تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/11/25 - 00:02
کد خبر: 529735

حاجی دلیگانی:

حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در مورد پرونده‌ی شرکت کروز و حکم شورای رقابت به نفع خروج این شرکت از مدیریت ایران‌خودرو، اظهار داشت: حکم قطعی در این خصوص صادر شده است و باید این حکم و رأی صادر شده اجرایی شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حسینعلی حاجی دلیگانی نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار، در مورد پرونده‌ی شرکت کروز و حکم شورای رقابت به نفع خروج این شرکت از مدیریت ایران‌خودرو، اظهار داشت: حکم قطعی در این خصوص صادر شده است و باید این حکم و رأی صادر شده اجرایی شود و در این رأی نیز  دو نکته‌ی اساسی وجود دارد چرا که شرکت کروز یک شرکت قطعه‌ساز است نمی‌تواند در هیأت مدیره ی شرکت خودروسازی باشد که به لحاظ رانت اطلاعاتی و آماری که در آنجا وجود دارد به منظور سوء استفاده ی اطلاعاتی که در اختیار دارد چراکه این اطلاعات در دسترس قطعه‌سازان دیگر وجود نخواهد داشت و همچنین با اهمال مدیریتی که در می‌تواند در انتصابات افراد داشته باشد سبب جمع‌آوری ثروت و امکانات زیاد برای خود باشد بنابراین رأی صادر شده مبنی بر این است که این شرکت نمی‌تواند بدین صورت سهامدار باشد و باید سهام خود واگذار کند.

وی در ادامه افزود: نکته‌ی دیگری که در این رأی وجود دارد این است که شرکت کروز تا دوسال که مقرر شده تا سهام خود را واگذار کند حق دخالت در انتخاب مدیران ایران‌خودرو از آن سلب شده است که این رأی همان زمانی که لازم‌الاجرا بود باید اجرایی می‌شده که متأسفانه این اتفاق صورت نگرفته و بنابراین با اجرایی نشدن آن مجددا فرصتی فراهم شد تا شرکت کروز به این رأی اعتراض کند در صورتی که اگر این رأی اجرایی شده بود این شرایط پیش نمی‌آمد.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در خصوص لزوم تعیین مهلت برای واگذاری سهام کروز، بیان داشت: از زمانی که رأیی صادر می‌شود لازم‌الاجرا بوده است و مانند مصوبه نیست که قید زمان در آن در نظر گرفته شود و رأی صادر شده و متن رأی گویا هستند و مقرر بوده که اجرایی شود و هر کسی که این رأی را اجرایی نکرده‌ باشد طبیعتا ترک فعل کرده و باید برخورد قانونی شود و یا به عنوان استنکاف از اجرای رأی قانونی مورد بازخواست قرار بگیرد. لذا باید مهلتی برای واگذاری سهم کروز به صورت دقیق مشخص شود تا اینگونه تلقی نشود که گروه کروز برای همیشه مهلت دارد.

حاجی دلیگانی درباره‌ی کنار گذاشتن کروز از هیأت مدیره ایران‌خودرو، اضافه کرد: ساختار شرکت کروز و نوع سهام و مالکیت آن دارای مشکل بوده و از این بابت در رآی آمده است که سهام خود را واگذار کند.

وی با اشاره به اطلاعیه اخیر شرکت کروز در مورد رأی شورای رقابت که به نوعی تلاش برای بی اعتبار کردن این رأی است، خاطرنشان کرد: آنچه بتا می‌بایست در همان هیأت تخصصی شورای رقابت انجام می‌شده قطعا این دفاعیات را در هیأت بدوی و هیأت تجدید نظر انجام داده است اما مسبوق واقع نشده در حالی‌که هیأت تجدید نظر از برخی قضات و کارشناسان تشکیل شده است این ادعاها را قابل قبول ندانستند در حالی‌که اگر این ادعاها پذیرفته شده بود قطعا به نفع آن‌ها رأی صادر می‌شد اما اینها ادعاهایی بیش نبوده که این ادعاها بارها در هیأت تخصصی بدوی و تجدید نظر بیان شده و حتی در دیوان عدالت نیز به جهت اینکه رأی تجدید نظر اولیه نشکند یک لایحه دفاعیه داشتند.

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به اینکه شرکت‌های سهامدار جدید که در مجمع ایران‌خودرو انتخاب شدند همگی وابسته به صاحبان کروز هستند، گفت: در مجمع غیر قانونی که برگزار شده است متأسفانه سازمان بورس که وظیفه‌ی بررسی اصالت شرکت‌کنندگان و همچنین برگزاری مجمع به صورت رعایت تشکیلات قانونی که باید رعایت می‌شده به اعتقاد بنده سازمان بورس وظیفه‌ی خود را به درستی و دقیق انجام نداده است و البته افرادی که به عنوان سهامدار در این مجمع شرکت کرده‌اند و یا نمایندگی از سهامداران دیگر گرفتند بخشی از آن ها هم از بانک‌های دولتی بوده و برخی هم بانک‌های غیر دولتی که به نوعی حالت خصولتی دارند، بنابراین این مطلبی که بیان شده مطلبی دقیق است چراکه آن نماینده‌ی سهام دولتی را که در جلسه یا دعوت نشده یا به هر دلیلی حضور نداشته است و به سختی توانستند که اکثریت را در یک مجمع گردهم جمع کنند که این امر نیز  ابهام داشته و قابل بررسی است.

حاجی دلیگانی با توجه به نقش مجلس و کمیسیون اصل 90 برای جلوگیری و استمرار این تخلفات، بیان داشت: مجلس و کمیسیون‌های ذی‌ربط از جمله کمیسیون‌های صنایع و دیگر کمیسیون‌هایی که بررسی این موضوع در حیطه‌ی وظایف آن‌ها است را بررسی خواهند کرد و کمیسون اصل 90 با توجه به شکایات رسیده که طبیعتا این شکایت بیشتر هم خواهد شد موظف به رسیدگی و اعلام جمع‌بندی و ارجاع پرونده به محاکم قضایی است.

سهام آن را با هر گونه رفتارهای جعلی و بدون اصالت مانند فروش چندین برابری قطعات ایران‌خودرو و ایجاد انحصار و یا فراهم کردن شرایطی که ایران‌خودرو نتواند بدهی خود را به کروز پرداخت کند که در این صورت کروز هم رخنه ی خود را بیشتر کرده و سهام بیشتری را تصاحب کند این مسائل باید به موقع تحت توجه و نظارت سیستم قضایی و دیگر دستگاه‌های مسئول نظارتی و دولتی قرار بگیرد.

وی افزود: مردم با توجه به رویت تخلفات بازار خودرو حق دارند گلایه کنند و مطالبه‌ی اصلاح این وضعیت حق قانونی آنهاست و اما وظیفه‌ی دستگاه‌های نظارتی این است که در این‌گونه مسائل که حقوق مردم تضییع می‌شود و یا حقوق بیت‌المال نادیده گرفته می‌شود و همچنین افرادی بدون اهلیت چنین مجموعه‌هایی را تشکیل می‌دهند و درآن رسوخ می‌کنند که سهام آن را با هر گونه رفتارهای جعلی و بدون اصالت مانند فروش چندین برابری قطعات ایران‌خودرو و ایجاد انحصار و یا فراهم کردن شرایطی که ایران‌خودرو نتواند بدهی خود را به کروز پرداخت کند که در این صورت کروز هم رخنه ی خود را بیشتر کرده و سهام بیشتری را تصاحب کند این مسائل باید به موقع تحت توجه و نظارت سیستم قضایی و دیگر دستگاه‌های مسئول نظارتی و دولتی قرار بگیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انصارالله: «طوفان الأقصی» را تا نابودی اسرائیل ادامه خواهیم داد
درخواست ترامپ از نتانیاهو برای خارج کردن نیروهایش از سوریه و لبنان
آیت‌الله جوادی آملی: اسرائیل و آمریکا در برابر ایران ذلیل شدند
بابت برآورده نشدن انتظارات مردم در تشییع رهبر شهید عذرخواهی می کنیم
سخنگوی وزارت دفاع: با همه توان از نیروهای مسلح پشتیبانی می‌کنیم
عمان: به همکاری بی‌طرفانه با تمامی طرف‌ها ادامه می‌دهیم
افزایش توانمندی‌های ارتش متناسب با تهدیدها
واکنش «شهباز شریف» به حمله تلافی‌جویانه یمن به عربستان
لاوروف: ازسرگیری حملات آمریکا به ایران نقض آشکار تفاهمنامه است
مراسم گرامیداشت رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
پرچمداران کاروان ایران در بازی‌های آسیایی معرفی شدند
ترکیه حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کرد
تصویب پاداش مدال‌آوران بازی‌های آسیایی/۳ میلیارد برای طلایی‌ها
درخواست سناتورهای آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب
پکن: آماده کمک به تنش‌ زدایی در خلیج فارس هستیم
آیت‌الله خامنه‌ای(ره)، معمار تمدنی ایران معاصر
از وداع تا مسئولیت تاریخی
تشییع یک تن؛ تکثیر یک معنا
مراسم بزرگداشت رهبر شهید به یکشنبه ۲۸ تیر موکول شد
بعثت پس از شهادت
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش نزدیک عمان
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
شهادت رهبر انقلاب نقطه آغاز خلق یکی از پرافتخارترین صفحات تاریخ انقلاب و جهان بود
منادی رئیس کمیسیون آموزش و پرورش باقی ماند
اجرای طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» مؤثر بوده است/تشکیل شبکه کاهش آسیب و پیشگیری دردانشگاه
ثبت و انتقال تجربه، از بزرگ‌ترین خدمات علمی به نسل‌های آینده است
هماهنگی دستگاه‌ها و شبکه ملی آزمون برای برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵
کارنامه عملکرد دانشگاه‌ها تا یک ماه آینده صادر می‌شود
تأخیر در پرداخت وام‌های دانشجویی به دلیل مشکلات بانکی
توصیه رئیس دانشگاه علامه درباره گفتگو با هوش مصنوعی
آمار دانشجویان به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسید
قطع برق آزمون‌های مجازی دانشگاه شریف را لغو کرد
کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
ضرورت کاهش ضوابط دست‌وپاگیر و تقویت آزادی عمل پژوهشگران
آغاز ثبت نام دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top