به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، بنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغهای پر نعمت الهی بر کرسیهای خود مینشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب میشوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه میداند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمهای است که مقربان خدا از آن مینوشند.
به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر میشود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم مینوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست میشوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمیتواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید.
تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از ۴۰ سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه ۲۷ سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمهای در بهشت است.
امروزه نگرشهای متفاوت تاریخی، جامعهشناختی و روانشناسانه به مقوله مرد و زن، باورهای غلط و انحرافی را به ذهنها منتقل میکند. بر پایه این بنیان غلط، گروهی به حکومت مردان فتوا میدهند و دستهای دیگر به زعامت زنان نظر دارند و برخی نیز سرگردان حکم مردها را به زنان و حکم بانوان را به مردان به عنوان تساوی حقوق و یکسانسازی جامعه سرایت میدهند.
ظهور شخصیت زن در جایگاه اصلی و انجام رسالتهای سنگین و مسئولیتهای الهی و انسانی او و نحوه راهیابی به کمال واقعیاش اقتضا میکند تا آرای باطل در این زمینه تحلیل و تبیین شده، فساد یا نقص آنها آشکار گردد. بر این اساس کتاب ارزشمند «زن در آینه جلال و جمال» این مسئولیت خطیر را به عهده دارد تا مقام و منزلت زن را تبیین کرده و موقعیت فردی و اجتماعی و نقش مؤثر و جهتدار وی را در جامعه، براساس رهیافت قرآنی، عقلی و عرفانی بیان کند. این کتاب در چهار فصل به زن در قرآن، زنان بافضیلت در قرآن، زن در عرفان، زن در برهان، زنان فرزانه، زن و تصدی امور اجرایی، زن و مدیریت خانواده، حجاب حق الهی، پاسخ به شبهات و... میپردازد.
تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر دارد: گزیده تفسیر، تفسیر آیه (مفردات)، اشارات و لطایف و بحث روایی که شاخصه ممتاز این تفسیر است.
سرانجام و پس از انجام نگارش ۸۰ جلد از تفسیر «تسنیم» هفته گذشته در همایش بینالمللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده شد.
ایکنا طی سه ماهه گذشته و به انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز یک چشمه نورانی از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان گرامی خود میگشاید.