تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/05/02 - 16:28
کد خبر: 540421

خشکسالی نیمی از برنج امسال را وارداتی کرد

خشکسالی نیمی از برنج امسال را وارداتی کرد

خشکسالی نیمی از برنج امسال را وارداتی کرد به طوری که وزیرکشاورزی خبر داده که نیمی از برنج مصرفی امسال از محل واردات تامین می‌شود که معادل رقم بی سابقه بی‌سابقه ۱.۴ میلیون تن تا ۱.۶ میلیون تن است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  شرایط خشکسالی در سال جاری باعث شده که پیش‌بینی افت شدید تولید برنج شود و برآورد شده است که میزان تولید برنج در مقایسه با سال قبل 700 هزار تن تا 900 هزار تن کاهش یابد.

در حالی که وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته میزان تولید برنج را 2.5 میلیون تن اعلام کرده بود، برای سال جاری، پیش‌بینی تولید 1.6 تا 1.8 میلیون تن را دارد و برای حفظ پایداری تولید این محصول، خبر از اجرای طرح جهش تولید برنج داده است.

وزیر جهاد کشاورزی به‌تازگی اعلام کرده است که 50 درصد برنج مصرفی امسال وارداتی است. بدین صورت اگر طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی به‌طور متوسط سالانه 35 کیلوگرم برنج مصرف کند و با توجه به جمعیت ایران، سالانه سه میلیون و 200 هزار تن  برنج مصرف می‌شود.

بر اساس اطلاعات از جمله پیش‌بینی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت تولید در سال جاری، نیازمند واردات بی‌سابقه 1.4 میلیون تن تا 1.6 میلیون تن هستیم.

تداوم واردات برنج با ارز ترجیحی

بنابراین گزارش، واردات برنج، برای تنظیم بازار هرچند بسیار دیرهنگام شروع شد و نوری، وزیر جهاد کشاورزی، از تداوم واردات برنج با ارز ترجیحی برای تأمین نیمی از نیاز بازار و توزیع آن با قیمت مصوب خبر داد.وی همچنین از افزایش تنوع مبادی وارداتی خبر داد و پیش‌بینی کرد با آغاز فصل برداشت، قیمت برنج ایرانی به تعادل برسد.

نوری با بیان این‌که نیمی دیگر از نیاز بازار از طریق تولید داخلی تأمین می‌شود، گفت: در آستانه فصل برداشت برخی از انواع برنج داخلی، بازار برنج با افزایش قیمت نامتعارفی مواجه شده‌ که با اعمال سیاست‌های کنترلی و آغاز برداشت، قیمت‌ها متعادل خواهد شد.

وی درباره نظارت بر توزیع برنج‌های وارداتی تصریح کرد: برنج وارداتی با ارز ترجیحی از طریق شبکه‌های مختلف و با قیمت‌های مشخص توزیع می‌شود و در حال حاضر، قیمت‌های مصوب در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز توزیع‌کننده در سراسر کشور رعایت می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توزیع برنج‌های وارداتی با نرخ 56 تا 70 هزار تومان بسته به نوع آن، افزود: بازرسان وزارت صنعت، معدن و تجارت، اصناف و تعزیرات با همکاری ناظرین وزارت جهاد کشاورزی بر قیمت‌ها نظارت دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مردم می‌توانند گزارش دهند تا با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد.

وی در خصوص برنامه وزارتخانه برای خرید برنج تولید داخل به‌منظور کنترل بازار گفت: تعاونی‌های روستایی و کشاورزان در بازار نقش ایفا می‌کنند و وزارت جهاد کشاورزی توسعه "روستا بازارها" را به‌منظور عرضه مستقیم محصولات توسط تولیدکنندگان پیگیری می‌کند.

پیش بینی از آینده قیمت برنج ایران و خارجی

بنابراین گزارش، با توجه به توزیع احتمال حجم زیادی از برنج خارجی که باید حدود 1.4 میلیون تن تا 1.6 میلیون تن باشد، قیمت برنج خارجی به‌شدت افت خواهد کرد.

قیمت برنج ایران نیز با ورود به فصل برداشت، شاهد کاهش قیمت خواهیم بود، اما با توجه به اینکه تولید در مقایسه با سال قبل کاهش شدیدی داشته است، میزان افت قیمت در مقایسه با برنج خارجی کمتر است.

با این وجود، وزارت جهاد کشاورزی امسال طی اقدامی بی‌سابقه، واردات برنج را در فصل برداشت آزاد کرد.

 هرساله واردات برنج در فصل برداشت این محصول انجام نمی‌شود تا کشاورزان بتوانند دسترنج یک‌سال خود را با قیمت مناسبی به فروش برسانند، اما افزایش قیمت بی‌سابقه برنج در سال جاری این رویه را عوض کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نگرانی‌ تل‌آویو نسبت به درگیری نظامی با ترکیه
گاردین: اوکراین توان مقابله با حملات روسیه را ندارد
وقوع حمله سایبری علیه نیروگاه برق انگلیس
معیارهای رفاقت و رقابت عربستان و ترکیه در لبنان
خروج هواپیماهای سوخت رسان آمریکایی از بلغارستان
هزینه‌های ارتش اسرائیل سرسام‌آور شده است
اینترسپت: موساد در ایران شکست خورد
ادعای خبرنگار الجزیره درباره سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران
تقلای ۶ کشور اروپایی برای کاهش پیامدهای جنگ ایران
زخمی شدن یک صهیونیست بر اثر عملیات با سلاح سرد در کرانه باختری
مسئول صهیونیست: به صورت محرمانه با ترکیه در ارتباطیم
تشدید تنش میان آمریکا و کانادا؛ ترامپ موضع گرفت
یائیر لاپید: انتفاضه سوم در کرانه باختری در راه است
مجید آدینه اعدام شد
موضع منفعلانه رژیم جولانی مقابل اسرائیل؛ مذاکرات به زودی آغاز می‌شود!
تلاش‌ کادر درمان نشان‌دهنده عالی‌ترین درجات وفاداری به میهن است
آتلانتیک: آمریکا در جنگ تجاری با کانادا شکست خورد
تشدید تنش میان آمریکا و کانادا
اکنش اتحادیه جهانی کشتی به شکست رحمانی
عاصم منیر به تهران سفر می‌کند
کاربران ایرانی در جستجوی ساقی ترامپ!
بازنگری سرفصل دروس علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد کلید خورد
خانه‌نشینی دانشجویان انگلیسی به جای زندگی دانشجویی
اعلام زمان نام‌نویسی متقاضیان تدریس در دانشگاه علمی کاربردی
تعطیلی موقت خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر
دعوت وزارت بهداشت از کانون‌های دانشجویی برای ارائه ایده‌های نو
همکاری جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و شریف در هوش مصنوعی سلامت
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه تهران اعلام شد
نتایج پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
تدوین و انتشار اطلس ملی گرد و غبار ایران توسط دانشگاه تهران
تمدید مهلت اعلام علاقه مندی به آزمون‌های عملی برخی رشته های کنکور ۱۴۰۵
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحصیل بیش از ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها/اعلام نتایج آزمون ارتقای دستیاران به زودی
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در دهه اول شهریور اعلام می شود
زمان ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی دانشگاه تهران اعلام شد
جذب دانشجوی افسری ارتش از کنکور سراسری/ اعلام رشته های فناوری محور
واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور
جزئیات جدید برگزاری امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها اعلام شد
۵ آزمون علوم پزشکی با حضور ۲ هزار و ۲۰۰ نفر برگزار شد
موردی از لو رفتن سوالات کنکور نداشتیم/ رصد کلاهبرداران توسط پلیس فتا
دفترچه سوالات علوم تجربی کنکور ۱۴۰۵ منتشر شد/ زمان انتشار کلید اولیه
حدود ۵۹ هزار داوطلب اصفهانی آماده رقابت در کنکور / افزایش ۹ درصدی داوطلبان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top