تاریخ انتشار: شنبه 1404/04/28 - 17:35
کد خبر: 539979

عراقچی:

باید اراده واقعی طرف مقابل برای مذاکره را ببینیم

باید اراده واقعی طرف مقابل برای مذاکره را ببینیم

وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه چینی با بیان "هنوز برای ازسرگیری مذاکرات قانع نشده‌ایم."، گفت: باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم، اراده‌ای برای رسیدن به یک راه‌حل برد ـ برد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه "سی‌جی‌تی‌ان" چین در خصوص تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران اظهار داشت: این یک منازعه نیست؛ یک اقدام تجاوزکارانه است؛ تجاوزی بی‌دلیل از سوی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران. ما هیچ راهی برای اعمال حق دفاع از خود نداشتیم، بنابراین از کشورمان دفاع کردیم.

وی افزود: اینجا، در سرزمین‌مان، به‌شکلی شجاعانه ایستادگی کردیم و مهاجمان را وادار کردیم تا تجاوزشان را متوقف کنند و خواستار آتش‌بس بی‌قیدوشرط شوند که از سوی ما پذیرفته شد، البته این آتش‌بس شکننده است و دلیل آن نیز روشن است؛ هیچ آتش‌بسی از سوی آن رژیم (رژیم صهیونیستی) قابل اتکا نیست، چرا که سابقه‌ای بسیار بد دارد، بنابراین ما کاملاً هوشیار و آماده‌ایم اگر این آتش‌بس شکسته شود.

عراقچی تصریح کرد: اما این خواست ما نیست؛ از ابتدا نیز چنین نبوده است، ما این جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم. ما نمی‌خواهیم این جنگ ادامه پیدا کند، اما بار دیگر می‌گویم؛ ما کاملاً برای آن آماده‌ایم.

متن این مصاحبه به‌شرح زیر است:

باید گزینه نظامی کنار گذاشته شود

سؤال: اخیراً گفتید که ایران هنوز به زمان بیشتری نیاز دارد تا درباره امکان ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده تصمیم‌گیری کند، ایران دقیقاً چه‌چیزی را باید بررسی کند؟

عراقچی: اگر هنوز قانع نشده‌ایم، به این دلیل است که باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم، اراده‌ای برای رسیدن به یک راه‌حل برد ـ برد. برنامه هسته‌ای ما صرفاً برای مقاصد صلح‌آمیز است، و ما صددرصد نسبت به این موضوع اطمینان داریم. ما هیچ مشکلی نداریم که این اطمینان را با دیگران نیز به اشتراک بگذاریم؛ اما این تنها از طریق مذاکره ممکن است.

ما این را در سال 2015 انجام دادیم؛ با کشورهای موسوم به 1+5 مذاکره کردیم، به توافق رسیدیم و آن توافق نهایی شد. اگر به‌خاطر داشته باشید، در آن زمان جهان آن توافق را به‌عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک جشن گرفت، و ما همچنان به آن متعهد ماندیم، اما ناگهان ایالات متحده تصمیم به خروج از توافق گرفت ـ تصمیمی بسیار تأسف‌برانگیز ـ و تمام آنچه امروز شاهد آن هستیم، نتیجۀ آن خروج است.

سؤال: آیا امکان بازگشت به یک توافق مذاکره‌شده وجود دارد؟

عراقچی: به‌نظر من بله، اما همان‌طور که گفتم، این نیازمند اراده‌ای جدی و واقعی از سوی طرف مقابل است؛ باید گزینه نظامی کنار گذاشته شود، رو به جلو حرکت کنیم و به‌دنبال یک راه‌حل از مسیر مذاکره باشیم.

فکر می‌کنم حملۀ اخیر به تأسیسات ما اثبات کرد که راه‌حل نظامی برای برخورد با برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد، تنها یک راه‌حل دیپلماتیک و مذاکره‌شده می‌تواند مؤثر باشد، و تحقق آن تنها زمانی ممکن است که آن‌ها جاه‌طلبی‌های نظامی خود را کنار بگذارند و خساراتی را که به ما وارد کرده‌اند جبران کنند، آنگاه ما آماده مشارکت در مذاکرات خواهیم بود.

حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران نقضی غیرقابل بخشش محسوب می‌شود

عراقچی: همان‌طور که می‌دانید، تجاوز نظامی در هر شکلی، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است. اما حمله به تأسیسات هسته‌ای، حتی نقضی بزرگ‌تر و غیرقابل بخشش محسوب می‌شود؛ چرا که چنین اقدامی نه‌تنها ممنوعیت مطلق دارد، بلکه می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی فاجعه‌باری برای بشریت به‌همراه داشته باشد. همانطور که گفتم، ما از حمایت اعضای سازمان، به‌ویژه چین که موضعی بسیار قوی در حمایت و همبستگی با ایران اتخاذ کرد و به مردم ایران — از جمله زنان و کودکان قربانی — تسلیت گفت، قدردانی می‌کنیم. در نهایت، انتظار داریم که در نشست پیشِ روی سازمان همکاری شانگهای، حمایت سیاسی کامل از موضع ایران صورت گیرد.

اهمیت زیادی برای سازمان شانگهای قائل هستیم

عراقچی: ایران به‌عنوان عضو رسمی به سازمان همکاری شانگهای پیوسته است. ما اهمیت زیادی برای این سازمان قائل هستیم و تلاش‌های آن را — همان‌طور که گفتم — برای یافتن جایگاهی شایسته برای کشورهای جنوب در نظم بین‌الملل بسیار ارزشمند می‌دانیم.

در عین حال، شاهد هستیم که کشورهای زیادی تمایل به پیوستن به این سازمان دارند که این، به خودی خود، نشانه‌ای مثبت است. اما مهم‌تر از آن، اراده واقعی ماست برای پیمودن این مسیر و رسیدگی به مسائل امنیتی، اقتصادی و حتی فرهنگی کشورهای عضو، آن هم به شیوه‌ای متفاوت از آنچه معمولاً کشورهای غربی در پیش می‌گیرند.

در همین زمینه، لازم می‌دانم بگویم که ما قدردان دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای و همه کشورهای عضو هستیم که اقدام تجاوزکارانه اسرائیل و ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان را محکوم کردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: خلع سلاح تحت هیچ شرایطی پذیرفته نمی‌شود
دانشجویان آمریکایی در سالن امتحانات به رگبار بسته شدند
تقنین، ابزار نهایی است؛ نه نقطه شروع
تخفیف و معافیت شهریه برای دانشجویان دانشگاه آزاد در صورت ازدواج
هاتف صالحی؛ منصوب دولت یا منتقد دولت؟
گروسی: مذاکره برای حل موضوع هسته‌ای ایران ادامه دارد
حیدری: افزایش قیمت بنزین تأثیری بر کرایه تاکسی‌ها ندارد
اقتصاد رها، حاشیه‌ها در اوج
ناگفته‌های وکیل اولیای دم امیرمحمد خالقی؛ حکم قصاص قاتل به کجا رسید؟
الگوی زن تراز در نگاه رهبر انقلاب؛ انسان عرشی و کنشگر اجتماعی
ترامپ، پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای را سخت عنوان کرد
موفقیت جهانی پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس در تولید سوخت پاک از زیست توده
برنامه‌های تشویقی برای کاهش وابستگی مالی دانشگاه‌ها به دولت
تلاش بی‌نتیجه ریاض و ابوظبی برای توقف درگیری میان مزدوران یمنی خود
جنجال جایزه «ترامپ»؛ آیا رئیس فیفا جریمه می‌شود؟
کشته شدن آمریکایی‌ها در سوریه را تلافی می‌کنیم
هیچ‌وقت به آمریکا به‌عنوان یک مذاکره کننده صادق اعتماد نکرده‌ایم
نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلا دادگستری اعلام شد
حوزه حکمرانی آب نیازمند ایجاد ساختار صحیح اجرایی است
آمادگی معاونت علمی برای سرمایه‌گذاری یک‌ همتی در شبکه آزمایشگاهی کشور
جنجال جایزه «ترامپ»
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top