به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» با پرونده ویژهای درباره شخصیت، راه و میراث شهید آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی منتشر شد. در این شماره از ماهنامه خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران، یادداشتهایی از فعالین دانشجویی کشور درباره ابعاد مختلف زندگی، اندیشه و مدیریت شهید رئیسی منتشر شده است.
در ادامه یادداشت امیرمهدی خاکی نهاد روشی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را میخوانید.
۱. عدالت به مثابه اصل بنیادین: شهید رئیسی در تمام سطوح مدیریتی، عدالت را به عنوان محور حرکت خود قرار داد. از توزیع عادلانه منابع تا اولویتدهی به مناطق مرزی و محروم، او نشان داد که توسعه بدون توجه به اقشار ضعیف، ناپایدار است.
۲. مبارزه بیامان با فساد: او باور داشت فساد در مسیر توسعه یک سم است و تاکید بر شفافیت مالی مسئولان و اصلاح نظام اداری، از اقدامات ماندگار او بود.
۳. اقتصاد مقاومتی با محوریت تولید داخلی: در شرایط تحریم، شهید رئیسی با تمرکز بر توان داخلی و حمایت از تولیدکنندگان، مسیر کاهش وابستگی به نفت را سرعت بخشید.
۴. سیاست خارجی عزتمند و هوشمند: تعامل با جهان بر اساس منافع ملی و کرامت نظام از ویژگیهای دیپلماسی او بود. پیوستن به سازمانهای منطقهای مانند شانگهای و تقویت روابط با همسایگان، نمونههای بارز این رویکرد است.
۵. توجه ویژه به محرومان: سفرهای استانی پیاپی و اختصاص بودجه به پروژههای آبرسانی، برق، و درمان در مناطق دورافتاده، نشان میدهد که این شهید دغدغه محرومیتزدایی را در اولویت قرار داده بود.
۶. سادهزیستی و اخلاق مداری: زندگی شخصی ساده، پرهیز از تشریفات، و تأکید بر ارتباط بیواسطه با مردم از او چهرهای ساخت که به نقل مقام معظم رهبری، مردم او را از خود میدانستند.
۷. پایبندی به ارزشهای انقلابی: در شرایطی که دشمنان به دنبال نفوذ فرهنگی هستند، رئیسجمهور باید مانند رئیسی، همواره پرچمدار استقلال و ارزشهای اسلامی باشد.
شهید رئیسی با شهادت، عهد خود را با آرمانهای امام خمینی رحمتاللهعلیه و شهدا به سرانجامی نورانی رساند. امروز فقدان او نه تنها برای مردم، که برای نظام، ضربهای سهمگین است. اما این پایان راه نیست؛ بلکه آغاز حرکتی است که باید با الگوبرداری از سیره او ادامه یابد. مسئولان آینده باید بدانند که ملت ایران، رئیسیهای دیگری میخواهد: مدیران جهادی که دغدغهشان خدمت است، نه قدرت و امید است شاخصهای تعریفشده توسط این شهید والامقام، چراغ راه آیندهسازان ایران اسلامی باشد.
امروز فقدان او نه تنها برای مردم، که برای نظام، ضربهای سهمگین است. اما این پایان راه نیست؛ بلکه آغاز حرکتی است که باید با الگوبرداری از سیره او ادامه یابد.
ویژگیهای ضروری رئیسجمهورهای آینده؛ چرا این شاخصها حیاتی است؟
روسای جمهور ایران، برای ادامه راه شهید رئیسی، باید واجد این ویژگیها باشد:
۱. عدالتمحوری: در جامعهای که شکاف طبقاتی چالش بزرگی است، یک رئیس جمهور باید مانند شهید رئیسی، خود را حامی مستضعفان بداند.
۲. شجاعت در تصمیمگیری: شهید رئیسی نشان داد که در شرایط سخت(مانند تحریم یا بحرانهای اجتماعی، تصمیمهای قاطع اما حسابشده، کلید عبور از مشکلات است.
۳. مردمداری عملی: حضور در میان مردم، شنیدن دردهایشان، و تبدیل این گفتگوها به سیاستهای اجرایی، اعتماد عمومی را تقویت میکند و قلوب مردم ایران اسلامی را به هم نزدیکتر مینماید.
۴. تقویت و حفظ اخلاق و تخصص: سادهزیستی شهید رئیسی، حتی در دوره حضور ایشان در جایگاه بالاترین مقام اجرایی کشور زبانزد خاص و عام بود و حتی کسانی که با منش و روش سیاسی ایشان مخالف بودند، هیچگاه نمیتوانستند پاکدستی، مردمداری و سادهزیستی ایشان را انکار کنند.
در جامعهای که شکاف طبقاتی چالش بزرگی است، یک رئیس جمهور باید مانند شهید رئیسی، خود را حامی مستضعفان بداند.
شهید رئیسی؛ عاقبتی بخیر و مسئولیتی تاریخی
شهادت شهید رئیسی در حین انجام وظیفه، یادآور سرنوشت شهیدان بزرگی مانند محمدعلی رجایی و چمران بود. این اتفاق، پیوند نسلهای مختلف انقلاب را تقویت کرد و نشان داد که مکتب شهیدپروری همچنان زنده است.
اگرچه فقدان این شهید ضربهای سهمگین به کشور وارد کرد، اما زنده نگهداشتن نام و یاد و نگاه ایشان، فرصت ویژهای برای یادآوری دوباره شاخصهای مدیریتی تراز است و نیاز است که در راستای الگوسازی برای نسل آینده، شاخصهای فردی خاص این شهید والامقام به عنوان نماد یک مدیر انقلابی در کتب درسی نیز جای بگیرد. و در این پیامیست به مسئولان آینده که باید بدانند که ملت ایران دیگر به شعارهای کلی و وعدههای غیرعملی راضی نمیشود. آنها خواهان مدیرانی هستند که در میدان باشند، مانند رئیسی عزیز که در سیل خوزستان، خود را به منطقه رساند و فرماندهی عملیات را بر عهده گرفت. باید قاطعیت انقلابی داشته باشند همانگونه که او در برخورد با اغتشاشات ۱۴۰۱، ضمن حفظ رافت در قبال فریبخوردگان، برخورد قانونی با آشوبگران را در دستورکار داشت.
شهید رئیسی با شهادت خود، نه تنها نامش را در زمره اسوههای انقلاب ثبت کرد، بلکه استانداردی جدید برای جایگاه مسئول تراز ایران اسلامی تعریف نمود. و در این پیامیست به مسئولان آینده که باید بدانند که ملت ایران دیگر به شعارهای کلی و وعدههای غیرعملی راضی نمیشود. آنها خواهان مدیرانی هستند که در میدان باشند، مانند رئیسی عزیز که در سیل خوزستان، خود را به منطقه رساند و فرماندهی عملیات را بر عهده گرفت.