تاریخ انتشار: شنبه 1404/01/02 - 08:50
کد خبر: 532787

برنامه خرید ۳۰۰ واگن مسافری با جذب سرمایه بخش خصوصی

 برنامه خرید ۳۰۰ واگن مسافری با جذب سرمایه بخش خصوصی

معاون مسافری راه‌آهن از برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه در بخش مسافری ریلی خبر داد و گفت:‌به‌دنبال اخذ مجوز از دولت برای خرید ۳۰۰ واگن مسافری هستیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ میرحسن موسوی گفت: برای ایام پیک سال 1404، جلساتی را با شرکت‌های ریلی مسافری برگزار کردیم؛ روندی که از سه ماه قبل آغاز شده بود. در این جلسات از شرکت‌های ریلی خواستیم تمامی واگن‌هایی که به دلیل بازسازی سالانه سطح یک و سطح دو از مدار خارج شده‌اند یا در دستور خرید قرار دارند، سریع‌تر پیگیری شوند تا با بهره‌گیری از آنها بتوانیم بخش عمده‌ای از تقاضای سفر با قطار را پاسخ دهیم.

وی با یادآوری این‌که به میزان واگن‌هایی که در اختیار راه‌آهن قرار گرفت برای آنها لکوموتیو تأمین کردیم، ادامه داد: در مواردی که لکوموتیو مسافری آماده به کار کم داشتیم، حدود 30 دستگاه لکوموتیو باری را به کار گرفتیم تا تمام واگن‌های مسافری موجود در شبکه ریلی سراسری در گردش باشند.

وی افزود: برای ایام نوروز امسال، 2.2 میلیون نفر-صندلی ایجاد شده که نسبت به سال قبل، با توجه به قطارهای فوق‌العاده، حدود 10 درصد رشد داشته است.

قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به این‌که با ورود دکتر ذاکری به راه‌آهن، امید تازه‌ای در این مجموعه ایجاد شده است به شعار سال 1404 گریزی زد و اضافه کرد: واقعیت آن است که عمدتاً بخش مسافری در شبکه ریلی زیان‌ده است و شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در این بخش نداشته‌اند. با این حال، در حال آماده‌سازی زیرساخت‌هایی هستیم که بتواند مشوقی برای این شرکت‌ها باشد تا تعداد واگن‌های مسافری افزایش یابد و سرمایه‌گذاری بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

موسوی تاکید کرد: در این راستا، از محل تبصره 18 تسهیلاتی پیش‌بینی شده، همچنین، بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید، به شرکت‌های مسافری اعلام کرده‌ایم که هر سرمایه‌گذاری که انجام دهند، به‌گونه‌ای معرفی خواهد شد که این کار از محل صرفه‌جویی در سوخت تأمین شود.

وی بیان کرد: از سوی دیگر، در بخش متناسب‌سازی قیمت، نرخ قطارهای مسافری تقریباً 30 درصد قیمت تمام‌شده آن است. این موضوع شامل مجموع راه‌آهن و شرکت‌های ریلی می‌شود، اما شرکت‌ها همچنان در زیان هستند. با متناسب‌سازی قیمت‌ها و ایجاد زیرساخت مناسب، تلاش می‌کنیم شرایطی فراهم شود تا شرکت‌ها به سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب شوند.

به گفته وی، علاوه بر این، مکاتباتی انجام داده‌ایم تا در صورت دریافت مجوز از دولت، 300 واگن جدید خریداری شود، اما بهره‌برداری از آنها بر عهده شرکت‌های مسافری خواهد بود.

وی اظهار کرد: اولویت ما در این خرید، تأمین از تولیدکنندگان داخلی است؛ در صورتی که ظرفیت کافی وجود نداشته باشد، با مجوز دولت از طریق تهاتر، واردات انجام خواهیم داد. طی چند سال اخیر، حدود 900 واگن مسافری از شبکه ریلی خارج شده و در مقابل، تنها 200 واگن جدید وارد شده است. امیدواریم این کمبود را با کمک دولت، مجلس، راه‌آهن جمهوری اسلامی و بخش غیردولتی جبران کنیم.

وی با بیان این‌که در زمان حاضر، تعداد واگن‌های در اختیار راه‌آهن حدود 950 دستگاه است، گفت: تعداد لکوموتیوهای آماده به کار هم در بخش مسافری به 86 دستگاه رسیده است؛ این رقم طی سال‌های گذشته به‌شدت کاهش یافته بود. در بخش لکوموتیوهای باری نیز، با احتساب مولدها، 30 دستگاه در اختیار داریم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
گسترده‌ترین حمله اسرائیل به جنوب لبنان از زمان آتش‌بس
کوگلمن: آمریکا به دنبال توسعه روابط با طالبان نیست
هشدار تحلیلگران ترکیه درباره تبعات تمامیت‌خواهی اردوغان
آمریکا: خلیلزاد سمت رسمی در وزارت خارجه ندارد
ثبت رکورد بی‌سابقه مصرف آب در تهران
رویترز:تحریم‌های آمریکامانع صادرات نفت ایران به چین نمی‌‌شود
گران فروشی عجیب برنج در فروشگاه‌های اینترنتی +عکس
ماجرای فروش بنزین ۳۰ هزار تومانی در جاده‌های شمال چه بود؟
سد کرج جان گرفت +عکس
جاسوس اسرائیل اعدام شد
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی محورهای شمالی کشور
آیت الله بهجت کدام شب را شب قدر می دانست؟
یونیسف خواستار لغو فوری ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان شد
حماس: مقاومت گزینه استراتژیک برای آزادی فلسطین است
نروژ سفارت افغانستان در اسلو را به طالبان تحویل داد
ویتکاف: آمریکا اطمینان دارد روسیه قصد حمله به اروپا را ندارد
جنایات وحشیانه در نوار غزه به روایت نظامی اسرائیلی
نتانیاهو برای فرار از مسئولیت همه را قربانی می‌کند
واکنش نخست وزیر لبنان به حملات موشکی به شمال فلسطین اشغالی
رخسایی: دست‌های پشت پرده در حال فراهم کردن مذاکره با ترامپ هستند
آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top