شد
روابط ایران و تاجیکستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top