تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/29 - 19:52
کد خبر: 527920

در خصوص دلیل مطرح شدن دوباره بحث FATF؛

دولت نداشتن برنامه اقتصادی را پشت FATF پنهان می‌کند

دولت نداشتن برنامه اقتصادی را پشت FATF پنهان می‌کند

یک کارشناس اقتصاد بین‌الملل می‌گوید که اگر دولت برای اقتصاد کشور برنامه فعالانه‌ای داشت، درگیر موضوعاتی همچون FATF که قبلاً بررسی و بی‌نتیجه بودن آن اثبات شده، نمی‌شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مسعود براتی، کارشناس اقتصاد بین‌الملل در خصوص دلیل مطرح شدن دوباره بحث fatf و درخواست بررسی مجدد آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: این سومین بار است که لوایح مرتبط با fatf در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی‌ می‌شود. دو بار دیگر این موضوع بررسی شده است و هر دو بار جمع‌بندی در مجمع تشخیص این بود که پیوستن به کنوانسیون cft و پالرمو به مصلحت نیست و فضا تغییر نکرده است.

وی ادامه داد: اینکه ما شاهد هستیم دولت آقای پزشکیان برای بار سوم به دنبال این موضوع است، خودش یک اشکال و هدررفت منابع است. چون موضوع fatf یک موضوع پیچیده‌ای است، کار کاشناسی فراوانی قبلا انجام شده است الان هم در حال انجام است که از منابع عمومی برای آن استفاده می‌شود.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل بیان کرد: این کار نتیجه بی‌برنامه بودن دولت است. اگر دولت برای اقتصاد کشور برنامه فعالانه‌ای داشت، درگیر این موضوعات که قبلاً بررسی شده و بی‌نتیجه بودن آن برای اعضای مجمع محرز شده است، نمی‌شد.

براتی با اشاره به درجا زدن دولت و نداشتن برنامه برای رشد اقتصادی کشور گفت: در برنامه هفتم تاکیدات زیادی روی موضوع رشد اقتصادی شده است. آقای پزشکیان وعده داده بود که می‌خواهد برنامه هفتم را اجرا کند؛ ما در برنامه هفتم صحبتی از fatf نمی‌بینیم.

دولت نیازمند عملیات رسانه‌ای است

وی افزود: متاسفانه بخش زیادی از انرژی کشور و توجهات رسانه‌ها را به این موضوع معطوف می‌کنند. موضوعی که اکثر افراد قبول دارند به خاطر شرایط ما و وجود تحریم‌های بین‌المللی دستاوردی ندارد. خود آقای همتی در زمانی که رئیس بانک مرکزی بود این موضوع را بیان کرد که در شرایط تحریم fatf برای ما‌ نتیجه‌ای ندارد؛ اما الان به خاطر بی‌برنامگی و نیازمند عملیات رسانه‌ای بودن، این موضوع مطرح می‌شود.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل در پاسخ به سوالی در مورد اینکه برخی می‌گویند کشور‌های دوست هم به خاطر fatf با ما همکاری نمی‌کنند، گفت: الان ما با یکسری از کشورهای دوست در حال همکاری هستیم و همکاری ما متوقف به وضعیت ما در fatf نیست.

وی ادامه داد: در حال حاضر حجم خوبی تجارت خارجی داریم که حتی نسبت به قبل از تحریم‌ها رشد داشته است. همین طور حجم خوبی فروش نفت داریم. کشورهای همسو از جمله کشورهای همسایه‌ و کشورهای آمریکا لاتین با ما همکاری می‌کنند. پس این گزاره که آنها با ما به خاطر  fatf همکاری نمی‌کنند، موضوعیت ندارد. ضمن اینکه این استدلال‌ها در چند ماهه اخیر زیاد شنیده می‌شود در حالی که موضوع ‏fatf از سال ۹۷ طرح است.

 براتی خاطرنشان کرد: آن زمان می‌گفتند که برجام توانسته است بخشی از تحریم‌ها را بردارد؛ بنابراین نیاز داریم که با fatf بقیه مشکلات را حل کنیم. این حرف هم غلط بود و این استدلال غلط از آب درآمد و مشخص هم شد. چون تحریم‌ها برداشته نشده بود و توافق برجام نتوانسته بود تحریم‌ها را بردارد. fatf هم که آقای طیب‌نیا امضا کرد و از لیست سیاه تعلیق شدیم هیچ اثر ملموسی بر روی ارتباط ما با بانک‌های خارجی نداشت.

فقط ۱۵ بند از برنامه اقدام ایران توسط fatf تأیید شد

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل افزود: بعد از خرداد ۹۵ ما هیچ اثر ملموسی از توسعه روابط اقتصادی با بانک‌های مهم بین‌المللی ندیدیم و حتی در تامین مالی خرید هواپیما هیچ کسی همکاری نکرد و سرمایه‌گذار خارجی وارد کشور نشد. 

وی ادامه داد: الان هم یک ادعای غلطی را آقای همتی مطرح می‌کند که هیچ استناد و شاهدی که بتواند آن را تایید کند، وجود ندارد و صرفا یکسری ادله است که برای تلطیف کردن موضوع مطرح می‌شود.

کارشناس اقتصاد بین‌الملل بیان کرد: واقعیتی که الان مواجه هستیم این است که از ۴۱ بند برنامه اقدام تنها ۱۵ بند مورد تایید fatf قرار گرفته است و باقی موارد یعنی ۲۶ مورد تایید نشده است. از ۲۶ مورد دو مورد مربوط به این دو کنوانسیونی است که در مجمع قرار است بررسی شود. سوال مهمی که دولتمردان پاسخی به آن نمی‌دهند این است که با ۲۴ مورد دیگری که هنوز fatf نپذیرفته و تا آنها را نپذیرد برنامه اقدام کامل نشده، می‌خواهند چه کنند. تا وضعیت آنها مشخص نشود این ادعا که ما با تصویب این دو معاهده مشکل fatf را حل می‌کنیم ادعای خلاف واقعی است.

وی در خصوص چگونگی تایید بندهای موجود در برنامه اقدام هم توضیح داد: در هر دوره ایران گزارش می‌دهد و fatf آن گزارش‌ها را بررسی می‌کند و بر اساس آنها نمره دهی می‌کند که تا الان فقط به ۱۵ مورد از ۴۱ مورد نمره قبولی داده است. 

براتی درباره علت تایید نشدن بقیه موارد گفت: دلایل متعددی دارد؛ اما اصلی‌ترین دلیل آن رفتار سیاسی fatf است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ادعای ترامپ درباره ضمانت آتش بس!
جزییات آزادی اسیران فلسطینی در آتش بس غزه منتشر شد
ورزشگاه آزادی رسماً میزبان دیدار استقلال - شمس آذر شد
انصارالله شرط توقف حمله یمن به اسرائیل را اعلام کرد
«استثناگرایی آمریکایی» عامل «کینه شتری» نسبت به ایران
وزیر علوم از آمادگی برای اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی خبر داد
مردم از خرید شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند
نه تنها حماس نابود نشد بلکه در حال گسترش است
بپذیریم در تحقق اهداف جنگ شکست خوردیم
دستگیری افرادی در رابطه با ترور قضات در تهران
رایزنی تلفنی عراقچی و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت حجج اسلام رازینی و مقیسه
مصلحت باید «بیّن» باشد
در باب گرایش به مذهب
۸ دلیل پیروزی مقاومت
شرایط پذیرش اتباع در دستیاری پزشکی
میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری ۲۷ سال است
واکنش اتحادیه اروپا به توافق آتش‌بس در غزه
رکورد وام ازدواج و فرزندآوری بانکهای خصوصی شکسته شد
۲۲ هزار معلم و استاد دانشگاه در غزه مورد حمله قرار گرفتند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top