تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/12/15 - 11:38
کد خبر: 531570

این دیوار فقط امنیتی است/ جزئیات جالب درباره دیوار مرزی

این دیوار فقط امنیتی است/ جزئیات جالب درباره دیوار مرزی

جانشین قرارگاه شمال‌شرق نیروی زمینی ارتش با تاکید بر این که پروژه انسداد مرزها یکی از به روزترین پروژه ها است که با سرعت و جدیت درحال انجام است،گفت: علاوه بر نصب دیوار، دوربین هایی با برد بالا، سنسورهای قوی و سامانه های هوشمند در این پروژه به کار برده شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امیر سرتیپ دوم ستاد صادق نوری در گفتگو با ایرنا درباره پروژه انسداد مرز و اهمیت آن برای کشور، گفت: پروژه انسداد مرزهای شرق کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۲ و از طریق ستاد کل نیروهای مسلح به ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپس به نیروی زمینی محوری ارتش ابلاغ شد و نیروی زمینی نیز اجرای این پروژه را بر عهده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌شرق نزاجا قرار داد و ۴ گروه مهندسی رزمی ارتش در این پروژه شرکت کرده اند.

این مقام نظامی با بیان این که پروژه انسداد مرز در شمال شرق کشور، خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول ۳۰۰ کیلومتر از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ کار شروع شد افزود: کارهای مطالعاتی و نقشه برداری و ایجاد زیرساخت و جاده های شوسه آن شروع شد.

جانشین قرارگاه شمال شرق نیروی زمینی ارتش ادامه داد: شرکت های تولید دیوار در منطقه حضور یافتند، تجهیز کارگاه کردند، دیوارهایی که استاندارد آن تایید شد شروع به تولید کردند و از ابتدای مرداد ماه ۱۴۰۳ به طور جدی حمل و نصب دیوارها در مرز شروع شده است و تا امروز هم بیش از ۶۰ کیلومتر دیوار نصب شده و برای بیش از ۱۲ کیلومتر نیز دیوار مورد نیاز تولید شده که آماده نصب است.

سرتیپ دوم نوری گفت: دیواری که در مرزهای شرقی در دست ساخت است، ارتفاع ۴ متر، عرض ۳۸۰ سانتی‌متر و ۱۴‌ تُن وزن دارد که تولید و حمل آن بسیار سخت بود، زیرا در آن منطقه، جاده درجه ۱ و ۲ در اختیار نداریم.

همچنین شرایط آب و هوایی آنجا مناسب نیست، تابستان و پاییز وزش بادهای شدید و گرد و خاک زیاد و زمستان هوای بسیار سرد تا حدودی مانع کار می شود که امسال هم با توجه به سرمای شدید بیش از ۴۰ روز کارگاه ها نتوانستند کار کنند. البته به زودی دوباره حمل و نصب دیوارها شروع می شود و امیدواریم که تا پایان سال ۱۴۰۴ بتوانیم فاز اول ۳۰۰ کیلومتر را به اتمام برسانیم یعنی هم زیر ساخت به اتمام برسد و هم تولید و نصب دیوارها انجام شود.

وی افزود: در حال حاضر شرکت های تولید دیوار سه برابر شده اند. اخیرا دو شرکت دیگر هم شروع به تولید و نصب دیوار کرده اند و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ سرعت کار بالاتر برود.

جانشین قرارگاه شمال‌شرق نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه کارها به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود، گفت: در منطقه تایباد و در جنوب و شمال دوغارون، تجهیزات مهندسی سنگینی مستقر کرده‌ایم و خروجی کار تا اینجا خیلی خوب بوده است. تمام اقدامات طبق قانون در حال انجام است. اگر به قانون اساسی مراجعه کنیم، گفته شده که ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمان صلح می‌تواند تجهیزات خود را برای یک‌ سری کارهای جهادی، آبادانی و همچنین آموزشی و امدادی استفاده کند و تا الان برابر قانون عمل و از توانمندی گروه‌های مهندسی و نیروی زمینی به خوبی بهره‌برداری کرده ایم.

سرتیپ نوری با بیان این که این دیوار برای ایجاد فاصله و مانع بین دو کشور نیست و صرفا جنبه امنیتی دارد و به منظور کنترل ترددها احداث می‌شود،گفت: احداث این دیوار به جز اینکه جلوگیری از تردد معاندین و مترددین غیرمجاز است، مانع از عبور گلوله سلاح سبک و متوسط می‌شود، زیرا برای ساخت آن از بتن مسلح استفاده شده و برای اطمینان از امنیت آن، بر روی دیوار سیم خاردار نیز قرار می‌گیرد. همچنین در فاصله مناسبی تا دیوار، برجک نگهبانی می‌سازیم و پایش‌های هوشمند را انجام خواهیم داد. لذا این پروژه به‌روز خواهد بود.

وی با اشاره به تکنولوژی به‌ کار گرفته‌شده در انسداد مرزهای شرقی کشور، گفت: یک بخش دیوار کشی بحث فیزیکی است که با چشم دیده می‌شود و یک بخش دیگر هم کارگذاشتن دوربین‌هایی با بُرد بالا، سنسورهای قوی و سامانه‌های هوشمند است که در این پروژه انجام شده و قطعا ما پروژه کامل را به مردم تحویل خواهیم داد. اطمینان می‌دهیم که این پروژه یکی از به‌روزترین فعالیت ها در این حوزه است.

جانشین قرارگاه شمال‌شرق نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه پس از انسداد مرزهای استان خراسان رضوی، پروژه را در خراسان جنوبی اجرا خواهیم کرد، اضافه کرد: سیاست کلی نظام این است که مرزهای شرقی به ‌طور کلی مسدود شود و ما تمام تلاش خود را جهت تسریع این پروژه انجام خواهیم داد و سعی می کنیم تا کار را با کیفیت خوبی به پایان برسانیم. امیدواریم مرزهای شرقی، اولین قسمتی از کشور باشد که دیوارکشی می‌شود و پس از آن برای دیوارکشی غرب و شمال‌غرب اقدام کنیم. حدود ۶۱۰۰ کیلومتر مرز خشکی داریم که جزو برنامه‌های انسداد است و با برنامه جلو می‌رویم.

وی با بیان این که انسداد مرز پروژه‌ای ملی و حتی فراملی است گفت: جدا از اینکه حمایت مسئولان داخل را دارد، مورد قبول کشور مقابل نیز است. انسداد مرزها کاملا از نظر حقوق بین‌المللی پذیرفته شده است و هر کشوری می‌تواند مرز خود را مسدود کند. نگاه ما ایجاد دیواری به صورت فیزیکی برای جلوگیری از ترددهای غیرمجاز است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۸ درخواست کمک عربستان در برابر انصارالله بی‌پاسخ ماند / خشاب خالی پدافند‌های رهگیری
روایت شکست آمریکا / از انهدام جنگنده‌ها تا تخریب پایگاه‌ها
مذاکره تحت فشار دشمن، با عزت ملت ایران هم‌خوانی ندارد
فراخوان کتائب حزب‌الله عراق برای شکستن محاصره اقتصادی ایران
قدردانی مجمع نمایندگان ملت مبعوث از مواضع دکتر پزشکیان در سازمان ملل متحد
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top