تاریخ انتشار: جمعه 1404/01/15 - 13:50
کد خبر: 533251

واکنش به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر

واکنش به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر

سخنگوی وزارت امور خارجه به انگلیس، آلمان و بانیان غربی قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر توصیه کرد برای اثبات صداقت خود در ابراز نگرانی نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران، تبعیت از آمریکا در اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ایران را متوقف کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل از سوی ایران به شدت محکوم شد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۴ فروردین‌ماه با تصویب قطعنامه‌ای، مأموریت گزارشگر ویژه این شورا در امور ایران را تمدید و نسبت به فعالیت کمیته حقیقت‌یاب بدون محدودیت زمانی رأی داد. این قطعنامه در جریان پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با ۲۴ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع به تصویب رسید.

محکومیت قطعنامه ضد ایرانی

در همین ارتباط اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (جمعه) ۱۵ فروردین‌ماه با ابراز تاسف از تداوم سوءاستفاده انگلیس، آلمان و برخی دیگر از کشورهای غربی از سازوکارهای حقوق بشری برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورهای در حال توسعه، اقدام این دو کشور در پیشگامی برای صدور قطعنامه‌ای ضد ایرانی در شورای حقوق بشر را محکوم کرد.
وی محتوای این قطعنامه را به دلیل سوءنیت طراحان آن، خلاف واقع‌ بودن ادعاهای مورد استناد، تعمیم‌ها و نتیجه‌گیری‌های کلی بر اساس یک یا چند نقض ادعایی، تناقض‌گویی و ادعاهای غیرمستند منتسب به افراد بی‌نام و نشان، فاقد ارزش و اعتبار حقوقی خواند.

نه انگلیس نه آلمان از جایگاه اخلاقی برای درس آموزی به دیگران برخوردار نیستند

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به عملکرد انگلیس، آلمان، کانادا و دیگر بانیان و حامیان این قطعنامه ضد ایرانی در دو سال اخیر در رابطه با فجایع مختلف حقوق بشری در منطقه غرب آسیا به‌ویژه نسل‌کشی در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم لبنان و سوریه، خاطرنشان کرد: نه انگلیس که خود از بزرگترین حامیان سیاسی و مالی و تسلیحاتی رژیم صهیونیستی است و وزیر خارجه‌اش اثبات نسل‌کشی در غزه را مستلزم کشتار میلیون‌ها نفر می‌داند و نه آلمان که دومین تامین‌کننده تسلیحات مورد استفاده در نسل‌کشی اسرائیل است و وزیر خارجه‌اش صراحتا کشتار کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی را مجاز اعلام کرده است، از هیچ جایگاه اخلاقی برای درس‌آموزی به دیگران در مورد حقوق بشر برخوردار نیستند.

از هیچ تلاشی برای حفاظت و ارتقای حقوق بشر دریغ نمی‌کنیم

بقائی با اشاره به نگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران در پاسداشت حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین ملت وفق قانون اساسی و قوانین موضوعه و همچنین اسناد و معاهدات بین‌المللی مصوب دولت ایران، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام حکومتی برآمده از یک انقلاب مردمی که وجود و اقتدار خود را وابسته به پشتوانه مردمی می‌داند، از هیچ تلاشی برای حفاظت و ارتقای حقوق بشر و نیز شناسایی و رفع موارد نقض حقوق بشر، از جمله از طریق وضع قوانین و مقررات مناسب و رسیدگی‌های مقتضی قضایی، دریغ نمی‌کند.

توصیه به انگلیس، آلمان و بانیان غربی قطعنامه

این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر تعامل مستمر جمهوری اسلامی ایران با سازوکارهای حقوق بشری شامل دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر در راستای نقش‌آفرینی فعالانه برای ارتقای هنجارهای حقوق بشری در سطح جهانی، استفاده ابزاری برخی کشورهای غربی به‌ویژه انگلیس و آلمان از شورای حقوق بشر برای تحمیل دیدگاه‌های سیاسی خود علیه ایران را موجب خدشه‌دارشدن جایگاه و اعتبار این شورا و اخلال در روندهای مبتنی بر همکاری و هم‌افزایی بین کشورها در مورد حقوق بشر عنوان کرد.

بقائی همچنین به انگلیس و آلمان و دیگر بانیان غربی قطعنامه ضدایرانی توصیه کرد برای اثبات صداقت خود در ابراز نگرانی نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران، تبعیت از آمریکا در اعمال تحریم‌های غیرقانونی و ضد انسانی علیه ملت ایران، که جملگی مصداق جنایت علیه بشریت است، را متوقف کنند.

روز گذشته پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو در جریان ارائه و تصویب پیش نویس قطعنامه L.۲۰ با عنوان «وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران» در پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر، ضمن انتقاد شدید از سازوکارهای نظارتی تبعیض آمیز و غیر موجه در این قطعنامه علیه ایران، تصریح کرد: این اقدام، شورای حقوق بشر را در باتلاق جدیدی از ناکارآمدی و هدر رفت منابع فرو می برد که موجب کاهش اعتماد به عملکرد این شورا خواهد شد.

سفیر ایران همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران هیچ تناسبی بین قطعنامه و به ویژه سازوکارهای نظارتی جدید طراحی شده تحت عنوان FFM، با وضعیت حقوق بشر خود نمی‌بیند و قویا با این قطعنامه مخالف است. ایران همچنین از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌خواهد که با این اقدام فریبکارانه مخالفت کنند و مانع سوءاستفاده از شورای حقوق بشر از سوی برخی کشورها برای مطامع سیاسی خود شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مراسم ختم حجت‌الاسلام نیری +عکس
عراقچی به الجزایر سفر می‌کند
یمن: تل‌آویو و دو ناوشکن آمریکایی را هدف قرار دادیم
توسعه آکادمی ورزش بانوان در راستای استعدادیابی مورد توجه باشد
تجمع اعتراضی دانشجویان به حمایت مجارستان از جنایات رژیم صهیونیستی +عکس
۲ کشته در حریق درمانگاه مشیریه
گزارش رسانه عبری از توافق ضمنی ترکیه و اسرائیل در سوریه
کاخ سفید نشست خبری نتانیاهو با ترامپ را لغو کرد
بیانیه میراث فرهنگی درباره شایعات حفاری در بهشت زهرا
هویت ۷ معدنچی جانباخته در دامغان مشخص شد +اسامی
عار‌ف: در مقابل مشکلات کم نمی‌آوریم
نقش سیگار و الکل در تشدید خطر نوعی سرطان در زنان
نگرانی سازمان ملل از احتمالِ افزایش مرگ‌ و میر مادران باردار در جهان
کفش‌های مناسب آرسی شوز برای استایل‌های مختلف
نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان
۵ شغل مناسب برای دانشجویان رشته برق و الکترونیک در صنعت
جان باختن ۷ کارگر معدن در مهماندویه دامغان
در بمباران غزه، اسرائیل از چه تسلیحاتی استفاده می‌کند؟
سریال‌های جدیدی که قرار است به تلویزیون برسند
مردم و اعتقادم را بر دوستی ترجیح دادم
زیرساخت محاسباتی قوی هوش مصنوعی در کشور راه‌اندازی شد
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top