تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/01/26 - 17:26
کد خبر: 533822

حجت الاسلام مجتبی عرب مازار در دومین اردوی جهاد اکبر اقتصادی مطرح کرد؛

قرآن و اقتصاد مقاومتی؛ پیوندی بنیادی در حکمت عملی اقتصادی

قرآن و اقتصاد مقاومتی؛ پیوندی بنیادی در حکمت عملی اقتصادی

در دومین اردوی جهاد اکبر اقتصادی که به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد، حجت‌الاسلام مجتبی عرب‌مازار در سخنرانی خود به بررسی ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی و جایگاه دین در این حوزه پرداخت. ایشان ضمن تأکید بر اهمیت عقلانیت، تجربه و حکمت عملی در فرآیندهای اقتصادی، به نقش فعال مردم در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور اشاره کرده و بر لزوم حرکت در مسیر تولید و سرمایه‌گذاری سالم تأکید کردند. عرب‌مازار همچنین به اهمیت رعایت ارزش‌های دینی و اخلاقی در کنار توسعه اقتصادی اشاره کرد و از فعالان اقتصادی خواست که در راستای تحقق جهاد اقتصادی، از ظرفیت‌های درونی کشور بهره‌برداری کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دومین اردوی جهاد اکبر اقتصادی که با حضور فعالان اقتصادی، دانشجویان و مدیران در مشهد مقدس برگزار شد، حجت‌الاسلام مجتبی عرب‌مازار با تأکید بر مبانی دینی و قرآنی در حوزه اقتصاد، نکات مهمی را پیرامون رابطه دین و اقتصاد بیان کردند. ایشان ضمن اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی، تأکید کردند که راه‌حل‌های عملی و ماندگار برای پیشبرد اقتصاد کشور، باید بر اساس آموزه‌های قرآنی و حکمت عملی طراحی و اجرا شوند.

آغاز سخنرانی ایشان با ذکر روایاتی از قرآن کریم و بیان اهمیت قرآن به عنوان قانون اساسی جامعه اسلامی بود. ایشان اشاره کردند که قرآن نه تنها در حوزه‌های اخلاقی و فردی بلکه در مسائل اقتصادی و اجتماعی نیز اصول و قواعدی را برای تنظیم روابط اقتصادی و اجتماعی در جامعه ترسیم کرده است. حجت‌الاسلام عرب‌مازار بیان کردند: «قرآن همانند قانون اساسی، قواعدی را برای اداره اجتماع ترسیم کرده است که باید در تمامی ابعاد زندگی، از جمله اقتصاد، مورد توجه قرار گیرد.»

ایشان به بررسی مقوله‌هایی چون «عقلانیت» و «تجربه» در فعالیت‌های اقتصادی پرداختند و تأکید کردند که قرآن و دین اسلام نه تنها از عقل و تجربه در جهت بهبود وضعیت اقتصادی حمایت می‌کند، بلکه آن‌ها را به عنوان ابزارهایی ضروری برای رشد و پیشرفت جامعه در نظر می‌گیرد. همچنین، از لزوم توجه به «عدالت» و «حکمت عملی» در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی سخن گفتند و اشاره کردند که هیچ‌گونه فعالیت اقتصادی بدون توجه به اصول قرآنی و ارزش‌های اسلامی نباید انجام شود.

حجت‌الاسلام عرب‌مازار در ادامه، به نقش فساد اقتصادی در جامعه اشاره کردند و بیان داشتند که انباشت ثروت در دست عده‌ای خاص و عدم توزیع عادلانه منابع اقتصادی می‌تواند به فساد اقتصادی و از هم گسیختگی جامعه منجر شود. ایشان گفتند: «ثروت باید در گردش باشد، نه اینکه در دست عده‌ای خاص انباشته شود. انباشت ثروت منجر به فساد اقتصادی و اعتقادی می‌شود که بر پایه قرآن کریم باید از آن پرهیز کرد.»

وی در ادامه به نمونه‌هایی از فساد اقتصادی و سیاسی در جامعه‌های مختلف اشاره کردند و تأکید کردند که تنها راه‌حل برای مقابله با این بحران‌ها، بازگشت به اصول قرآن و ترویج آن در تمامی ابعاد زندگی است. ایشان تأکید کردند که اقتصاد باید مبتنی بر مشارکت مردمی و بر اساس تولیدات مولد باشد و از آن‌جا که منابع اقتصادی باید در دست مردم قرار گیرد، باید برای تحقق این هدف برنامه‌ریزی دقیق و عملیاتی صورت گیرد.

حجت‌الاسلام عرب‌مازار در نهایت سخنرانی خود را با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی به پایان رساندند و بیان کردند که «اقتصاد مقاومتی تنها با مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌های داخلی امکان‌پذیر است». ایشان تأکید کردند که باید از امکانات داخلی به نحو احسن استفاده کرد و راهکارهایی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های مولد فراهم نمود تا اقتصاد کشور از وابستگی به منابع خارجی رهایی یابد.

این سخنان به وضوح نشان داد که برای رسیدن به اقتصادی مقاوم و مستقل، باید به آموزه‌های قرآنی توجه ویژه‌ای داشت و در همه بخش‌های اقتصادی از اصول دینی و عقلانی بهره جست.

گزارش از امیر صفره

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
خبر مهم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان؛ دلیل تاخیر در انعقاد قرارداد جدید مشخص شد
عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری و واکنش حماس
پاسخ گل محمدی به پیشنهاد بازگشت به پرسپولیس/ یحیی چه هدفی دارد؟
تجاوزات گسترده آمریکا به مناطق مسکونی یمن
مهاجرانی: تأمین برق ادارات دولتی از انرژی تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفت
جایزه چهره سال هنر انقلاب به «کارن همایونفر»، رسید
اجرای پزشکی خانواده برای ۳۰ میلیون ایرانی طی امسال
بهروزآذر: مسیر توانمندسازی زنان را باید هموار کنیم
تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی هرمزگان در حمایت از مردم فلسطین
برگزاری همایش ملی هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد
روند دریافت وام دانشجویی تسهیل شد
گفتن «لطفا» به هوش مصنوعی چند میلیون دلار هزینه دارد
غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ماست
شناسایی ۶۷۴ مبتلا به «سرخک»؛ شیوع در ۳ کشور همسایه
ثبت‌نام طرح ترافیک خبرنگاران تمدید شد
آغاز ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی علمی کاربردی از فردا
جزئیات جدید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات کنکور
رکوردشکنی مرکز شریف در تربیت نیروی متخصص هوش مصنوعی
دلیل پخش نشدنِ سریال «ناریا» ممیزی بود یا اختلال؟
درمان با ویروس‌ها در ایران آغاز شد
تجمع دانشگاهیان علوم پزشکی هرمزگان در حمایت از مردم فلسطین
راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد
جزئیات جدید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات کنکور
آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از فردا
قطع بودجه هاروارد به دلیل عدم برخورد با دانشجویان معترض به صهیونیسم
تجمع ضد صهیونیستی دانشگاه معارف اسلامی در حمایت از مردم مظلوم غزه برگزار شد
بررسی اختصاص شماره نظام پزشکی به کارشناسان آزمایشگاه
بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار
آمار خودآسیبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی را به صفر می‌رسانیم
تجمع ضدصهیونیستی در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)
دستگیری دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌ آلمانی
زمان برگزاری آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس اعلام شد
توضیح صندوق رفاه دانشجویان علوم پزشکی درباره وام ودیعه مسکن
پیشنهاد تهیه پیش‌نویس تخصیص خودرو، وام و مسکن به اعضای هیئت علمی
سرویس ویژه دانشجویان دختر دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی می شود
برگزاری نشست کشوری مسئولان نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top