تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/04/18 - 11:04
کد خبر: 538888

نامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به اساتید امضاکنندگان بیانیه‌ی «وقت تغییر پارادایم»؛

آیا امروز، وقت تغییر پارادایم شما نیست؟!

آیا امروز، وقت تغییر پارادایم شما نیست؟!

مذاکره با طرف سلطه‌طلب، نه‌تنها تضمین‌آور نیست، بلکه بستری برای فشار بیشتر است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به بیانیه‌ی «وقت تغییر پارادایم» واکنش نشان داد و نامه‌ای را منتشر کرد که در ادامه آن را می‌خوانید:

بسمه تعالی

اساتید گرامی:
دکتر حسنعلی سینایی، دکتر عبدالرضا نواح، دکتر حسن فرازمند، دکتر عبدالمجید آهنگری، دکتر سید مرتضی افقه، دکتر جهان میر پیش‌بین و دکتر سید عزیز آرمن

سلام علیکم
بیانیه‌ی صادرشده پیرامون جنگ ۱۲روزه و تحلیل مسائل اجتماعی و سیاسی کشور، با امضای برخی اساتید محترم از جمله جنابعالی، با وجود برخی نکات قابل تأمل، واجد ملاحظاتی جدی است که لازم به تذکر است.

در صدر بیانیه، توصیه به فعال‌سازی مجدد دیپلماسی با آمریکا و اروپا مطرح شده، آن‌هم در شرایطی که تجاوز به زیرساخت‌های ایران هنوز در حافظه جمعی تازه است.
این پیشنهاد در تعارض آشکار با تجربه‌ی زیسته‌ی مردم ایران و تحلیل صریح رهبر انقلاب قرار دارد؛ تجربه‌ای که از مذاکرات سعدآباد در 1383 تا توافق برجام در 1394 و خروج یک‌طرفه آمریکا در 1397، بارها نشان داده که مذاکره با طرف سلطه‌طلب، نه‌تنها تضمین‌آور نیست، بلکه بستری برای فشار بیشتر است.

رهبر انقلاب فرمودند: «ما به تجربه فهمیدیم که نمی‌شود به آمریکا اعتماد کرد. مذاکره در سایه تهدید، سم است.»

همچنین، یادآوری تجربه‌ی سوریه، جایی که آزادی برخی اخلال‌گران نظم عمومی و عقب‌نشینی دولت در برابر مطالبه‌گری هدایت‌شده، به شعله‌ور شدن جنگ داخلی منجر شد، زنگ هشداری جدی است.
در فضای پرمخاطره‌ امروز ایران، تأکید بر آزادی برخی افراد محصور یا محکوم به دلایل امنیتی، بدون شفاف‌سازی نقش آنان در فتنه‌های گذشته، نه گره‌گشاست و نه تأمین‌کننده انسجام ملی.

در بخشی دیگر، از رسانه ملی انتقاد شده است. واقعیت آن است که در عصر جنگ شناختی، صدا و سیما با تمام کاستی‌هایش، تنها سنگر رسمی روایت ملی در برابر سیل تخریب، تحریف و تحقیر رسانه‌های دشمن بوده است.
مطالبه‌ی تحول رسانه‌ای، به‌حق است؛ اما این تحول، نه با حذف مرجعیت رسانه‌ای داخلی، بلکه با ارتقای آن از درون ممکن می‌شود

در همین زمینه، بیانیه از «صاحبان اندیشه» سخن گفته که به دلیل محدودیت‌های رسانه‌ای، امکان بروز نظر ندارند. اما اکثریتی از این چهره‌ها نه‌تنها در بزنگاه‌های ملی، پشتوانه مردم نبودند، بلکه در موقعیت‌های حساس، با تحلیل‌های نادرست، هزینه‌ساز نیز شده‌اند.

سرمایه اجتماعی، نه با حضور در رسانه‌های بیگانه و شبکه‌های محفلی، بلکه با اتصال به متن مردم و حضور در میدان‌های واقعی شکل می‌گیرد.

در حوزه اقتصاد نیز، بحران سرمایه اجتماعی، ریشه در تسلط گفتمان اقتصاد نئولیبرال و ترجمه‌ای دارد که طی سال‌های گذشته با شعار رشد و مقررات‌زدایی، به تضعیف عدالت و نابرابری اجتماعی دامن زده است.

رهبر انقلاب با صراحت بارها تکرار کرده‌اند: «عدالت برتر از رشد است؛ رشد بدون عدالت، ضد مردم است.»

امروز آن‌چه مورد نیاز کشور است، بازگشت به روحیه‌ی انقلابی، مردم‌گرایی، عدالت‌محوری، و استحکام درونی در برابر فشار خارجی است.
ما دانشجویان، بر این باوریم که صراحت در مواجهه با اشتباهات گذشته، شرط پیشرفت آینده است و مسئولیت دانشگاه، ایستادن در جبهه‌ی روایتِ مؤمنانه و ملی است؛ نه روایت خنثی، و زیستی غرب‌زده.

آقایان استاد، در پایان این متن، پرسش ما این است:

آیا امروز، وقت تغییر پارادایم شما نیست؟!

ما فراموش نمی‌کنیم دولتی که از دل همفکری‌های شما برآمد، چگونه با استناد به جمله‌ای چون «فردا، دنیای گفتمان است نه موشک»، در عمل، سپاه و توان دفاعی کشور را تضعیف می‌کرد.
مسئله اینجاست که کدام دنیا را می‌گفتند؟

دنیایی که امروز در آن، تنها نظام لیبرال دموکراسیِ خاورمیانه ـ یعنی رژیم صهیونیستی‌ای که برخی از شما به‌گونه‌ای غیرمستقیم آن را الگویی قابل تعامل می‌دانید -دستانش به خون هزاران کودک آغشته است.
دنیایی که در آن، قدرت‌های غربی هر روز به زرادخانه‌های هسته‌ای و تسلیحات خود می‌افزایند، اما از دیگران می‌خواهند دست از قدرت دفاعی خود بردارند.

برای ما جای تعجب است که چگونه برخی اساتید دانشگاهی، این واقعیت‌های آشکار را نادیده می‌گیرند؟!
 و امنیت حقیقی، که هم در موشک و سپاه معنا دارد و هم در روایت و صدا و سیما، را وانهاده‌اند و دل به توهمات دیپلماتیک بسته‌اند؛
توهماتی که ناکارآمدی‌شان از نیویورک و شورای امنیت شروع شد و تا تجربه‌ خلع‌سلاح اوکراین و برجام در ایران ادامه یافت.

نمی‌خواهیم در قضاوت شتاب کنیم، اما هر چه می‌اندیشیم، دلیل این ساده‌انگاری‌ها را جز فاصله‌ی عمیق با واقعیات منطقه و بی‌اعتمادی به مردم خود نمی‌یابیم.
شاید شما با ابزارهای ذهنی و تئوریک متفاوتی جهان را تحلیل می‌کنید؛ شاید از جایی ایستاده‌اید که ما، با تجربه‌ زیستی‌مان در خاورمیانه، نمی‌توانیم آن را ببینیم.

اگر چنین است، بی‌تکلف و شفاف، برای ما دانشجویان شرح دهید که چگونه می‌توان این گزاره‌های غیرواقع‌گرا را پذیرفت، امضا کرد، و با صدای بلند خواند...
 بی‌آن‌که لحظه‌ای در درستی آن تردید کنیم.

وَالسَّلَامُ عَلَىٰ مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

انجمن اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز

تیر ماه 1404

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
افشاگری تاریخی علیه رئیس فیفا
کارکرد تراستی‌ها در صادرات انواع محصولات ایرانی
راهنمای خرید آسانسور
بج سینه چگونه ساخته می‌شود؟
قیمت سرویس پکیج شوفاژ دیواری در سال ۱۴۰۵
دیزل ژنراتور مناسب کارخانه | بهترین انتخاب برای تأمین برق صنعتی
راهنمای جامع فیلم و لفاف بسته‌بندی، پاکت و کاغذهای نچسب | آذین فناور
لیست ارور های پکیج ایران رادیاتور و نحوه رفع آن
خرید و قیمت روپیچ تو پیچ گالوانیزه
قیمت دستگاه تصفیه آب سافت واتر ۶ مرحله ای
آسیب های رایج فرش و نحوه برطرف کردن آن ها
۶ نکته‌ای که هنگام انتخاب یک متخصص قالیشویی باید در نظر بگیرید
نقش قرص ساز و بلیستر ماشین سازی حسنی در تولید و بسته بندی قرص
اهدای جایزه چهره برجسته علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی به شهید لاریجانی
راهنمای خرید بهترین دوربین خورشیدی برای باغ و ویلا از فروشگاه دیجی ویرا
آیا فرش خانه می تواند شما را بیمار ‌کند؟
به این دلایل، فرش را در منزل شستشو ندهید
اهمیت شستشوی فرش اداری از نظر بهداشتی
اگر سرمایه ساخت دارید اما تجربه اجرا ندارید، این راهکار برای شماست
قالب بتن فلزی: راهنمای کاربردی برای دانشجویان عمران
چه فصلی برای شستشوی فرش مناسب است؟
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نحوه انجام پروپوزال + چجوری یک پروپوزال بنویسیم «فوری و تخصصی»
حل مسائل کشور معیار اصلی ارتقای اعضای هیئت علمی می شود
بورسیه دانش‌آموزان بازمانده مدرسه شجره طیبه میناب در مدارس سما و دانشگاه آزاد
تمدید ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان/تغییر زمان برگزاری آزمون
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top