تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/03/11 - 18:55
کد خبر: 537038

انصاریان: هر بازدیدی به‌معنای تأیید مواضع افراد نیست

انصاریان: هر بازدیدی به‌معنای تأیید مواضع افراد نیست

حجت الاسلام حسین انصاریان خطیب مشهور تهران در پی حواشی و انتقادات ایجادشده درباره دیدار با رئیس بنیاد باران، در سخنانی صریح و بی‌پرده، نسبت به فضاسازی‌های اخیر واکنش نشان داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ در پی حواشی و انتقادات ایجادشده درباره دیدار اخیر حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، خطیب نام‌آشنای تهران، با سید محمد خاتمی، او در سخنانی صریح و بی‌پرده، نسبت به فضاسازی‌های اخیر واکنش نشان داد و با تکیه بر قرآن، سیره اهل‌بیت علیهم السلام و مواضع تاریخی مقام معظم رهبری، اتهامات وارده را رد کرد.

انصاریان با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم گفت: در قرآن داریم؛ لَایَنْهَاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ‌یُقَاتِلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَ لَمْ‌یُخْرِجُوکُمْ مِنْ دِیَارِکُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ، خدا شما را از نیکی و عدالت نسبت به کسانی که در امر دین با شما نجنگیدند و از دیارتان بیرون‌تان نکردند، نهی نمی‌کند؛ چراکه خداوند عدالت‌پیشگان را دوست دارد.

او ادامه داد: این آیه درباره مشرکین نازل شده است و نشان می‌دهد که در اسلام، ملاک ارتباط، رفتار است نه تصورات سیاسی. در سیره پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نیز آمده است که جوانی یهودی عاشق ایشان بود و وقتی بیمار شد، پیامبر با اصحابش به عیادتش رفت، امام حسن عسکری علیه السّلام نیز سفارش مؤکد می‌کند که به عیادت و تشییع غیرشیعیان بروید و در حقشان شهادت به عدالت بدهید.

انصاریان با اشاره به دیدار اخیرش گفت: اولاً این دیدار منع قانونی نداشت، چون اگر داشت، از اساس اتفاق نمی‌افتاد، پس قانونی بوده است، دوم اینکه من یک فرد آزادم، نه وابسته به هیچ دار و دسته‌ای هستم، نه هیچ حزب و جناحی را قبول دارم، همیشه در منابر گفته‌ام که تنها حزب من در دنیا و آخرت، حزب اباعبداللّه الحسین علیه السّلام است.

او با بیان اینکه در طول سال‌ها افراد متعددی با دیدگاه‌های متفاوت به دیدنش آمده‌اند، افزود: مثلاً آقای حسین تابنده، قطب سلسله گنابادی، به دیدار من آمد و من نیز بنابر ادب اسلامی، بازدید رفتم، این هرگز به‌معنای تأیید مواضع آن جریان نیست، من انتقاداتم را هم در چند نامه به ایشان رساندم، همچنین به‌توصیه قرآن، به دیدار رئیس انجمن حجتیه در دوران بیماری‌اش رفتم، با آن‌که آن انجمن برای من گرفتاری‌هایی به‌وجود آورد، این‌ها نشان‌دهنده اخلاق اسلامی است، نه همراهی سیاسی.

انصاریان در ادامه مثال‌هایی از مواضع رهبر انقلاب ذکر کرد و گفت: مگر رهبر انقلاب برای درگذشت مرحوم بازرگان پیام ندادند؟ برای مرحوم صانعی پیام ندادند؟ آیا این پیام‌ها به‌معنای تأیید مواضع آن‌هاست؟ نه، ایشان اخلاق اسلامی را رعایت کردند.

او با اشاره به حضور مسعود پزشکیان در مجلس عزاداری‌اش در دوران انتخابات گفت: ایشان در هفتم محرم به مجلس ما آمد و در عزاداری شرکت کرد، همان زمان هم به من انتقاد شد، اما سؤال اینجاست؛ آیا من باید در درب حسینیه کسی را بگذارم که افراد را از نظر سیاسی بررسی کند و بعد اجازه ورود بدهد؟ من یک منبری و روضه‌خوان هستم، همه آزادند بیایند، من خوشحال می‌شوم که مجلس اهل‌بیت علیهم السّلام محل رجوع همه است.

او با گلایه از برخی واکنش‌ها به دیدارش گفت: برادر بزرگواری که امضای مقاله‌اش برای این دیدار روضه‌خوان آل‌الله بوده است، گفته است که من جهنمی هستم و دچار عذاب و آتش سوزنده خواهم شد، من به او می‌گویم؛ پیامبر اکرم(ص) وقتی سعدبن معاذ را دفن کردند، مادرش خوشحال شد و گفت؛ «پیامبر تو را دفن کرده است، پس تو اهل بهشت هستی.»، پیامبر فرمود؛ «مادر! بهشت را به من نسبت نده، بهشت و جهنم در اختیار خداست».

او سپس اضافه کرد: بعد از شصت سال خدمت به قرآن، به اهل‌بیت، به ملت و به مملکت، این فرد برای من چهار حکم صادر کرد! جلساتی که من در آن خدمت می‌کنم، خیمه سیدالشهدا و وحی است، درِ این خیمه به‌روی همه باز است، من هیچ‌وقت و هیچ‌جا وظیفه ندارم جلوی کسی را بگیرم، ائمه با همه افراد ارتباط برقرار می‌کردند و با این ارتباط آن‌ها را تغییر می‌دادند.

در پایان، استاد انصاریان جمله‌ای گفت تا به‌روشنی خط‌مشی فکری خود را ترسیم کند: در این آخر عمر می‌گویم کشتی نجات ابی‌عبداللّه است و با تمسک به این کشتی نجات پیدا خواهید کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top