تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/04/18 - 09:36
کد خبر: 538874

در گفتگو با مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران؛

شهاب: مذاکره دوباره، خطای راهبردی است

شهاب: مذاکره دوباره، خطای راهبردی است

قطع ارتباط با آژانس، پاسخ مناسبی به اقدام آن‌هاست، به‌ویژه اینکه آبروی آن‌ها هم رفته است.

به گزارش خبرنگار تشکل‌های اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی شهاب، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران، در گفت‌وگوی اختصاصی با ما، ضمن اشاره به غافلگیری ابتدایی، از انسجام سریع نظامی و مردمی پس از حملات می‌گوید. او همچنین با تأکید بر نقش آژانس در افشای اطلاعات هسته‌ای و ضرورت قطع همکاری با آن، نسبت به هرگونه پالس مذاکره در شرایط پساجنگ هشدار می‌دهد و آن را "به نفع دشمن" و "مخرب اتحاد ملی" توصیف می‌کند.

در ادامه، مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

خبرنامه: نظر کلی شما درباره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر چیست؟ از پاسخ‌ها و موشک‌هایی که نیروهای مسلح ما شلیک کردند گرفته تا موضوع اتحاد و همدلی مردمی. همچنین اگر نکاتی در مورد کلیت این جنگ دارید، لطفاً مطرح بفرمایید.

شهاب: جامعه به معنای عام برای این جنگ آماده نشده بود. آمادگی‌هایی در سطح امنیتی و نظامی وجود داشت، اما اگر جنگی رخ می‌داد، این آمادگی‌ها هنوز در سطح مردمی سرایت نیافته بود. در نهایت جنگ رخ داد و درون آن غافلگیری هم وجود داشت. تعدادی از فرماندهان نظامی ترور شدند، برخی دانشمندان ستادی و حتی بیمارستان‌ها مورد حمله قرار گرفتند. برآورد دشمن این بود که جمهوری اسلامی پس از این وقایع دیگر قادر به پاسخ‌گویی نخواهد بود و عملاً دچار فروپاشی خواهد شد.

اما برخلاف این تصور، شرایط متفاوتی رقم خورد. با وجود اینکه جامعه آمادگی اولیه را نداشت، در ادامه وضعیت منسجم‌تر شد. برخلاف پیش‌بینی دشمن، خود ما هم گمان می‌کردیم که اگر جنگ تحمیل شود جامعه دچار مشکل خواهد شد، اما برعکس، نوعی انسجام در نیروهای نظامی به وجود آمد و فرماندهی‌ها با سرعت پر شد. پس از چند روز، نیروها برای جنگ آماده شدند. در نهایت، چون دشمن به هدف اصلی خود نرسیده بود، ادامه‌ی جنگ را به صلاح ندید و ناچار به آتش‌بس شد.

خبرنامه: کمی به عقب‌تر برگردیم؛ پیش از شروع جنگ، اطلاعات گسترده‌ای توسط نیروهای اطلاعاتی کشور افشا شد که نشان می‌داد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاعاتی را به رژیم صهیونیستی داده است، که دقت حملات دشمن را افزایش داد. در پاسخ، ایران معاهده NPT را تعلیق و بازرسان آژانس را اخراج کرد. به نظر شما این پاسخ درخور و کافی بود یا باید اقدامی جدی‌تر صورت می‌گرفت؟

شهاب: این موضوع از چند جهت قابل بررسی است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این ماجرا نقش مؤثری داشت. از دو جهت آبروی خود را از دست داده است. اول اینکه با این اقدام و ورودی که در افشای اطلاعات داشته، عملاً اعتماد را از بین برده است. دوم اینکه با قطع دسترسی آژانس برای بازرسی در ایران، ضربه‌ی مهمی به آن وارد شده است.

افرادی که در این موضوع دخیل بوده‌اند، به نظر من باید ارتباط خود را با ساختار آژانس قطع کنند. به عقیده‌ی من، قطع ارتباط با آژانس، پاسخ مناسبی به اقدام آن‌هاست، به‌ویژه اینکه آبروی آن‌ها هم رفته است. اگر تعلیق همکاری با آژانس به شکل جدی دنبال شود، می‌تواند پاسخ خوبی باشد.

خبرنامه: حال با وجود اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در میانه مذاکرات به ایران حمله کردند، اکنون شاهدیم برخی از جمله رئیس‌جمهور، در مصاحبه با رسانه‌های خارجی یا در بیانیه‌هایی از سوی دانشگاه‌ها و افراد دیگر، مجدداً از مذاکره صحبت می‌کنند. آن هم در حالی که تنها چند روز از آتش‌بس یک‌طرفه گذشته است. این سخنان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا به نفع کشور و وحدتی که به واسطه جنگ شکل گرفته هست یا خیر؟

 شهاب: درک من از این اظهارنظر رئیس‌جمهور درباره مذاکره هنوز مشخص نیست و نمی‌دانم دلیلش دقیقاً چه می‌تواند باشد. اما ترجیح من این است که مخالفت با این تحرکات، فعلاً وارد حوزه عمومی و سیاسی نشود. ما با این موضوع مخالف هستیم، اما نباید طوری برخورد شود که خودمان دچار تشتت شویم. بهتر است در رده‌های نزدیک‌تر تذکرات لازم داده شود، و در صورت نیاز به جامعه نیز منتقل گردد. نباید عجولانه با این موضوع برخورد کرد.

به نظر من، این مسئله باعث دوقطبی نخواهد شد. جامعه ما به خوبی متوجه شده که مذاکره تنها یک ابزار است. اگر اکنون شرایط برای مذاکره مهیا نباشد، ارسال پالس قوی‌تر برای مذاکره مجدد، به نفع کشور نخواهد بود.

مردم خودشان هرچه جلوتر برویم، موضع خواهند گرفت. این باعث می‌شود کسانی که این مسیر را دنبال می‌کنند، تا حدی در تصمیماتشان تجدید نظر کنند. نکته مهم این است که برخورد با این کنش‌ها از سوی ریاست جمهوری و در حوزه سیاست خارجی باید به‌درستی مدیریت شود؛ نباید مانند دفعات قبل منجر به دوقطبی شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
یک سوم زنان شاغل اسرائیلی مورد تعرض قرار می‌گیرند
پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام بین‌قاره‌ای شد
شناسایی پیکر زن ایرانی در بوسنی و هرزگوین با همکاری قضایی بین‌المللی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top