تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/02/23 - 14:34
کد خبر: 535695

آمادگی چین برای همکاری با کلمبیا در چارچوب یک کمربند یک راه

 آمادگی چین برای همکاری با کلمبیا در چارچوب یک کمربند یک راه

وزیر امور خارجه چین در دیدار با همتای کلمبیای خود اعلام کرد که چین مایل است به مناسبت چهل‌وپنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با کلمبیا، همکاری در چارچوب ابتکار «کمربند و راه» را با این کشور آغاز کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزرای امور خارجه چین و کلمبیا در حاشیه نشست چهارمین نشست وزیران مجمع چین-کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در پکن گفتگو کردند.

وانگ یی در این دیدار ضمن تبریک به کلمبیا بابت تصدی ریاست دوره‌ای مجمع چین-آمریکای لاتین (China-CELAC Forum)، تأکید کرد که این مجمع طی 10 سال گذشته، با تکیه بر برابری، حمایت متقابل و همکاری برد-برد، به توسعه و احیای کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب کمک کرده است.

وانگ یی افزود:‌ چین و کلمبیا در سال‌های اخیر روابط خوبی داشته‌اند و مردم دو کشور از دوستی دوجانبه حمایت می‌کنند. این وضعیت به خصوص در سال 2023 که دو کشور روابط خود را به سطح مشارکت راهبردی ارتقا دادند، بیش از پیش نمایان شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: چین در حال ساخت یک نظام اقتصادی باز در سطح بالاتر است و این روند فرصت‌های توسعه‌ای جدیدی برای کشورهای آمریکای لاتین از جمله کلمبیا به همراه خواهد داشت.

وزیر خارجه چین تأکید کرد که چین از منظر راهبردی و بلندمدت به روابط با کلمبیا نگاه می‌کند، از روند صلح داخلی این کشور حمایت می‌نماید، و آماده است تا با توسعه همکاری‌های زیرساختی، فرهنگی و مردمی، روابط دو کشور را به سطح بالاتری برساند.

ساراویا، وزیر امورخارجه کلمبیا نیز ضمن تشکر از حمایت چین درباره روند صلح در کلمبیا،  اظهار داشت: کلمبیا مایل است به ابتکار «یک کمربند یک جاده» بپیوندد و همکاری‌های دوجانبه را به سمت دستاوردهای ملموس‌تر سوق دهد و چشم‌انتظار افزایش سرمایه‌گذاری چین در کلمبیاست.

وی افزود: دهه گذشته شاهد نقش مهم مجمع چین-آمریکای لاتین در پیشبرد توسعه آمریکای لاتین و همکاری‌های میان چین و این منطقه بوده است. کلمبیا به‌طور کامل از برگزاری موفق این نشست وزیران حمایت می‌کند و مایل است با چین و دیگر کشورهای جنوب جهانی، اتحاد و همکاری را تقویت کند تا منافع بیشتری نصیب مردم آمریکای لاتین و چین شود و ثبات بیشتری به جهان تزریق گردد.

گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، نیز روز دوشنبه در جریان سفر رسمی به چین اعلام کرد که کشورش قصد دارد به ابتکار یک کمربند یک جاده بپیوندد و آن را گامی مهم در تقویت روابط بین چین و آمریکای لاتین توصیف کرد. البته اجرای هرگونه توافق تجاری مرتبط، نیازمند تصویب کنگره کلمبیاست.

شایان ذکر است که کلمبیا همواره یکی از نزدیک‌ترین و قابل اعتمادترین شرکای ایالات متحده در آمریکای لاتین بوده، اما روابط دو کشور پس از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، به‌ویژه در پی تنش‌های لفظی میان ترامپ و پترو در زمینه مهاجرت و تجارت، به سردی گراییده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال: بی‌صبرانه منتظر بازگشت رونالدو هستیم
پاری‌سن‌ژرمن به جمع بالانشینان رسید
مراسم سوگواری رهبر شهید امت و اساتید و دانشجویان شهید +عکس
مساجد، میزبان کلینیک‌های تخصصی سلامت می‌شود
دشمن واقعی مردم آمریکا هیات‌حاکمه جنگ‌طلب خودشان است
نخست وزیر پیشین قطر: برای برقراری روابطی روشن با ایران تلاش می کنیم
سود سهام عدالت ۱.۵ میلیون نفر واریز شد
تقویت اقتصاد به استفاده از ظرفیت پتروشیمی گره خورده است
چند کشتی در سواحل امارات پیام ترک محل را دریافت کردند
جلسه استماع برنامه‌های وزیر پیشنهادی دفاع ۲۰ و ۲۲ مهر برگزار می‌شود
ادای احترام دوچرخه‌سواران ترکیه‌ای به شهدای میناب در تبریز +عکس
یمن: عربستان مسئول سلب امنیت و ثبات در باب‌ المندب است
هشدار امنیتی آمریکا و انگلیس به شهروندان خود در ریاض
پیگیری‌ها برای آغاز اعزام‌های عمره ادامه دارد
غربالگری سرطان پستان در کشور به ۲۳.۵ درصد رسید
رجب‌زاده سرمربی تیم فوتبال فجرسپاسی شد
پنتاگون آمار نظامیان کشته شده آمریکایی در تجاوز به ایران را افزایش داد
۷ مصدوم در پی طوفان شن در جاده قم گرمسار
چرا ایران خود را برنده جنگ با آمریکا می‌داند؟
انفجاری مهیب در فرودگاه ملک خالد در ریاض
حمایت وزارت بهداشت از خانواده‌ نظام سلامت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top