تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/05/15 - 18:45
کد خبر: 541699

قیمت برنج ایرانی تا ۲۱۰ هزار تومان کاهش یافت

قیمت برنج ایرانی تا ۲۱۰ هزار تومان کاهش یافت

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج از افت قیمت برنج خبر داد و گفت: در حال حاضر، نرخ هر کیلوگرم برنج ایرانی برای مصرف‌کننده به بازه ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار تومان رسیده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ در پی افزایش قیمت برنج ایرانی و مطرح شدن شائبه احتکار این کالای اساسی، محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، در نشست خبری امروز توضیحاتی را درباره وضعیت بازار ارائه داد و این موضوع را «بی‌اساس» خواند. وی افزود که مستندات انجمن در اختیار مراجع نظارتی قرار گرفته است.

مختاریانی با اشاره به طرح خرید حمایتی انجمن در سال 1402 بیان کرد: «به دعوت دولت، در اردیبهشت 1402 شش مرکز خرید راه‌اندازی کردیم تا برنج مازاد کشاورزان را به قیمت روز بازار خریداری کنیم. حجم برنج خریداری‌شده 5 برابر برآورد اولیه بود. این اقدام با هدف حمایت از کشاورزان و جلوگیری از سقوط قیمت‌ها اجرایی شد، چرا که در غیر این صورت بسیاری از کشاورزان با محصولی روی دست‌مانده و زیان مواجه می‌شدند.» 

او در تشریح دلایل گرانی برنج در سال جاری گفت: «پس از ورود حجم بالای واردات در سال 1403، فشار عرضه از بازار خارج شد. هم‌زمان با بحران یمن، کاهش کانتینرهای وارداتی سبب شد قیمت برنج خارجی تقریباً دو برابر شود. به این عوامل، مشکلات ثبت سفارش و تخصیص ارز نیز اضافه شد که در نهایت بر نرخ برنج داخلی تأثیر گذاشت.»

رئیس انجمن تولیدکنندگان برنج ایران همچنین به خطای آماری وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: «این وزارتخانه میزان تولید را با 25 درصد افزایش، معادل 2 میلیون و 700 هزار تن اعلام کرد، در حالی که این رقم یک میلیون تن بیش از آمار واقعی بود. این اعلام نادرست موجب کاهش واردات و رشد قیمت‌ها شد.»

 مختاریانی گفت: «شرایط فعلی بازار با قیمت بالا و رسیدن محصول جدید، انگیزه‌ای برای نگهداری برنج در انبار وجود ندارد؛ هم خطر خرابی محصول هست و هم احتمال افت قیمت. بنابراین هیچ فعال اقتصادی برنج را احتکار نمی‌کند.»

وی افزود که شرکت‌های بزرگ خرید داخلی،، تنها 0.8 درصد بازار را در اختیار دارند؛ برای شفافیت بیشتر، انجمن به‌صورت داوطلبانه از قوه قضائیه و وزارت اطلاعات درخواست کرد دفاتر و انبارها را بررسی کنند.

مختاریانی در ادامه از صدور حکم اولیه احتکار برای پرونده‌ای به حجم 1500 تن برنج در بهمن‌ماه خبر داد و توضیح داد:  به‌صورت قانونی موجودی آن شرکت اعلام شد و طبق قانون، اعلام موجودی احتکار محسوب نمی‌شود. با وجود صدور رأی، در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شد.

رئیس انجمن برنج ایران با بیان اینکه «برخی انحصارگران بازار نهاده و روغن برای انحراف افکار عمومی، فضا را علیه بازار برنج سنگین می‌کنند»، افزود: «اکثر ارز کالاهای اساسی به نهاده‌ها اختصاص می‌یابد و قیمت نهاده‌ها دو برابر شده است. هدف این جریان‌ها، پس از تسلط بر بازار نهاده و روغن، تسلط بر بازار برنج است.»

در پاسخ به پرسشی درباره میزان خرید و قیمت فروش انجمن، مختاریانی اظهار داشت: «از کشاورزان برنج را با قیمت کیلویی 70 تا 250 هزار تومان خریدیم و فروش این برنج‌ها برای شرکت در مجموع 4 درصد سود داشت.»

وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی درخصوص نحوه توزیع و نظارت بر خرید بخش خصوصی، تأکید کرد: «انبارهای ما به‌طور مرتب تحت نظارت و بازرسی قرار داشتند.»

با آغاز برداشت محصول جدید و ورود آن به بازار، قیمت برنج ایرانی روندی نزولی یافته است؛ به‌گونه‌ای که در حال حاضر، نرخ هر کیلوگرم برنج ایرانی برای مصرف‌کننده به حدود 210 تا 220 هزار تومان رسیده است.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج، برآوردها نشان می‌دهد در صورت تداوم روند کاهشی، قیمت‌ها طی 2 تا 3 هفته آینده به تعادل خواهد رسید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top