تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/12/08 - 12:56
کد خبر: 531020

دومین دوره جایزه پروفسور وقار در دانشگاه تهران برگزارشد؛

توصیه معاون وزیر به اساتید قدیمی‌ترین دانشکده متالورژی و مواد ایران

توصیه معاون وزیر به اساتید قدیمی‌ترین دانشکده متالورژی و مواد ایران

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت موضوع زغال حرارتی را از موضوعات مهم مورد بحث دانست و خاطرنشان کرد که به‌علت فراوانی گاز ارزان‌قیمت هیچ‌گاه به‌دنبال زغال حرارتی نرفتیم.

به گزارش سرویس صنفی و آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد آقاجانلو معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به اساتید متالورژی و مواد دانشگاه تهران توصیه کرد که برای مسائلی چون بررسی اثر هیدروژن بهینه‌سازی انرژی و احیاء با توجه به مصرف 70 درصدی گاز در صنعت فولاد پروژه تعریف کنند.

به گزارش دبیرخانه دومین جایزه پروفسور وقار، محمد آقاجانلو ‌رئیس هیأت عامل ایمیدرو که خود از دانش‌آموختگان متالورژی مواد از دانشگاه تهران است در مراسم دومین دوره جایزه پروفسور وقار با حضور اساتید، دانشجویان نمایندگان صنعت و مسئولان در سالن اجتماعات دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه تهران از اساتید خواست تا برای صنعت پروژه‌های مختلفی تعریف کنند و دوره‌های آموزشی متناسب برای دانشجویان برگزار شود.

وی ایران را جزو 10 کشور برتر تولیدکننده فولاد و به لحاظ ظرفیت فولاد هفتمین کشور برشمرد و در ادامه با طرح این پرسش که چرا با این وجود سالانه میزان تولید به سرمایه در صنعت فولاد رو به کاهش است؟ گفت: علت آن است که سرمایه‌گذاری متناسب با بستر انجام نشده است حال آن‌که ایران سرمایه‌های بی‌شماری در صنایع پایه دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت موضوع زغال حرارتی را از موضوعات مهم مورد بحث دانست و خاطرنشان کرد که به‌علت فراوانی گاز ارزان‌قیمت هیچ‌گاه به‌دنبال زغال حرارتی نرفتیم.

توصیه معاون وزیر به اساتید قدیمی‌ترین دانشکده متالورژی و مواد ایران

تأکید بر تمرکز بر روی مزیت‌های پایه‌ای کشور

وی افزود: باید بر روی مزیت‌های پایه‌ای کشور متمرکز شد و با توجه به کلان روندهای جهانی در این حوزه حرکت و ارتباط میان صنعت و دانشگاه را برقرار و تقویت کنیم. آقاجانلو ادامه داد: ایران در صنعت مس هم جایگاه بسزایی دارد اساتید بکوشند در فرآوری باطله معدنی و معادن کم‌عیار پرژوه تعریف کنند تا نیاز کشور را در این زمینه برطرف شود.

وی دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه تهران را قدیمی‌ترین دانشکده متالورژی مواد در کشور دانست و گفت: با این اساتید توانمند می‌توان با بهره‌گیری از علم آن‌ها در کشور اثرگذار بود. رئیس هیأت عامل ایمیدرو از تصویب 20 میلیارد تومان اعتبار  برای اختصاص به گرنت‌های پژوهشی خبر داد و گفت: این تصویب در راستای مزایای پایه‌ای کشور انجام شده است. آمارها نشان می‌دهد 80 درصد منفعت کشور در صنایع منابع‌محور و نه های تک تعریف شده است.

آقاجانلو یادآور شد که باید روی مباحثی چون هوش مصنوعی، افزایش بهره‌وری، اقتصاد مهندسی و روش‌های تأمین مالی کار شود. در ادامه مراسم، دکتر محمود نیلی‌احمدآبادی رئیس اسبق دانشگاه تهران با بیان این‌که برای تعریف شخصیت زنده‌یاد پروفسور وقار باید از میزان تأثیرگذاری اجتماعی او سخن گفت، در ادامه افزود: در سال‌های اخیر دانشگاه‌های کشور موظف به ارائه گزارش بررسی میزان تأثیرگذاری اجتماعی شده‌اند.

دانشگاه‌‌ها موظف به ارائه گزارش در خصوص تأثیرگذاری اجتماعی

وی ادامه داد: چون همه دانشگاه‌های دنیا حتی بخش خصوصی از منابع عمومی و دولتی با هدف تربیت افراد برای توسعه کشور استفاده می‌کنند بنابراین ناگزیرند میزان تأثیر اجتماعی خود را گزارش دهند من طی مدت تصدی پست ریاست دانشگاه تهران دریافتم که این دانشگاه تأثیرگذاری بسیاری در همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و فن‌آوری داشته است.

این شاگرد پدر دانش متالورژی و مواد ایران گفت: پروفسور وقار در دورانی که کسی در کشور با دانش متالورژی و مواد آشنا نبود این علم را پایه‌ریزی کرد و نقش برجسته‌ای در توسعه صنعت متالورژی و دانش متالورژی ایران داشته است.

دکتر نیلی با بیان این‌که همه دانشجویان پروفسور وقار به شخصیت ویژه ایشان و نقش تربیتی وی اذعان دارند، افزود: از مهم‌ترین وظایف دانشگاه آموزش و تربیت نیروی انسانی است. پروفسور وقار افزون‌بر آموزش، پژوهش در ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت هم کوشا بود.

وی محیط زیست را از دغدغه‌ها پروفسور دانست و گفت: از این‌رو کتابی در این‌باره به نگارش در آورد و تدریس کرد همه این موارد گوشه‌ای از تأثیرگذاری اجتماعی زنده‌یاد پروفسور وقار است که می‌توان از آن‌ها یاد کرد.

رئیس اسبق دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش با اعتقاد به این‌که هرگاه دانشگاه و صنعت کنار هم آمدند شاهد اتفاقات بزرگ و مبارکی بودیم، افزود: صنعت نوعی رقابت‌پذیری است و بدون نوآوری امکان رقابت‌پذیری وجود ندارد که دانشگاه می‌تواند این نوآوری را برای صنعت داشته باشد در مقابل دانشگاه هم بدون صنعت نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

نیلی با بیان این‌که 25 درصد از تولید ناخالص ملی کشور از صنعت است، در ادامه پیشنهاد داد که به‌دنبال تعریف مدل همکاری دانشگاه با صنعت بود نظیر یونیدرو. دانشگاه به لحاظ دانش تخصصی نوآوری و فن‌آوری پشتوانه صنعت و صنعت هم بالعکس.

مهندس محمدجواد خراسانی از مجتمع مس شهربابک هم با بیان این‌که واحد تحقیق و توسعه در صنایع منابع‌محور هستند، افزود: به کمک پروفسور وقار توانسته‌ایم به سطحی از بلوغ فرآیندی برسیم به‌زودی خط دوم ریخته‌گری پیوسته در این شرکت راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان این‌که هم‌اکنون جا برای فعالیت در بخش توسعه مسائل مربوط به لجستیک وجود دارد، ادامه داد: همه معادن ایران با موضوع مانیتورینگ دیسپچینگ بیگانه هستند این در حالی است که نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت دارد.

افسانه هستی پروفسور وقار پایان یافت اما خوشنامی و عزت آن همچنان باقیست

در ادامه مراسم کامله وقار همسر پروفسور وقار با تشکر از برگزارکنندگان این مراسم با بیان این‌که افسانه هستی همسرم پایان یافت اما خوشنامی و عزت آن همچنان باقیست، گفت: او پس از اخذ مدرک دکترا از بلژیک نخستین دانش‌آموخته در متالورژی و مواد در ایران بود که بیش از 50 سال در این زمینه به تدریس و پژوهش مشغول شد.

وی با بیان این‌که پروفسور وقار مولف نخستین کتاب به زبان فارسی در تاریخ ایران با عنوان تهیه مواد معدنی در سال 46 بود، در ادامه خاطرنشان کرد که او عاشق تد‌ریس و شیفته دانشجویانش بود و دانشگاه تهران به پاس تقدیر از زحمات بی‌دریغ او به ایشان درجه استاد ممتازی اعطا کردند و از سوی فرهنگستان علوم هم تقدیر شد.

خانم دکتر وقار با اشاره به کتاب متالورژی مس پروفسور وقار و هیدرومتالورژی ایشان گفت: کتاب هیدرومتالورژی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه درسی دانشجویان قرار گرفت.
وی پروفسور وقار را مرد علم و عمل دانست و گفت: از کارهای بدیع او تصویب فناوری میکروبی در متالورژی بود.

دکتر مهدی ملکان رئیس دانشکده متالورژی و مواد دانشگاه تهران هم محور اصلی جشنواره جایزه پروفسور وقار را زنده نگهداشتن یاد و خاطره پدر دانش متالورژی ایران برشمرد و افزود: این رویداد بهانه‌‌ای شد تا اساتید در کنار صاحبان صنعت قرار گیرند که این موضوع در ایجاد و تقویت ارتباط دانشگاه و صعنت موثر است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سهمیه جدید مناطق کنکور در ۱۴۰۴ اعمال می شود +جزئیات
روز جمعه سامانه بارشی از این منطقه وارد می شود/ جزئیات وضع هوای کشور در روز سیزده به در
پیگیری عارف برای حل مشکلات آب این ۳ استان
واکنش مهم سازمان ملل به تهدیدات ترامپ علیه ایران
پیگیری وضعیت حوزه آبی اصفهان توسط پزشکیان
وقتی اسرائیل دست به دامان «مدافع شیطان» شد
آمریکا: از همه ابزارها برای اختلال در برنامه‌ پهپادی و موشکی ایران استفاده می کنیم
بارش‌های فراگیر در روز سیزده بدر/ امروز در این استان ها باران می بارد
ترافیک سنگین در این محورهای شمالی
نسخه جدید کنتیننتال GT، شاهکار جدید تیونر بزرگ ایرانی، منصوری +تصویر
فریب افکار عمومی آمریکا و تعبیر خواب ترامپ !
اعلام زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوار
فیلم| طول عمر بیشتر به سبک زندگی وابسته است یا ژنتیک؟
خبر خوب| قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت
روسیه به تهدید ایران توسط آمریکا واکنش نشان داد
اروپا شمشیر را برای ترامپ از رو بست/ همه ابزارهای مقابله روی میز است
گفت وگوی عراقچی با گروسی/ آژانس بین المللی انرژی اتمی درخصوص تهدیدات علیه تاسیسات ایران موضع شفاف اتخاذ کند
سیزده بدر؛ روز هم‌آغوشی با طبیعت
‌۱۲ فروردین و واقعیت جامعه ایران
لیدرها و عوامل اصلی هنجارشکنی در این اماکن دستگیر شدند/ در اولین روز از سال نو تعدادی از هنجارشکنان...
جشنواره نوروز ۱۴۰۴ آمارکتس؛ فرصت طلایی برای معامله‌گران!
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top