تاریخ انتشار: جمعه 1404/05/17 - 19:44
کد خبر: 541829

راز جهانی باحال بودن فاش شد!

راز جهانی باحال بودن فاش شد!

«باحال بودن» دیگر یک صفت مبهم و سلیقه‌ای نیست. یک پژوهش بین‌المللی گسترده، برای نخستین بار رمزگشایی کرده است که چرا برخی افراد، از شانگهای تا سانتیاگو، «باحال» به‌نظر می‌رسند و دریافته که آنها در ۶ ویژگی شخصیتی کلیدی مشترک هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این یافته‌ها نه‌تنها درک ما از جذابیت اجتماعی را تغییر می‌دهد، بلکه می‌تواند نحوه شکل‌گیری سلسله ‌مراتب در جوامع مدرن را نیز توضیح دهد. براساس این یافته‌ها که در نشریه معتبر «روانشناسی تجربی» منتشر شده، افراد «باحال» در تمام فرهنگ‌ها دارای 6 ویژگی کلیدی هستند: برون‌گرایی، لذت‌جویی، قدرت، ماجراجویی، گشودگی به تجربیات نو و استقلال. نکته جالب اینجاست که این ویژگی‌ها لزوماً با «خوب بودن» یکی نیست. افراد «خوب» در این تحقیق، بیشتر با صفاتی چون سازگاری، سنت‌گرایی، وظیفه‌شناسی و آرامش توصیف شده‌اند؛ پژوهشگران تأکید می‌کنند «باحال بودن» یک مفهوم اخلاقی نیست.

این تحقیق عظیم که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ انجام شده، دیدگاه نزدیک به ۶ هزار بزرگسال را از ۱۳کشور جهان، ازجمله آمریکا، چین، آلمان، نیجریه و مکزیک مورد بررسی قرار داده است که از هر شرکت‌کننده خواسته شد فردی «باحال» را تصور و ویژگی‌هایش را ارزیابی کند.

تاد پزوتی، یکی از محققان این پروژه معتقد است، جامعه به افراد «باحال» نیاز دارد. او می‌گوید: «این افراد هنجارها را به چالش می‌کشند، تغییر می‌آفرینند و فرهنگ را پیش می‌برند.» پزوتی ریشه‌های این مفهوم را در خرده‌فرهنگ‌های سرکش، از موسیقیدانان جاز در دهه ۱۹۴۰ تا بیتل‌ها در دهه ۱۹۵۰ جست‌وجو می‌کند؛ اما امروزه با گسترش جهانی صنعت مد، موسیقی و سینما، این مفهوم جهانی شده و حتی جنبه «تجاری‌پسند» پیدا کرده است.

در نهایت، پژوهشگران نتیجه می‌گیرند که «باحال بودن» یک ساختار اجتماعی معنادار است. این جایگاهی است که به افراد الهام‌بخش و نوآور داده می‌شود؛ کسانی که قواعد را زیر سؤال می‌برند و دیگران را به تغییر تشویق می‌کنند. به همین دلیل است که چه در سئول باشید و چه در سیدنی، فرمول «باحال بودن» یکسان به‌نظر می‌رسد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | رضایی: همین که قیمت نفت بالا می‌رود تعدادی از مسئولان دولتی ما نگران می‌شوند و با عجله به کمک ترامپ می‌آیند
سازوکار تاثیر جنگ با ایران در نتیجه انتخابات اخیر آمریکا
فیلم | ظهره‌وند: مذاکره برای جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی سوژه عملیات است!
فیلم | جلیلی: نمی‌شود ما همهٔ تکالیف NPT را انجام دهیم و از هیچ حقی برخوردار نشویم
همتی مسئول اصلی گرانی دلار است
هکرها با دمای بانک خون فرانسه بازی کردند
رئیس جمهور مصوبه جدید شرکت مجدد در آزمون دستیاری پزشکی را ابلاغ کرد
شکست جمهوریخواهان در انتخابات سیلی سنگین ملت ایران به ترامپ بود
زن؛ میان خانواده و جامعه، نه در برابر یکی از آن‌ها
زلزله ۳ تریلیون دلاری در بورس آمریکا
حذف خاموش از سفره کالابرگ/یک میلیون خانوار پشت خط کالابرگ
از حماسه تا زندگی؛ روایت‌های سینمای مقاومت
جمهوری‌خواهان در برابر ترامپ / اول آمریکا یا اول اسرائیل؟
انتقاد عضو اتاق بازرگانی از اقامت خانواده مدیرعامل شستا‌ در خارج از کشور
کنایه فعال اصلاح طلب به توهین دایی و فردوسی پور به سرود ملی ایران
فیلم | روایت سعید جلیلی از چگونگی تغییر ادبیات دشمن نسبت به قدرت ایران در تنگه هرمز
آتش سوزی دو فروند نفتکش در تنگه هرمز 
آژانس بین‌المللی انرژی: ذخایر گاز اروپا در پایین‌ترین سطح از ۲۰۱۳ است
 دهک‌بندی معیار دقیقی برای حذف کالابرگ نیست/ دولت منابع حمایتی را به نیازمندان واقعی اختصاص دهد
محدودیت ساخت‌وساز توسط دولت؛ نسخه‌ای برای تبدیل تهران به شهر ثروتمندان
از خودسوزی یک دانشجو تا اعتراض به جلسات نمایشی وزیر علوم 
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top