تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/04/25 - 10:35
کد خبر: 539671

کتاب‌بلاگر تبلیغاتی زمین می‌خورد

کتاب‌بلاگر تبلیغاتی زمین می‌خورد

مجتبی به‌نشان، فعال حوزه کتاب، معتقد است معرفی موفق کتاب، وابسته به صداقت، دانش و تجربه شخصی بلاگر است و محتوای تبلیغاتی یا اسپانسری محض نمی‌تواند موفق باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مجتبی به‌نشان، درباره تأثیرات فعالیت بلاگرهای کتاب بر بازار کتاب و کارکرد کتابفروشی‌ها، گفت: یکی از نیازهایی که بازار کتاب تا پیش از این کمتر مورد توجه قرار داده بود، موضوع راهنمایی مخاطبان در انتخاب کتاب بود.

وی با اشاره به مسئله انتخاب کتاب، ادامه داد: با توجه به اینکه آمار سالانه تولید کتاب در کشور بسیار زیاد است و تولیدات خوب و آثار تألیفی و ترجمه از کشورهای مختلف را شاهد هستیم، انتخاب کتاب مناسب برای هر مخاطب، نخستین دغدغه و مسئله پیش روی آن‌هاست.

با اشاره به اینکه بخشی از این نیاز، پیش‌تر براساس راهنمایی کتابفروش‌ها برطرف می‌شد، افزود: با رشد فضای مجازی، اکنون بخش مهمی از این راهنمایی‌ها ازسوی بلاگرها و فعالان حوزه کتاب در رسانه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد.

به‌نشان در کارکردهای متفاوت پویش‌های کتابخوانی و بلاگری کتاب در معرفی و اثرگذاری بر بازار کتاب، گفت: پویش‌های کتابخوانی عموماً براساس مصلحت مخاطبان و ضرورت ترویج کتابخوانی تعریف می‌شود، نه براساس نیازهای شخصی هر فرد اما فضای مجازی توانسته این فاصله را تا حدی پُر کند؛ چراکه بلاگرها با توجه به تجربه‌های شخصی خود، کارکرد کتاب‌ها را می‌توانند به مخاطب معرفی کنند؛ بنابراین موجب استقبال و جذب بیشتر می‌شود.

به گفته وی، تجربه شخصی و صادقانه بلاگرها در معرفی کتاب، در بسیاری موارد تاثیرگذار بوده است، به گونه‌ای که برخی بلاگرها حتی خود به نویسندگی روی آورده‌اند.

این فعال حوزه کتاب با بیان اینکه بلاگرها توانسته‌اند مخاطبان جدیدی به بازار کتاب و نشر معرفی کنند، افزود: حضور پُررنگ آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی موجب شده که ناشران و فروشگاه‌های کتاب تلاش کنند ارتباط خود را با این فعالان فضای مجازی افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه اگرچه برخی ناشران و کتابفروش‌ها از همکاری با بلاگرها بهره برده و به پُرفروش شدن آثارشان کمک کرده‌اند، ادامه داد: اما این فضا گاهی منجر به تولید محتواهای زرد یا حتی محتوای نامناسب هم شده است.

به‌نشان با بیان اینکه فضای مجازی، مخاطب را به‌سرعت با خود همراه می‌کند و تأثیرش غیرقابل انکار است، افزود: به بیان دیگر می‌توان گفت فضای مجازی عملاً با فعالیت‌های ترویجی به فضای کتابخوانی کمک کرده است.

این فعال حوزه نشر، با تقسیم‌بندی مخاطبان به دو دسته حرفه‌ای و عادی ادامه داد: مخاطب حرفه‌ای براساس ذائقه شخصی خود با توصیه منتقدان و نویسندگان حرفه‌ای خرید می‌کند اما مخاطب عمومی بیشتر به سمت آثار پُرفروش یا کتاب‌هایی که ازسوی بلاگرها معرفی می‌شوند، تمایل دارد و این نوع معرفی، اعتماد اولیه را خلق می‌کند.

به‌نشان افزود: بارها پیش آمده که ناشری را نمی‌شناختیم اما پس از معرفی یکی از کتاب‌هایش ازسوی بلاگری در فضای مجازی، فروش آن کتاب به شدت افزایش پیدا کرده و حتی سبب مطرح‌شدن ناشر، نویسنده و آن نشر شده است.

وی با اشاره به تجربه‌های مثبت همکاری مشترک کتابفروشی‌ها و بلاگرهای کتاب برای معرفی آثار خوب، گفت: فارغ از برخی پویش‌های کتابخوانی که تنها موج‌های مقطعی فروش ایجاد می‌کنند، آثاری که واقعاً با کیفیت و مناسب هستند، حتی پس از گذشت زمان، همچنان در صدر پُرفروش‌ها باقی می‌مانند؛ مانند بسیاری از آثار کلاسیک. معرفی موفق کتاب، وابسته به صداقت، دانش و تجربه شخصی بلاگر است و محتوای تبلیغاتی یا اسپانسری محض نمی‌تواند موفق باشد.

به‌نشان افزود: هر تولیدکننده محتوا باید مسئولیت پیام و تأثیر سخنش بر مخاطب را بپذیرد. اگر این مسئولیت‌پذیری و حساسیت وجود داشته باشد، رشد کیفی کار هم رقم می‌خورد.

این فعال حوزه نشر گفت: همکاری و تعامل دوستانه کتابفروشان و بلاگرها و مشارکت رسانه‌های تخصصی می‌تواند هم به شناسایی بهتر نیازهای بازار کمک کند و هم سطح آگاهی عمومی را ارتقاء دهد. امیدواریم با ترویج کتاب‌های خوب، تولید محتوای باکیفیت ازسوی بلاگرها و تقویت ارتباط میان ناشران، کتابفروش‌ها و فعالان حوزه محتوا، حال جامعه روز به روز بهتر شود و دانایی عمومی ارتقاء پیدا کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لغو مجوز ادامه خدمت شریعتمداری/ جنجال انتصابات بدون استعلام در هلدینگ خلیج فارس/ دورهمی افراطیونِ پرونده‌دار در پولسازترین شرکت خصولتی
نظر دیگری داشتم اما به دلیل تعهد رئیس جمهور برای پاسداشت حقوق ملت، آن را پذیرفتم
برنامه ریزی دولت، برای تعطیلی خیابان
علت اصلی تورم، سیاست‌های دولت است
صنعت فضایی کشور مبتنی بر دانش بومی است
توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی میان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و مراکز علمی و دانشگاهی ترکیه
حذف ۱۹۰ شغل دیگر در دانشگاه معتبر اسکاتلند
دیدار با خانواده شهید جنگ تحمیلی سوم
یارزاده: آموزش‌های مهارتی و هنرهای سنتی نقش مؤثری در صیانت از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی دارند
رئیس دانشگاه شریف: صرفه‌جویی ۴۰درصدی انرژی در دانشگاه‌ها گاز پتروشیمی‌ها را برای ۳۰ روز تأمین می‌کند
فیلم | بهاره حیدری: باید به سمتی حرکت کنیم که نه‌تنها گذرگاه انرژی را کنترل کنیم، بلکه ایران به هاب انرژی تبدیل شود
تشخیص سریع غذای فاسد با کمک بینی الکترونیکی
دارو‌های لاغری و کاهش رفتار‌های خشونت‌آمیز؛ یافته جدید دانشمندان
حضور قدرتمند دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه صنایع غذایی و کشاورزی
رویکرد متفاوت ایتالیا در قبال محدودیت شبکه‌های اجتماعی
کتاب «همرزمان حسین (ع)»؛ روایت مبارزه ائمه رهبر شهید
تولید سالانه ۹۳ میلیون مترمکعب گاز با فناوری بومی دانش‌بنیان‌ها
جلسه کارگروه همکاری دولت و دانشگاه برای آلودگی هوا برگزار شد
با محتوای سئوالان آزمون سمپاد بیشتر آشنا شویم
ترسیم نقشه راه پدافند غیرعامل در وزارت بهداشت
پزشکیان: توسعه کشور با نخبگان خلاق و ریسک‌پذیر محقق می‌شود، نه با روزمرگی اداری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top