تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/03/18 - 00:46
کد خبر: 537371

زندگی در روستاها برای جلوگیری از مهاجرت باید سودآور شود

زندگی در روستاها برای جلوگیری از مهاجرت باید سودآور شود

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای جلوگیری از مهاجرت این افراد به شهرها و افزایش ماندگاری آنها در روستاها باید زندگی در این مناطق سودآور و جذاب شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، امروز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ همایش سراسری مدیران زن در وزارت جهاد کشاورزی با حضور و سخنرانی وزیر و معاونان جهاد کشاورزی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این همایش ملی گفت: فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) ابزاری کلیدی برای بهبود اقتصاد و پایداری مناطق روستایی و عشایری است.

وی که به عنوان نخستین مدیر زن این پژوهشگاه پس از ۵۴ سال فعالیت منصوب شده است با اشاره به اهمیت همکاری میان وزارتخانه‌ها در راستای تحقق اهداف توسعه، گفت: اکنون دیگر تفکیک مأموریت وزارتخانه‌ها به شکل گذشته معنا نداشته و فناوری ارتباطات و اطلاعات به عنوان یک زیرساخت و ابزار پردازشی هوشمند می‌تواند در مأموریت‌های سایر وزارتخانه‌ها نقش‌آفرینی و به تحقق تحول دیجیتال کمک کند.

وی با بیان اینکه ICT از تبادل پیام و تصویر فراتر رفته و به یک اکوسیستم جامع تبدیل شده است، یادآور شد: این فناوری می‌تواند ابعاد مختلف زندگی را تحت تأثیر قرار داده و دسترسی به اطلاعات و آموزش را مستقل از مکان ممکن کند.

محمدی اظهار کرد: این امر به ویژه برای جوامع روستایی و عشایری اهمیت داشته و با استفاده از اپلیکیشن‌های خاص، می‌توان به اطلاعات ضروری در زمینه کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و دیگر حوزه‌ها دست یافت.

وی با اشاره به کاهش جمعیت روستایی و عشایری در کشور تأکید کرد: برای جلوگیری از مهاجرت این افراد به شهرها و افزایش ماندگاری آنها در روستاها باید زندگی در این مناطق سودآور و جذاب شود.

وی افزود: یکی از راه‌های دستیابی به این هدف استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند در کشاورزی و دامداری است که امکان مدیریت بهینه منابع مانند آب و کود، پیش‌بینی خشکسالی و بیماری‌ها و حتی انتخاب محصولات مناسب را فراهم می‌کند.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اهمیت کاهش شکاف دیجیتال، گفت: دسترسی به اینترنت پرسرعت، آموزش سواد دیجیتال و تولید محتوای بومی از جمله نیازهای اساسی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های ICT در این جوامع است.

محمدی ادامه داد: زنان روستایی و عشایری که نیمی از جمعیت این مناطق را تشکیل می‌دهند، نقش پررنگی در تولید دارند و باید از امکانات فناوری برای بهبود شرایط زندگی و افزایش توانمندی‌های خود بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به تجربه موفق کشورهایی مانند اندونزی در تولید محتوای مناسب به زبان ملی، عنوان کرد: در ایران نیز نهضت سواد دیجیتال مشابه نهضت سوادآموزی شکل گیرد تا مهارت‌های ضروری فناوری اطلاعات به جوامع روستایی و عشایری منتقل شود.

محمدی با بیان این که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آمادگی همکاری با وزارتخانه‌های مرتبط و توسعه سکوهای آی‌سی‌تی استانی را دارد در پایان گفت: امیدوارم این اقدامات به کاهش مشکلات اقتصادی، افزایش اشتغال و توسعه پایدار کشور کمک کند. ‌

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترور مغزها؛ پشت پرده سیاست حذف نخبگان علمی توسط اسرائیل
خبرنامه دانشجویان ایران تجاوز به صدا و سیما را محکوم کرد!
گنبد آهنین سوراخ شده تا فرسایش مشروعیت بین‌المللی!
۳ مولفه دست ‌بالای جمهوری اسلامی در جنگ‌ با رژیم اسرائیل
صداوسیما مورد هجوم قرار گرفت
پزشکیان: اسرائیل در هر سطحی حمله کند پاسخ می‌دهیم
روسیه: با ایران و اسرائیل در تماس هستیم
بخشنامه معاونت آموزشی وزارت علوم درباره امتحانات دانشگاه‌ها
شهادت ورزشکار اسکیت در پی حملات رژیم صهیونسیتی
بازنشستگان سوالات خود را از ۲۵۰۰ بپرسند
بقائی: تا زمانی که تجاوز ادامه داشته باشد از مردم و کیان کشورمان دفاع می‌کنیم
چهارمین روز از عملیات «وعده صادق ۳»؛ سرزمین‌های اشغالی در آتش و خاکستر/ پدافند اسرائیل خودزنی کرد و موشک‌های ایران به راهشان ادامه دادند
بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه ملی مهارت کرمانشاه در پی جنایت اخیر رژیم صهیونیستی
نکات کلیدی آمادگی سفر عید غدیر به عراق
آموزش درست زبان انگلیسی از نگاه تجربه و علم؛ زبان انگلیسی را نباید «آموزش» داد، بلکه باید «فعال» کرد!
سئو تکنیکال چیست و چرا پایه ی موفقیت سایت شماست؟
تحلیل روند واردات و مصرف الکتروموتور چینی در صنایع داخلی
بهترین موسسه کنکور در تهران
جوش کنار بینی نشانه چیست؟ [انواع، علل ایجاد و روش های درمان خانگی]
کمردرد و عفونت رحم | وقتی کمر درد، نشانه‌ای از یک مشکل پنهان است
ما بدون آژیر قرمز زندگی می‌کنیم
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان را تاکنون چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top