تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/03/04 - 22:30
کد خبر: 536605

چرا مذاکرات هسته‌ای در دولت شهید رئیسی به نتیجه نرسید؟

چرا مذاکرات هسته‌ای در دولت شهید رئیسی به نتیجه نرسید؟

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی و مذاکره کننده سابق ایران در برنامه‌ای در خصوص علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته‌ای در دولت شهید رئیسی سخنانی را مطرح کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ علی باقری، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی و مذاکره کننده سابق ایران در برنامه "مردم‌دار" در خصوص چرایی عدم رسیدن به توافق در مذاکرات در زمان دولت شهید رئیسی گفت: وقتی که دولت شهید رئیسی مستقر شد مذاکراتی با طرف مقابل که چهار کشور بودند تا اوایل 1400 شکل گرفته بود و وقتی که دولت مستقر شد این مسیر باید تصمیم گرفته می‌شد که ادامه پیدا کند یا خیر.

وی افزود: تصمیم دولت با هماهنگی مراجع عالی این بود که این مسیر ادامه پیدا کند. قاعدتا مطالبات راهبردی جمهوری اسلامی ایران باید به طور جدی مورد توجه باشد و تامین شود. این مسیر در نیمه دوم 1400 ادامه پیدا کرد.

باقری ادامه داد: تقریبا ما تا 20 اسفند 1400 به یک چارچوب قابل قبولی از توافق دست پیدا کردیم و پیش نویس مورد توافق نهایی شد. اتفاقی که در آن زمان افتاده بود، جنگی که بین روسیه و اوکراین درگرفته بود باعث شد یک وقفه‌ای در روند نهایی سازی توافق ایجاد شود ولی خب بعد از مدتی این روند فعال شد.

عراقچی: تکلیف موضوع غنی‌سازی از نظر ما روشن است

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: ما عملا در شهریور 1401 یک پیش‌نویس نهایی را داشتیم که در مورد توافق بود. در سفری که به نیویورک داشتیم به همراه شهید رئیسی، در حاشیه آن ملاقات‌هایی با نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان و همین طور نماینده اتحادیه اروپا که آقای مورا بود، داشتم و آنان با آمریکا ارتباط داشتند که متن نهایی شد.

وی افزود: قرار بود بعد از انتخابات کنگره آمریکا که نیمه آبان بود این توافق امضا شود. ولی اتفاقات نیمه دوم سال 1401 باعث شد که آنان سوء محاسباتی داشته باشند و محاسباتشان تغییر کرد و باعث شد این روند به تاخیر بیافتد.

باقری تصریح کرد: شهید رئیسی در عین اینکه اهتمام داشتند مذاکرات جلو برود، این اهتمام را داشتند که باید منافع ملت ایران به طور جدی تامین شود. 

وی در ادامه بیان داشت: این ویژگی‌هایی که آمریکایی‌ها می‌گفتند باعث شده به ایران امتیازات فراتر از برجام داده شود یکی از دلایلی بود که آمریکایی‌ها جدیتشان را در مسیر نهایی سازی توافق دچار اخلال کرد. لذا آن موقع تدبیری که کردند این بود که ما کاری کنیم در این مقطع توافقی صورت نگیرد ولی در عین حال بحرانی هم ایجاد نشود. یعنی استنباط آنان این بود که اگر این مسیر بدون توافق بخواهد جلو رود ممکن است اتفاقاتی بیافتد که برای آنان هزینه‌مند باشد و به همین جهت هم بود که در سال 1402 مذاکرات مسقط که ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم با وساطت عمان شکل گرفت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
موضع دوباره زلنسکی علیه ایران
تراکتور از روی پرسپولیس پرواز کرد
قهرمان‌سازی از خلبان آمریکایی، سفارشی بود
احسان خاندوزی رئیس جدید کارگروه بررسی‌های اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر انقلاب اسلامی شد
حملات یمن فرودگاه ابها را به تعطیلی کامل کشاند
انهدام چهارمین فروند MQ-۱ در تنگه هرمز
حقوق اعضای هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف افزایش یافت
بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد
سازمان ملی هوش مصنوعی موانع فعالیت کسب و کارهای داده محور را رفع می‌کند
پرمصرف‌ها نباید سهم بیشتری از یارانه انرژی ببرند
تداوم الگوی فعلی تغذیه در دانشگاها
دویست شب گذشت، اما این قرار تمام نشد
سوریه بعد از براندازی نظام اسد
حجاب در حاشیه
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
ذخایر نفت آمریکا به مرز بحرانی رسید
فاتحان باب‌المندب اراده خود را بر جهان تحمیل می‌کنند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top