تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/05/16 - 01:53
کد خبر: 541712

اربعین با طعم مادری؛

مدیریت سفر کربلا برای مادران چندفرزندی

مدیریت سفر کربلا برای مادران چندفرزندی

بسیاری از مادران نگران چالش‌های سفر با چند فرزند کوچک هستند، اما اگر نگاه ما به این سفر نگاه فرصت‌محور باشد نه مشکل‌محور، آنگاه متوجه می‌شویم که اربعین می‌تواند مدرسه‌ای سیار برای تربیت دینی فرزندان‌مان باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رضوان صادق‌نیا، کارشناس ارشد فقه و حقوق خصوصی و مدرس مباحث خانواده، در گفت‌وگو با تسنیم در قزوین به تبیین ابعاد سفر اربعین برای مادران چندفرزندی پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از مادران نگران چالش‌های سفر با چند فرزند کوچک هستند، اما اگر نگاه ما به این سفر نگاه فرصت‌محور باشد نه مشکل‌محور، آنگاه متوجه می‌شویم که اربعین می‌تواند مدرسه‌ای سیار برای تربیت دینی فرزندان‌مان باشد.

وی با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی دقیق از خانه تا کربلا، کلید موفقیت در این مسیر است، افزود: مادران باید پیش از سفر، تقسیم وظایف درون خانواده را انجام دهند؛ از سبک‌سازی وسایل گرفته تا آماده‌سازی ذهنی کودکان برای همراهی. حتی می‌توان با فرزندان درباره اصل این سفر، فلسفه پیاده‌روی و نقش بچه‌های کربلا صحبت کرد تا آمادگی روحی در آن‌ها ایجاد شود.

این مدرس حوزه خانواده با اشاره به اهمیت مدیریت زمان و مسیر در طول پیاده‌روی خاطرنشان کرد: لزومی ندارد حتماً کل مسیر را پیاده طی کنیم، مادران باید متناسب با توان جسمی بچه‌ها و روحیه آن‌ها برنامه‌ریزی کنند. استفاده از موکب‌های مخصوص کودکان و استراحت‌های منظم از جمله اقداماتی است که می‌تواند این سفر را به تجربه‌ای خاطره‌انگیز تبدیل کند.

صادق‌نیا در بخش دیگری از این گفت‌وگو به نقش مادران در معنوی‌سازی تجربه سفر برای کودکان پرداخت و یادآور شد: ما باید پیاده‌روی را برای بچه‌ها جذاب کنیم. قصه‌گویی درباره یاران کودک امام حسین(ع)، انجام بازی‌های هدفمند در مسیر، همراه کردن آن‌ها در کارهای ساده مثل توزیع آب، بردن کفش زائران یا حتی سلام دادن به زائران دیگر، حس مشارکت و افتخار را در آن‌ها تقویت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه تجربه معنوی اربعین نباید در کربلا تمام شود، تصریح کرد: خیلی مهم است که وقتی از سفر برگشتیم، معنویت‌هایی که فرزندان در این مسیر درک کرده‌اند را تثبیت کنیم. این کار می‌تواند با دیدن عکس‌ها، مرور خاطرات، نوشتن دلنوشته یا ساختن دفترچه خاطرات سفر انجام شود، این یادآوری‌ها باعث می‌شود که اربعین به یک نقطه عطف تربیتی تبدیل شود نه صرفاً یک خاطره.

کارشناس ارشد فقه و حقوق همچنین گفت: در این مسیر، مادران نقش محوری دارند؛ هم در مدیریت اجرایی سفر و هم در مدیریت معنوی خانواده. اربعین اگر با برنامه و نیت تربیتی همراه باشد، می‌تواند بچه‌هایی عاشق، مؤمن، مشارکت‌جو و آشنا با فرهنگ اهل‌بیت تربیت کند.

وی یادآور کرد: مادران نباید از چالش‌های سفر با فرزندان کوچک بترسند؛ این سختی‌ها در برابر دستاوردهای تربیتی و معنوی سفر اربعین ناچیز است. فقط کافی است با آمادگی، تدبیر و توکل وارد مسیر شویم.

وی در پایان این گفت‌وگو با اشاره به ضرورت آمادگی‌های ساده و کاربردی در سفر اربعین برای مادران دارای کودک، افزود: همراه داشتن برخی اقلام ضروری می‌تواند آسایش مادر و کودک را در مسیر پیاده‌روی تضمین کند. از جمله این وسایل می‌توان به داروهای ضروری، پنکه دستی، اسپری آب برای خنک‌سازی، کفش و لباس نخی مناسب، کارت شناسایی مادر و کودک به‌همراه شماره تماس، کلاه و دستمال سر برای جلوگیری از آفتاب‌زدگی، میان‌وعده‌های خشک مانند انجیر و توت، ضدآفتاب، پوشک بچه و دستمال مرطوب اشاره کرد.

صادق‌نیا در پایان تأکید کرد: این وسایل ساده، اما مهم، می‌تواند خستگی، گرما و فشارهای احتمالی را کاهش داده و تجربه‌ای آرام، معنادار و شیرین برای خانواده رقم بزند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
چگونه فرش‌های خود را برای شستشو آماده کنیم؟
راهنمای کامل نرم‌افزار باسکول برای صنایع
تعمیر تلویزیون تی سی ال در تهران (TCL) - تخصصی ترین سرویس تعمیرات درب منزل و محل کار.
از مرز بحران تا ساحل آرامش؛ چرا در پرونده های حساس حقوقی حق اشتباه ندارید؟
نبض اقتصادی جنوب در دستان حقوق دانان؛ چرا اهواز به وکلای قراردادهای کلان نیاز دارد؟
راهنمای جامع و تخصصی تعمیر تلویزیون‌های هایسنس در تهران: از عیب‌یابی تا راهکارهای فنی (نسخه کامل و توسعه‌یافته)
خدمات تلویزیون فیلیپس در تهران
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
صدای غزه در حزب دموکرات بلندتر شد
محرمِ حماسه / بازخوانی جلوه‌های اجتماعی و سیاسی آیین‌های عزاداری در ایران
ایران ۱- مصر ۱؛ VAR جشن صعود ایران را عقب انداخت | یوزهای شجاع در آستانه تاریخسازی
تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
رئیس‌جمهور شکست‌خورده آمریکا به اصول مذاکره یا آتش‌بس پایبند نیست
ادعای مضحک ونس مبنی بر پایبندی آمریکا به یادداشت تفاهم با ایران
توافق دولت بیروت با اسرائیل بدترین فاجعه ملی است
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تجاوز و عهدشکنی آمریکا
بازم آفساید بازم مساوی/ امیدوار به صعود در روز آخر
از خسارت پایگاه بحرین تا کاهش حضور نظامی آمریکا از منطقه
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top