تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/04/25 - 08:51
کد خبر: 539644

خاموشی گازهای فلر جدی شد

خاموشی گازهای فلر جدی شد

با بهره‌برداری از فاز اول پالایشگاه NGL ۳۱۰۰ دهلران فلرهای مناطق نفتخیز خاموش شدند که این موضوع نقطه عطفی برای خاموشی گازهای فلر است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ برای نخستین‌بار در منطقه غرب کشور، بخشی از فلرسوزان گازهای همراه نفت با بهره‌برداری از فاز اول پالایشگاه NGL 3100 دهلران خاموش شدند، اقدامی که نقطه‌عطفی در کاهش فلرینگ و بازیافت گازهای همراه در نواحی نفت‌خیز مرزی به‌شمار می‌آید.

با راه اندازی فاز اول پروژه پالایشگاهی NGL ۳۱۰۰ دهلران، بخشی از مشعل‌های گازهای همراه نفت خاموش شدند. با این خاموشی‌ها ۸۴ میلیون فوت مکعب گاز در روز به مدار تولید می‌آید.

هدف از اجرای این پروژه تمرکز بر فلرینگ مناطق غربی و مرزی، حجم بالای گازهای ترش و شیرین جذب‌شده و پیوند آن با توسعه نیروگاه برق و زنجیره صنایع پتروشیمی در منطقه است. این اقدام نه تنها یک گام فنی بلکه نشان دهنده رویکرد راهبردی و محیط‌زیستی جدیدی در صنعت نفت ایران است. رویکردی مبتنی بر بهره‌وری، کاهش آلودگی و خلق ارزش افزوده از منابعی که تاکنون هدررفته است.

پیش از این هوشنگ فلاحتیان معاون سابق برنامه‌ریزی وزیر نفت، در رابطه با جمع‌آوری گازهای مشعل به خبرنگار مهر گفته بود: زمانبندی جمع‌آوری گازهای فلر تا پایان دولت چهاردهم است و بر همین اساس برنامه‌ریزی‌هایی انجام گرفته به طوری که سرمایه گذاران آن تعیین تکلیف شدند و بیش از یک سوم گازهای فلر تا پایان سال در زنجیره ارزش قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته یک سوم دیگر تا پایان سال ۱۴۰۴ و یک سوم بعد تا انتهای سال ۱۴۰۵ و یا ابتدای سال ۱۴۰۶ عمده گازهای فلر که قابلیت جمع‌آوری دارند طرح‌هایشان تهیه شده و سرمایه گذاران نیز مشخص شده‌اند. آنچه باقی مانده تعداد کمی از میادین است که سرمایه گذاران آن در قالب مناقصه در حال انتخاب هستند.

فلاحتیان ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی که از دولت قبل صورت گرفته بود در دولت چهاردهم به شدت پیگیری می‌شود و در پایان سال شاهد جمع‌آوری یک سوم گازهای فلر خواهیم بود و یک سوم دیگر ۱۴۰۴ و باقی مانده گازهای فلر که قابلیت جمع‌آوری داشته باشد در سال ۱۴۰۵ خواهد بود که امیدوارم با توجه به جدیت موضوع که مجلس شورای اسلامی داشته جرایمی را متوجه شرکت‌های تابعه وزارت نفت کرده است و به طوری که اگر گازهای مشعل را جمع‌آوری نکنند باید جرایم سنگینی پرداخت کنند به همین جهت شرکت ملی نفت و شرکت‌های تابعه این پروژه‌ها را به صورت جدی پیگیری می‌کنند که تا انتهای سال ۱۴۰۵ اکثر گازهای مشعل جمع خواهد شد.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد دولت چهاردهم عزم جدی برای جمع آوری گازهای فلر در پیش گرفته است و حالا خبر آمده برای اولین بار با بهره‌برداری از فاز اول پالایشگاه NGL 3100 دهلران خاموش شدند، اقدامی که نقطه‌عطفی در کاهش فلرینگ و بازیافت گازهای همراه در نواحی نفت‌خیز مرزی به‌شمار می‌آید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج: رزمایش «جانفدایان ایران» به‌زودی در دیگر شهرهای کشور برگزار می‌شود
سال تحصیلی جدید در مقاطع ارشد و دکتری کاملاً حضوری است
انصارالله: روزهای سخت‌تری در انتظار عربستان است
آخرین وضعیت امیر نوری در بیمارستان
سقف ارزی واردات غلات، روغن، گوشت و شکر خام اعلام شد
جنبلاط: اجرای توافق اسلام‌آباد و آتش‌بس با انصارالله راه خروج از وضعیت کنونی است
یمن: عربستان با عملیات رهگیری در مناطق پرجمعیت، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد
راهنمای انتخاب تالار ختم؛ نکاتی که خانواده‌ها قبل از برگزاری مراسم باید بدانند
چرا رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ایران کاربردی نیست؟ راه‌حل کجاست؟ گزارش تخصصی هلدینگ کرانه نیلگون افق
از دانشگاه تا بازار کار؛ چه سروری برای یادگیری شبکه، مجازی‌سازی و هوش مصنوعی مناسب است؟
اولین تابلوی مغازه‌تان را چطور انتخاب کنید؟
اعطای ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن به معلمان کیش
آتش‌سوزی در خیابان دولت
رویارویی و اختلاف در شورای امنیت بر سر ایران
افزایش ۳۰ درصدی ترافیک پایتخت در مهر ماه
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از یکشنبه آغاز می شود
اختلافات میان کنگره و هگست بر سر جنگ علیه ایران بالا گرفت
تداوم رشد نرخ ارز در مرکز مبادله؛ دلار به ۱۶۶ هزار تومان رسید
دادستانی علیه عوامل برگزاری «دو مارتن تهران» اعلام جرم کرد
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top