تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/03/18 - 01:35
کد خبر: 537381

اولین زنی که در ایران به دار آویخته شد که بود؟

اولین زنی که در ایران به دار آویخته شد که بود؟

در تیرماه ۱۳۵۱، برای نخستین بار در تاریخ دادگستری معاصر ایران، زنی در زندان زنان به دار آویخته شد. نامش ایران شریفی بود. زنی ۴۲ ساله با گذشته‌ای پر از زخم، آینده‌ای تار و تصمیمی هولناک که سرنوشت دو کودک را برای همیشه دگرگون کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  همه‌چیز از یک صبح معمولی در حوالی مدرسه‌ای در تهران آغاز شد. ایران که از همسر سابقش رمضان جدا شده بود، فرزندان او به نام‌های فاطمه و زهره را در راه مدرسه ربود. کسی نفهمید چرا یا چطور اما آن روز دیگر هیچ ‌چیز مثل قبل نشد.

چند روز بعد، جسد بی‌جان فاطمه پنج‌ساله در کنار رودخانه کرج پیدا شد. ایران در بازجویی گفت: «فاطمه را من نکشتم. مریض شد. تب کرد. مُرد. ترسیده بودم. جسدش را توی رودخانه انداختم» اما روایت جسد، چیز دیگری می‌گفت.

پس از مرگ فاطمه، ایران به همراه زهره راهی شمال شد؛ سفری که بوی فرار نمی‌داد بلکه بوی تصمیمی تلخ می‌داد. در بندر انزلی، او با هویت جعلی خانه‌ای اجاره کرد. میزبانش بعدها در بازجویی‌ها گفت: «گفت از دست شوهرش فرار کرده. با دختر بچه‌اش دنبال پناه بودند. چند روز بعد، دخترک دیگر آنجا نبود...».

شک، چهره‌اش را در قاب یک روزنامه به حقیقت دوخت. وقتی صاحبخانه او را شناخت و به رویش آورد، ایران ابتدا گریست... اما بعد بی‌هیچ مقدمه‌ای اعتراف کرد: «زهره را کشتم. انداختمش توی چاه».

ماموران به‌سرعت وارد عمل شدند. در نزدیکی همان خانه اجاره‌ای، چاهی خشکیده و متروک پیدا کردند. ۵۰۰ متر آن‌طرف‌تر جسد زهره با دست شکسته و آثار خفگی از خاک بیرون کشیده شد.

تابستان ۱۳۵۰، دادگاهی جنجالی آغاز شد. ایران شریفی در برابر قاضی و جمعی از خبرنگاران ایستاد، ساکت، بی‌حرف، جز ابراز ندامت هیچ نگفت. تا قبل از برگزاری داداگاه ایران هیچ زنی حکم اعدام برایش بریده نشده بود و همین علتی بود تا باعث شود دکتر «ضیاءالدین صفی‌نیا» رئیس شعبه چهارم دادگاه عالی جنایی وقت تهران در اظهارنظری بگوید که «تنها موردی که به عنوان استثنا در ماده ۴۶ قانون مجازات عمومی مطرح شده این است که زن نباید اعدام شود مگر اینکه حکم دادگاه برای ارتکاب قتل عمد باشد که ایران شریفی‌نیا دو فقره قتل عمد مرتکب شده است».

او به دو بار اعدام محکوم شد. یک‌سال بعد، طناب دار بر گردنش نشست، در زندان زنان جایی که حالا تاریخ را ثبت کرده بود. ماجرای ایران شریفی نه فقط یک جنایت خانوادگی بود بلکه آینه‌ای تلخ از زنی در لبه‌های فراموش‌شده جامعه که در سکوتی مرگ‌بار، عدالت را با چاشنی درد و پشیمانی تجربه کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترور مغزها؛ پشت پرده سیاست حذف نخبگان علمی توسط اسرائیل
خبرنامه دانشجویان ایران تجاوز به صدا و سیما را محکوم کرد!
گنبد آهنین سوراخ شده تا فرسایش مشروعیت بین‌المللی!
۳ مولفه دست ‌بالای جمهوری اسلامی در جنگ‌ با رژیم اسرائیل
صداوسیما مورد هجوم قرار گرفت
پزشکیان: اسرائیل در هر سطحی حمله کند پاسخ می‌دهیم
روسیه: با ایران و اسرائیل در تماس هستیم
بخشنامه معاونت آموزشی وزارت علوم درباره امتحانات دانشگاه‌ها
شهادت ورزشکار اسکیت در پی حملات رژیم صهیونسیتی
بازنشستگان سوالات خود را از ۲۵۰۰ بپرسند
بقائی: تا زمانی که تجاوز ادامه داشته باشد از مردم و کیان کشورمان دفاع می‌کنیم
چهارمین روز از عملیات «وعده صادق ۳»؛ سرزمین‌های اشغالی در آتش و خاکستر/ پدافند اسرائیل خودزنی کرد و موشک‌های ایران به راهشان ادامه دادند
بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه ملی مهارت کرمانشاه در پی جنایت اخیر رژیم صهیونیستی
نکات کلیدی آمادگی سفر عید غدیر به عراق
آموزش درست زبان انگلیسی از نگاه تجربه و علم؛ زبان انگلیسی را نباید «آموزش» داد، بلکه باید «فعال» کرد!
سئو تکنیکال چیست و چرا پایه ی موفقیت سایت شماست؟
تحلیل روند واردات و مصرف الکتروموتور چینی در صنایع داخلی
بهترین موسسه کنکور در تهران
جوش کنار بینی نشانه چیست؟ [انواع، علل ایجاد و روش های درمان خانگی]
کمردرد و عفونت رحم | وقتی کمر درد، نشانه‌ای از یک مشکل پنهان است
ما بدون آژیر قرمز زندگی می‌کنیم
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان را تاکنون چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top