تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/10/26 - 16:43
کد خبر: 527719

پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا

پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا

عضو کارگروه سِرن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از پیوستن دانشگاه تهران به عضویت آزمایشگاه بین‌المللی سِرن سوئیس (مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا) خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، با تلاش استاد دانشکده فیزیک دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران به عضویت آزمایشگاه بین‌المللی سِرن سوئیس درآمد.

کاظم عزیزی، استاد دانشکده فیزیک دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و عضو کارگروه سِرن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در معرفی این مؤسسه علمی بین‌المللی گفت: سرن، مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا و بزرگ‌ترین آزمایشگاه علمی جهان است. کشورهای اروپایی اعضای اصلی سرن هستند، ولی بیش از 70 کشور به‌شیوه‌های دیگر با سرن همکاری می‌کنند. توصیف ساختار ماده در بنیادی‌ترین سطح، شناسایی دقیق مؤلفه‌های تشکیل‌دهنده انرژی کل کیهان شامل ماده و انرژی تاریک، بررسی تحول کیهان از لحظه اولیه تاکنون و بررسی سناریوهای محتمل برای آینده کیهان از جمله اهداف این آزمایشگاه علمی است.

عزیزی درباره دیگر فعالیت‌های علمی جاری در سرن گفت: در سرن، به‌موازات فیزیک، پژوهش در شاخه‌های دیگر علم همچون مهندسی، کشاورزی، پزشکی، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین جریان دارد.

عضو هیئت علمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، در خصوص اهمیت مشارکت در سرن و مراکز علمی مشابه گفت: پژوهش‌های جاری در سرن در ابعاد ده به توان منهای هجده (نانو-نانو) انجام می‌شود. چنین تحقیقاتی منجر به پیشرفت در فناوری‌های ریز می‌شود که اساس تحول صنعتی است. ازاین‌رو چنین مشارکتی به پیشرفت کشورها در کلیه زمینه‌های علمی، اعم از علوم پایه، پزشکی، مهندسی و کشاورزی خواهد انجامید. می‌توان گفت آینده اقتصاد کشورها در درازمدت به میزان سرمایه‌گذاری آنها در تحقیقات بنیادی، و در رأس آنها فناوری شتاب‌دهنده‌های ذرات وابسته است.

عزیزی پیشینه همکاری مؤسسات علمی ت پژوهشی ایرانی با سرن را چنین برشمرد: پیش از این پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و دانشگاه صنعتی اصفهان در برخی پروژه‌های جاری در سِرن عضویت داشته‌اند و عضویت دانشگاه تهران مربوط به پروژه دایروی علمی آینده (FCC) است.

وی درباره سازمان‌دهی ملی عضویت مؤسسات ایرانی در سرن افزود: خوشبختانه با پیگیری بعضی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها، اهمیت مشارکت در فعالیت‌های علمی سرن مورد توجه مسئولان آموزش عالی قرار گرفته است و کارگروهی با عنوان سِرن، در مرکز مطالعات و همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از چند سال پیش ایجاد شده اس

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
احتمال اعلام قریب الوقوع توافق آتش بس در غزه
دانشجویان توانمند معلول در المپیاد علمی و مهارتی شناسایی می‌شوند
فرصت مغتنمی برای رشد انسان در تمام ابعاد
قطعی شدن برگزاری سوپرجام با VAR
آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟
در بازی با بارسا اشتباهات زیادی مرتکب شدیم
پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا
تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی
علائم جسمی و روانی مصرف شیشه
انتقاد خسروپناه از هزینه‌های غیرضروری سفرهای خارجی مسئولان
آیا مکمل‌های تقویت قوای جنسی برای زنان و مردان متفاوت است؟
چرا فیلترشکن فروش‌ها را معرفی نمی‌کنید؟/ خبر مهم وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ سایر پلتفرم‌ها
ایران، سرزمین شگفتی‌ها: از جزیره رنگین کمان تا آسمان پرستاره کو
چگونه بهترین مارک کفپوش خودرو را بشناسیم؟
صفر تا صد نحوه محاسبه مالیات درگاه‌های پرداخت اینترنتی
معرفی ۹ تا از بهترین راه های افزایش ممبر ایتا در سال جدید
جهاد اسلامی: اراده ملت فلسطین قوی‌تر از تجهیزات اشغالگران است
آموزش دستگاهی | مهم ترین دستگاه ها برای آنالیز مواد و عناصر موجود در نمونه ها
مبارزه نخست وزیر جدید فرانسه برای حفظ حیات سیاسی
ثبات نسبی بورس در روز پایانی هفته
مذاکرات چین و فیلیپین درباره دریای جنوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top